Tafelzilver Christa Ehrlich

Tafelzilver Christa Ehrlich 

Zilver bestek naar ontwerp van Christa Ehrlich 

Vanaf augustus 1927 werd Christa Ehrlich een belangrijke vaste medewerker bij 'De Zilverfabriek Voorschoten. Begeer had haar in Leipzig leren kennen, waar zij de Oostenrijkse afdeling inrichtte van de wereldtentoonstelling van 'Europaisches Kunstgewerbe'. Zij was een oud leerlinge en medewerkster van Dé Weense architect en ontwerper Josef Hoffman. In Christa Ehrlich vond Begeer de ontwerpster die hij nodig had om nieuwe vormen voor machinale productie te creëren. De samenwerking werd een groot succes en de door Christa Ehrlich ontworpen voorwerpen en bestekken zijn nu al ware collectors items. De voorwepen die ze ontwierp waren eenvoudig van vorm, strak en doelmatig. Christa Ehrlich is tot haar pensioen bij de Zilverfabriek blijven werken.
Toont 1 - 10 van de 10 items
  Toont 1 - 10 van de 10 items

  Zilver bestek model 1064 van Christa Ehrlich

  Tafelzilver model 1064 is een ontwerp van Christa Ehrlich. Het model is strak en geometrisch wat uitstekend past bij de industriële productie van het tafelzilver in die periode. Volgens een strakke, vaste grondvorm ontwerpt ze gladde meetkundige bestekken, serviezen, kommen, schalen en vazen, die zich onderscheiden door hun sierlijke welving, spitse hoeken en het sfeervolle spel van licht en schaduw. 

  De verkoopfolder van model 1064

  In onze winkel in Broek in Waterland hebben we een exemplaar van de verkoopfolder met de afbeeldingen van couverts, schepwerk en messenleggers model 1064. 

  Verkoopcatalogus zilver bestek model 1064 Christa Ehrlich Zilver.nlSamenstellingen zilver bestek cassettes model 1064 Zilver.nlZilver bestek in model 1064 Christa Ehrlich Zilver.nl

  Christa Ehrlich uitzaagwerk schepwerk Zilver.nlZilver schepwerk model 1064 Christa Ehrlich Zilver.nl

  Ontwerp voor opengewerkte scheppen van Christa Ehrlich

  Hierin zijn ook de mooie uitgezaagde bakken ontworpen door Christa Ehrlich te zien. De bloempatronen werden met de hand uitgezaagd, gepolijst en gegraveerd. Dit uitzaagwerk was ook te bestellen met stelen in andere modellen. De scheppen met het uitzaagwerk waren er in twee uitvoeringen: alleen aan de voorzijde gegraveerd maar ook een luxe uitvoering die aan twee zijde gegraveerd is. 

  uitzaagwerk van Christa Ehrlich bij Zilver.nl