Antiek zilveren inktstel op mameren basement 19e eeuw

517398

Vintage / Antiek

Antiek Nederlands inktstel

Prachtig groot zilveren inktstel op een heel zwaar marmeren basement met vier houten pootjes gemaakt in de tweede helft van de 19e eeuw, geen meesterteken gevonden maar waarschijnlijk gemaakt door Van Kempen te Voorschoten. Op het marmer twee kristallen inktpotten met zilveren deksels bekroond door een vrucht met drie blaadjes, aan de achterzijde een hele zware zilveren afbeelding van een vrouw bij een korenschoof met een kapmes het symbool voor zomer, oogst en overvloed.

In het midden van het inktstel een zilveren plaat met daarop de graveertekst met: 'Aan A.F. Wiederhald van H.J. Kuipers Wano Redjo 1870 & 1871. Het stel is op vele plaatsen gekeurd met een oude zilver zwaardje gebruikt van 1814 tot 1906 en sleuteltjes wat erop wijst dat het inktstel is uitgevoerd waarschijnlijk naar Nederlands Indië. 

Prachtig geheel in zeer goede staat, lichte slijtage aan het marmer en 1 haarlijn in het ronde verhoogde stukje marmer rond een inktpot. De kristallen inktpotten zijn nog mooi helder en gaaf, alleen langs de binnenranden onder de zilveren deksels zit wat slijtage van de pen die er langs ging. In 1 van de vruchtjes op de deksels rammelt iets. Het indrukwekkende inktstel is 31,5 cm breed x 21,5 cm en 18 cm hoog.

Meer details

1 Item

Bestel snel, laatste item op voorraad!

Delen

  • Op werkdagen vòòr 16:00 besteld? Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verstuurd! (incl. gravering).
  • Opbouw vaste klantenkorting mits u gebruikmaakt van uw bestaande account. Bij 2e bestelling 2%, 5e 4% vanaf 10e 6%.
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,-
  • Verzendkosten België €6,95, boven de €100,- gratis.
  • Verzendkosten wereldwijd 29,30 boven de €300,- gratis.
  • Gratis inpakservice, kies zelf het inpakpapier.
  • 30 dagen retourtermijn, m.u.v. gepersonaliseerde producten.
  • Juwelier Zilver.nl, al ruim 30 jaar een betrouwbaar adres voor sieraden en zilver.
  • Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel te Broek in Waterland, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

€ 1.295,00 incl. btw

Productgegevens

Herkomst Nederland
Leeftijd 19e eeuws
Staat zeer goed
Materiaal Zilver

Meer informatie

Het is eventueel mogelijk om het zilveren middenplaatje te vervangen door een nieuw blanco zilver plaatje dit kost ongeveer op 100 euro.

1 ander product in dezelfde categorie: