Lapponia

Lapponia 

Lapponia: Finse sieraden van topkwaliteit 

Ben je op zoek naar sieraden die worden gemaakt door echte topdesigners? Dan ben je bij Lapponia aan het juiste adres. Dit Finse sieradenmerk staat bekend om zijn kwaliteit en levert bovendien de meest vooruitstrevende ontwerpen. Ieder sieraad wordt behandeld als een klein kunstwerk en elk sieraad heeft dan ook een eigen naam. Hierdoor voel je meteen dat je een uniek en luxe juweel draagt wanneer je jezelf versiert met een Lapponia ketting, armband of ring.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste Lapponia sieraden!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 88 items
    Toont 1 - 24 van de 88 items

    Lapponia sieraden heten nu Kalevala

    Lapponia is wereldberoemd geworden dankzij de vele beroemdheden die Lapponia designs dragen, maar de kwaliteit is dan ook top. Ben je dus op zoek naar een mooi juweel dat je de rest van je leven met plezier draagt? Neem dan een kijkje bij de collecties van Lapponia. Lapponia is overgenomen door het Finse Kalevala en heet nu Kalevala Art maar de designs, het atelier, de ontwerpers en de kwaliteit is gelijk gebleven. Een deel van de sieraden is nog gemerkt met Lapponia en een deel is al gemerkt met Kalevala.

    De geschiedenis van Lapponia 

    De geschiedenis begint bij de samenwerking van twee invloedrijke mannen: Pekka Anttila en Björn Wecktröm. Anttila was een zilversmid en specialiseerde zich vooral in het maken van klassieke sieraden. Hij was succesvol, maar hij wilde iets nieuws creëren. Zo kwam hij op het idee om een samenwerking aan te gaan met Björn Weckström: een beeldhouwer en kunstenaar. In 1963 begonnen ze officieel met het nieuwe sieradenmerk Lapponia, waarbij ze hun best deden om de grenzen van de sieradenwereld te verleggen.

    Modern design

    Met opvallende vormen en moderne designs werd Lapponia in een mum van tijd succesvol. Binnen twee jaar had het merk al zijn eerste prijzen in de wacht gesleept. Sinds de jaren zestig is de visie van Lapponia niet veranderd. Het merk is groter geworden en heeft inmiddels meer dan tien verschillende designers in dienst. Zij zorgen er samen voor dat jij altijd weer de keuze hebt uit collecties vol met moderne sieraden van de beste kwaliteit. 

    Gelo oorbellen Lapponia bij Zilver.nlLapponia sieraden bij Zilver.nlLapponia ringen bij Zilver.nl

    De typerende stijl van de Lapponia collectie

    Wanneer je een kijkje neemt bij het assortiment van Lapponia, zal je al snel merken dat dit sieradenmerk een typerende eigen stijl heeft. Zo staat het merk bekend om het gebruik van asymmetrische vormen. De ontwerpers vinden het namelijk belangrijk om unieke designs te maken met een speels uiterlijk. Tegelijkertijd wordt er ook voor gezorgd dat ieder sieraad perfect bij de moderne tijd past. Daarom gebruikt Lapponia goud en zilver dat voornamelijk een matte finish heeft. Hierdoor oogt ieder juweel net wat strakker, stoerder en een tikkeltje minimalistisch. Ondanks dat ieder design uniek is, passen de verschillende oorbellen, ringen, armbanden en kettingen moeiteloos bij elkaar. Dat is de kracht van Lapponia. 

    Inspiratie uit het Finse landschap 

    Er is een reden waarom je veel asymmetrische sieraden in de collectie van Lapponia vindt. Het merk laat zich namelijk voor een groot deel inspireren door de Finse natuur. Het landschap in dit land kenmerkt zich door prachtige besneeuwde bergtoppen en bevroren meren. De sneeuw en het ijs zorgen ervoor dat het landschap rustig en ingetogen oogt, maar tegelijkertijd is geen enkel stukje natuur hetzelfde.

    In de Finse rivieren vind je bovendien ook goudklompjes. Deze prachtige klompjes van edelmetaal hebben allemaal een unieke vorm, maar dankzij het materiaal zien ze er adembenemend uit. Deze natuurlijke vormen en eigenwijze designs vind je allemaal terug wanneer je het assortiment bekijkt. 

    Björn Weckström: de drijvende kracht achter Lapponia 

    Hij was de eerste designer van Lapponia en is nog steeds de grote drijvende kracht achter dit merk: Björn Weckström. Het unieke aan deze designer is dat hij op de eerste plaats kunstenaar is. Dat kan je merken, want hij behandelt zijn sieraden als kleine kunstwerkjes. Met een oog voor detail en een liefde voor materialen creëert hij altijd weer een prachtig juweel. Weckström was daarnaast ook de eerste ontwerper die zilver met acryl combineerde. Hij vindt namelijk niets zo interessant als de tegenstelling tussen verschillende materialen. Zilver en acryl lijken mijlenver uit elkaar te liggen, maar in de praktijk kan je er prachtige sieraden mee maken die helemaal bij de huidige trends passen. 

    Nederlandse Lapponia sieraden van Liesbeth Busman 

    Lapponia is een Fins sieradenmerk, maar het merk heeft inmiddels designers uit talloze verschillende landen. Zo is er ook een echte Nederlandse designer te vinden: Liesbeth Busman. Ook zij laat zich inspireren door de Finse natuur, maar dan op een andere manier. Busman is voornamelijk bezig met imperfectie: de zaken die ervoor zorgen dat een sieraad of mens uniek is. De natuur verandert door de jaren heen doordat rotsen slijten en bomen scheef groeien. Deze verandering probeert Busman in haar designs voor Lapponia te vangen. Heb je Lapponia sieraden van deze ontwerpster? Dan zal je in de loop der jaren steeds meer details zien en de perfectie van de imperfectie ontdekken. Andere bekende ontwerpers bij Lapponia zijn Pekka Hirvonen, Zoltan Popovits en Mari Isopahkala.

    De ontwerpen van Karim Rashid 

    Karim Rashid is een van de nieuwste ontwerpers bij Lapponia, waar hij sinds 2019 aan het werk is. Hij heeft al een hele carrière achter zich liggen. Zo hield hij zich in het verleden bezig met het ontwerpen van simpele gebruiksvoorwerpen, maar ook met het samenstellen van prachtige interieurs. Van luxe meubilair tot simpele verpakkingsmaterialen: hij weet het allemaal naar een hoger niveau te tillen. Aan de ene kant heeft hij een oog voor detail, terwijl hij tegelijkertijd het grotere plaatje nooit uit het oog verliest. Sieraden ziet hij vooral als een verlengde van jezelf. Met een mooi sieraad laat je aan de wereld zien wie je bent. Dat probeert hij dan ook in zijn ontwerpen voor Lapponia te vangen. Zijn collectie Sielu bestaat uit een collier met bijpassende oorbellen en een armband.

    Karim Rashid Lapponia collectie bij Zilver.nl

    Sieraden van de beste kwaliteit 

    De ontwerpers van Lapponia zorgen ervoor dat ze alleen hoogwaardig zilver en goud gebruiken in hun designs. Dat betekent dat jij de beste kwaliteit in huis haalt met deze juwelen. Aan het einde van het maakproces wordt ieder zilveren sieraad ondergedompeld in een bad van puur zilver. Dit zorgt ervoor dat de designs een egale en stralende finish krijgen die je bijna nergens anders kunt vinden. Bovendien wordt iedere ketting, iedere ring en iedere oorbel met de hand gemaakt.

    Verschillende professionals controleren ieder sieraad, zodat zij zeker weten dat de juwelen van Lapponia aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Deze aandacht voor detail is de reden waarom Lapponia een opvallend sieradenmerk is. Er wordt namelijk ongekend veel liefde en passie gestoken in het maken van juwelen voor stijlvolle en moderne vrouwen. 

    Duurzame juwelen 

    Niet alleen kwaliteit is belangrijk voor de ontwerpers van Lapponia. Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Bij het maken van nieuwe juwelen wordt er daarom voor een groot deel gerecycled edelmetaal gebruikt. Alle gouden sieraden bestaan 100% uit gerecycled 14 karaats goud, terwijl de zilveren designs voor 70% uit gerecycled materiaal bestaan. De rest van het zilver wordt uit lokale mijnen gehaald. Bij het maken van sieraden wordt bovendien veel water gebruikt. Lapponia zorgt ervoor dat dit water hergebruikt kan worden door het goed te filteren. Daarom kan je dit sieradenmerk met zekerheid een duurzaam merk noemen. Dat is niet gek, want de ontwerpers weten als geen ander hoe belangrijk onze natuur is. Het is namelijk hun grootste inspiratiebron. 

    Lapponia sieraden Fins handwerk bij Zilver.nl

    Het sieradenmerk voor beroemdheden 

    Lapponia is een merk dat in de smaak valt bij talloze mannen en vrouwen. Dat geldt ook voor beroemdheden. Zo is het merk bekend geworden doordat een aantal sieraden te zien waren in de wereldberoemde Star Wars films. Carrie Fisher vertolkte de rol van prinses Leia en droeg daarbij twee bekende sieraden van Lapponia: de Planetoid Valleys necklace en Darina’s Bracelet. Dankzij hun strakke vormgeving en het prachtige zilver, wisten fans in een mum van tijd de designs van Lapponia te vinden.

    Ook de horloges van het merk zijn geliefd bij beroemdheden. Zo was acteur David Hasselhoff te zien met prachtige horloges van Lapponia. In de jaren zeventig verscheen Yoko Ono samen met haar man John Lennon op tv. Ze droeg een ring die inmiddels wereldberoemd is geworden: de Petrified Lake acrylic ring van Björn Weckström. 

    Jouw Lapponia ketting 

    Wil jij graag een Lapponia collier in je sieradencollectie? Dan heb je de keuze uit talloze prachtige ontwerpen. Zo maakt het merk erg verfijnde kettingen. Deze dunne zilveren modellen hebben subtiele details, zoals kleine zilveren pareltjes van de Winterpearl collectie van Chao Hsien Kuo. Dat maakt de kettingen van Lapponia perfect om iedere dag te dragen.

    Houd je juist van kettingen waarmee je een statement maakt? Ga dan voor de robuustere colliers van het merk. Deze hebben de asymmetrische vorm die je van Lapponia gewend bent. Het dikkere zilver valt op, vooral wanneer je het combineert met een simpel zwart jurkje of een eenvoudige top. 

    lapponia sieraden bij Zilver.nlLapponia sieraden kettingen bij Zilver.nllapponia juwelen bij Zilver.nl

    De mooiste ringen van Lapponia 

    Ringen worden vaak gezien als subtiele sieraden die je outfit een klein beetje opfleuren. Niet bij dit merk, want alle Lapponia ringen zijn prachtige kunstwerkjes die ervoor zorgen dat je opvalt. De zilveren sieraden zien eruit als sculpturen die je om je vinger kunt dragen. Ze hebben abstracte vormen: soms lijken ze op de golven van de zee, terwijl je het volgende moment het gevoel krijgt alsof je naar imposante bergtoppen kijkt.

    Houd je van ringen met een extra stoere look? Kies dan voor een van de modellen met een zwart accent. De zwarte kleur zorgt voor een robuuste uitstraling en geeft de ring bovendien iets meer kleur: de perfecte Lapponia ring voor een feestje. 

    Een Lapponia armband met een ijzersterk design 

    Of je nu houdt van klein en verfijnd of liever een opvallend design draagt: er is altijd wel een Lapponia armband die bij jou past. Wat dacht je bijvoorbeeld van de dikke armbanden die je outfit een stoere touch geven? Lapponia maakt gladde en moderne designs, maar je vindt ook enkele robuuste armbanden met natuurlijke vormen terug in het assortiment. Houd je juist van de uitstraling die een verfijnd bedelarmbandje met zich meebrengt? Dan moet je voor de dunnere ontwerpen van Lapponia gaan. Deze armbanden hebben dezelfde abstracte vormen, maar dan in een kleiner formaat. Hierdoor is het mogelijk om jouw Lapponia sieraden te dragen als een subtiel detail, zonder dat ze meteen de ster van de show worden. 

    De subtiele look van Lapponia oorbellen 

    Ben je op zoek naar een sieraad om die ene outfit net dat kleine beetje extra te geven? Dan zijn Lapponia oorbellen de juiste keuze voor jou. Dankzij hun kleine formaat geven ze een subtiele touch aan je outfit. Dat betekent niet dat de designs saai zijn. Integendeel: de oorbellen van Lapponia hebben allemaal iets unieks te bieden. Ga voor grote hangers waarmee je elegantie en vrouwelijkheid uitstraalt, of houd het iets rustiger door voor simpele creolen of oorstekers te gaan. In de oorbellencollectie vind je veel geometrische vormen terug, maar ook de natuurlijke en abstracte stijl van Lapponia. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oorsteker in de vorm van een ijspegel of een design dat op een veer lijkt? 

    Horloges van Lapponia voor iedere dag 

    Een horloge is niet alleen een nuttig gebruiksvoorwerp, het is ook een prachtig stijlvol detail. Lapponia heeft als doel om horloges te maken met de uitstraling van sieraden. Dat betekent dat je hier geen simpele leren bandjes terugvindt, maar juist prachtige horloges die uit zilver zijn vervaardigd. Dankzij hun strakke vormen en unieke textuur maak jij altijd en overal een statement. Iedere Lapponia horloge voldoet natuurlijk aan de hoogste kwaliteitseisen, zodat jij jarenlang plezier hebt van je nieuwe sieraad. 

    Lapponia bij Zilver.nl 

    De prachtige design sieraden van Lapponia horen thuis bij een winkel met verstand van zilver. Niet gek dus dat Zilver.nl een officiële dealer van dit merk is. Bij ons vind je een uitgebreide collectie met alle armbanden, kettingen, oorbellen, ringen en horloges die Lapponia te bieden heeft. Uiteraard zorgen wij voor een scherpe prijs. In de Lapponia sale koop je jouw favoriete designs met een fijne korting. Zo worden deze kleine kunstwerkjes betaalbaar voor iedereen.

    Heb je je bestelling vóór 16:00 uur geplaatst en is het sieraad nog op voorraad? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje vandaag nog wordt verzonden. Uiteraard is het geen enkel probleem om jouw Lapponia sieraden in te pakken, want wij bieden een gratis inpakservice aan. Dat zijn de voordelen van Zilver.nl.

    Uw sieraad bestellen

    Wilt u een sieraad bestellen? Dat kan! Kijk gerust rond op onze website voor het aanbod. Heeft u vragen of wilt u een opmerking plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Zilver.nl helpen u van harte verder met bijvoorbeeld het geven van advies of het verstrekken van informatie. We zijn 6 dagen in de week bereikbaar via de live chat, telefonisch 020-4033653 of via de e-mail info@zilver.nl. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel te Broek in Waterland waar u de collectie op uw gemaakt kunt bekijken en passen.

    zilveren shuttle ring van Lapponiazilveren ketting van LapponiaMini Punk oorbellen van Lapponia bij Zilver.nl