Zilver bestek

Zilver bestek 

Zilver bestek, een lust voor het oog, een sieraad op tafel!

Kook je graag en heb je geregeld mensen te eten dan is het zo fijn om de tafel te dekken met zilver bestek. Het is stijlvol en chique en laat aan je gasten zien dat je blij bent dat ze er zijn. Een zilveren bestekset wordt vaak voor speciale gelegenheden op tafel neergelegd. Bijvoorbeeld tijdens een uitgebreid diner ter ere van een familiebijeenkomst. Of tijdens het kerstdiner als er net even wat meer aandacht aan de uitstraling wordt besteed. Maar iedere dag is een feestje en zilver bestek kun je dagelijks gebruiken.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 1631 items
  Toont 1 - 24 van de 1631 items

  Online kopen van zilver bestek neemt een vlucht!

  Het online kopen van zilver bestek zoals modern tafelzilver of art deco zilver is tegenwoordig helemaal in. Zilver.nl, tafelzilverspecialist, komt met de grote zilvercollectie van bestek aan deze gevarieerde vraag tegemoet. Dat neemt niet weg dat er ook altijd nog mensen zijn die de voorkeur geven aan het bezoeken van een fysieke winkel. Bijvoorbeeld om een complete zilveren cassette aan te schaffen. Of om een uniek voorwerp in de vorm van een zilveren taartschep te kopen. Of om te ontdekken welk aanbod er aan zilver schepwerk is.

  Bekijk ook onze collectie: Haags lofje, Hollands Glad, zilveren taartscheppen, zilveren cassetteszilveren messen

  Uniek zilver bestek

  Het is ook een trend van deze tijd om de nostalgie van weleer weer terug te halen. Bij gezond eten en vers koken hoort een mooi gedekte tafel en dat is te merken aan de toenemende populariteit van tafelzilver. Ook kiezen we voor duurzaam en dat is bij zilver bestek gegarandeerd. Bijna iedere dag komt er nieuw, oud en antiek tafelzilver bij ons binnen, alleen zilver bestek in uitstekende staat is goed genoeg voor onze klanten.

  Zilver bestek al meer dan 30 jaar onze passie

  Old Memories is het bedrijf achter de webshop van Zilver.nl en beschikt tevens over een fysieke winkel in Broek in Waterland. Hier bent u ook van harte welkom om al het tafelzilver te komen bekijken. Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies, aarzel niet we helpen u heel graag, bel 020-4033653 of mail naar info@zilver.nl. Old Memoires houdt zich al decennia lang iedere dag bezig met zilver bestek in de breedste zin van het woord.

  In 1991 is Old Memories ontstaan op het moment dat de passie als zilververzamelaar van Ursula en Michel een professioneel gezicht kreeg. Vanuit deze passie is het bedrijf gegroeid en is er een indrukwekkende collectie antiek, oud en nieuw zilver bestek voor de verkoop samengesteld. Het aanbod is onder meer afkomstig van de meest bekende zilversmeden, zoals Van Kempen, H.Hooijkaas, Helweg, Gerritsen en Bonebakker.

  Zilver bestek, tafelzilver, bestek van zilver koop je online bij Zilver.nl

  Nederlands zilver bestek meestal gemaakt in 2e gehalte zilver

  Antiek en oud Nederlands tafelzilver is bijn altijd gemaakt in 2e gehalte zilver. In de 17e en 18e eeuw werkten Nederlandse bestekmakers vaker met 1e gehalte zilver maar in de 19e en de eerste helft van de 20ste eeuw werd Nederlands tafelzilver vooral gemaakt van 2e gehalte zilver. Tweede gehalte zilver is iets harder en krast daardoor minder snel. In de zilverlegering zit tussen 1e en 2e gehalte maar weinig verschil: 833/000 en 925/00. Aan het eind van de 20ste eeuw en heden te dage is het voor de zilversmeden heel lastig om aan platen 2e gehalte zilver te komen en is men genoodzaakt al het zilverwerk in 1e gehalte zilver uit te voeren.

  Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, zo kon de klant in de 19e en 20ste eeuw kiezen om zijn zilverwerk toch in 1e gehalte zilver te laten uitvoeren. Ook waren er zilversmeden die alleen maar werkten met 1e gehalte zilver zoals: Helweg en Bonebakker.

  Voor tafelzilver maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat het zilvergehalte van de legering is, het gaat meer om de hardheid en stevigheid van het zilveren bestek. 

  Bekende ontwerpers van zilver bestek

  Bekende ontwerpers Gustav Beran en Christa Ehrlich hebben prachtig bestek ontwikkeld en ook hiervan hebben wij een collectie beschikbaar. Het is ook mogelijk om nieuw zilver bestek van de Koninklijke Van Kempen & Begeer en Schiavon aan te schaffen. De artikelen variëren van bijzondere zilveren steekmessen tot zilver schepwerk en van origineel zilver visbestek tot een zilveren natfruitschep

  Door het grote aanbod dat Old Memories te bieden heeft, keren klanten regelmatig terug. Bijvoorbeeld om hun zilveren bestekuitzet aan te vullen, zoals met zilveren couverts of fruitbestek. Dat maakt het verzamelen van tafelzilver ook zo leuk, je kunt het steeds weer aanvullen.

  Zilveren cassettes, zilver bestek zilveren vorken en lepels online bij Zilver.nl

  De 10 voordelen van zilver bestek:

  1. Mooi, zilver bestek is mooi, geeft glans en stijl aan je tafel!
  2. Duurzaam, zilver bestek gaat lang mee zelfs generaties lang
  3. Hygiënisch, zilver is zuiver, roest niet en is een edelmetaal
  4. Warm, zilver geleid de warmte waardoor het altijd warm aanvoelt in je mond
  5. Zilver bestek van Nederlandse zilversmeden is meestal goed aan te vullen ook na decennia
  6. Keuze uit heel veel schepwerk uit 3 eeuwen
  7. Heel veel mooie modellen, verfijnd wat goed in de hand ligt
  8. Zilver bestek blijft waardevast
  9. Kan in de vaatwasmachine, sommige oude messen uitgesloten
  10. Is het begin van familiezilver!

  Zilver.nl bestekspecialist

  U bent bij ons aan een betrouwbaar adres. Wij staan garant voor het zilver wat u bij ons aanschaft. Bij Zilver.nl krijgt u:

  • Gedegen advies van mensen met jarenlange ervaring, lees meer in over ons

  • Zilverwerk gekeurd met Nederlandse zilvermerken

  • Waardevast zilver bestek

  • Chique

  • Luxe

  • Alles in uitstekende staat

  • Geen verborgen gebreken, beschadigde tanden, geen onvermelde gravures etc

  Zilver bestek, tafelzilver, zilveren cassettes koop je online bij Zilver.nl

  Antiek zilver bestek

  De passie heeft met zich meegebracht dat er een interessante collectie zilver bestek beschikbaar is. Het is toch prachtig om 18e eeuws zilver bestek in het bezit te hebben en nog betaalbaar ook. De complete collectie omvat tafelzilver uit drie eeuwen en dat is best bijzonder te noemen. Naast antiek is er alle ruimte voor nieuw zilver bestek en modern tafelzilver. Nederlands zilver bestek verdient overigens alle aandacht en eer met onder meer een aspergeschep of wat te denken van de Hollandse aardappellepel? De vorm van deze lepel is alleen in Nederland gemaakt.

  Haags lofje zilver bestek

  En het al eeuwen populaire bestekmodel Haags lofje! Dit bestek is herkenbaar aan het nokje/ of lofje aan het uiteinde van de steel van de vork en lepel. Haags lofje was in de negentiende eeuw enorm populair onder de welgestelden in Den Haag. Tegenwoordig ligt het bestek met unieke details voor iedereen binnen handbereik. Bij Zilver.nl hebben we dan ook een grote collectie oud en nieuw Haags Lofje bestek op voorraad.

  Complete set of losse onderdelen

  Om te beginnen met zilver bestek kopen, is het natuurlijk leuk om meteen een complete set bestek zilver aan te schaffen. Aan de andere kant kunt u ook starten met het sparen van losse bestekonderdelen of beginnen met mooie zilveren theelepeltjes of zilveren gebaksvorkjes. Of als het zo uitkomt en net nodig is een zilveren suikerstrooier of zilveren suikerschep. Er zijn complete cassettes maar ook aanvullingen van bestek van zilver beschikbaar in onze uitgebreide collectie. Zilver schepwerk is in vele variaties verkrijgbaar en dat geldt ook voor zilveren messen.

  Zilveren bestekdelen en besteksets

  U kunt op uw gemak de collectie bekijken en een bestekonderdeel van de bekende Van Kempen aanschaffen of ontdekken welke artikelen er zijn van H.Hooijkaas of van Helweg. Een bestekset van Van Kempen & Begeer is eveneens meer dan de moeite waard om aan te schaffen. Het voordeel is dat wat u koopt waardevast blijft. Op het gebied van populaire zilveren bestekmodellen, zijn er nog een aantal modellen tafelzilver die het verdienen om hier extra aandacht te krijgen. Het gaat dan onder meer om dubbelrondfilet, puntfilet en parelrand. Bij dubbelrondfilet is er sprake van een bestekmodel met mooie ronde filetranden.

  In de jaren twintig zijn er meerdere zilversmeden geweest die dit model vervaardigden. Dat geldt ook voor puntfilet een bestekmodel dat aan het einde met een bijzonder sierlijke punt is afgewerkt. Bestek met een parelrand maakt de tafeldekking extra chique met een luxe uitstraling. Hollands glad is bestek dat met subtiele details is ontworpen en door de echte grootmeesters is gesmeed met oog voor verfijning. De traditionele platte heften zijn bij dit bestek glad afgewerkt.

  Bestemd voor meerdere generaties

  Het unieke van bestek van zilver is dat een aankoop generaties lang meegaat. De kwaliteit van het bestek is uitstekend en zilver blijft altijd zijn waarde behouden. Het is niet voor niets dat er ook nu nog altijd families zijn waar het bestekzilver van generatie op generatie overgaat. Het staat niet alleen fraai op de eettafel of koffietafel, maar heeft extra waarde. Niet alleen in materieel opzicht, maar vooral ook op gevoelsgebied. Stelt u zich eens voor dat u begint met het verzamelen of uitbreiden van de zilveren bestekcollectie en dat uw kinderen daar later mee aan tafel zitten en daarna weer uw kleinkinderen. Het is dan ook geen aankoop voor het leven maar een aankoop voor altijd, die van generatie op generatie overgaat.

  Zilver.nl is de webwinkel van Old Memories, al ruim 35 jaar een begrip op het gebied van zilver bestek.

  Ruime voorraad aan antiek, oud en nieuw zilver bestek. Ook hebben we een grote voorraad aan nieuw bestek gemaakt door de beste zilversmeden van nu. Natuurlijk adviseren wij u graag bij de aankoop van tafelzilver of aanvullingen. U kunt ons telefonisch bereiken op 020-4033653, natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel te Broek in Waterland.

  Bekijk ook;

  onze mooie collectie divers zilver schepwerk

  de collectie zilveren messen

  Komt u er niet uit of heeft u vragen

  Bij Zilver.nl zijn we 5 dagen in de week bereikbaar via de live chat, via de e-mail; info@zilver.nl en telefonisch op 020-4033653. Wij, een team van allemaal dames en één heer, helpen je heel graag. Omdat we alles op voorraad hebben kunnen we je direct extra informatie geven en eventueel extra foto's maken.

  Over ons

  U kunt er bij ons altijd op rekenen dat er genoeg keuze is. Bent u op zoek naar inspiratie voor een leuk cadeau? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Een persoonlijk cadeau geven? Kies er dan voor om bijvoorbeeld een zilveren taartschep of een zilveren kaasschaaf te laten graveren. Dit kunnen wij direct voor u doen! En, wist u dat alles op voorraad is? Reken dus op een snelle levering. Is de aankoop een cadeau kies dan tijdens het bestellen in onze gratis inpakservice zelf het inpakpapier uit en eventueel een felicitatiekaartje. Natuurlijk maken wij er dan nog een mooie strik omheen.

  Besteld u op een werkdag voor 15 uur dan wordt je pakketje dezelfde dag nog feestelijk verpakt verzonden.

  Bij Zilver.nl kunt u altijd rekenen op:

  1. Persoonlijk contact, echte mensen voor echte mensen
  2. Kennis van zaken;
  3. Gratis inpakservice;
  4. Uitgebreid assortiment;
  5. Altijd een veilige betaling;
  6. Hoogstaande kwaliteit;
  7. Direct graveerbaar;
  8. Retourneren/ruilen binnen 30 dagen;
  9. Alles is op voorraad
  10. Alle bestellingen worden verzekerd verzonden, alleen huisadres, handtekening vereist
  11. Winkel in Broek in Waterland

  Bekijk ook onze collectie:

  Van Kempen & Begeer