Hollands glad 250 Van Kempen

Hollands glad 250 Van Kempen 

Zilver bestek glad model 250

Het zilveren bestek van De Koninklijke Van Kempen & Begeer behoudt zijn aantrekkingskracht en waarde al generaties lang. Alle modellen getuigen van klasse en kwaliteit. Zo ook Hollands Glad model 250. Een eenvoudig en traditioneel, maar tegelijkertijd uitermate elegant bestek. De vorm van het model is harmonieus, de hanteerbaarheid is uitgebalanceerd. Deze perfecte combinatie maakt Hollands Glad tot een sieraad op iedere tafel. Een bestek dat bij iedereen in de smaak valt, ook bij de volgende generatie en de generatie die daar weer op volgt. Het model is het erfstuk van de klassieke zilversmeden. Hollands zilverwerk op zijn best.

Tafelzilver met ovale bakken en slanke vormen

Schrijf je in het blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen in model 250!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 27 items
Toont 1 - 24 van de 27 items

De historie van de zilverfabriek van Van Kempen & Begeer

De Koninklijke Van Kempen & Begeer is een vanouds Nederlands bekendste zilverfabriek. De grondlegger van de onderneming concentreerde zich op klein zilver, zoals boeksloten, gespen en knoptasjes. Door de eeuwen heen zijn regelmatig nieuwe artikelgroepen aan het assortiment toegevoegd. Dit heeft geresulteerd in de huidige collectie.

Koninklijke Van Kempen & Begeer kenmerkt zich enerzijds door het van oudsher aanwezige ambachtelijke vakmanschap, anderzijds door moderne, eigentijdse producten en productietechnieken. De basis voor Koninklijke Van Kempen & Begeer werd gelegd in 1777, toen Johannes Mattheüs van Kempen, geboren in 1764 te Utrecht als enige zoon van Pieter van Kempen en Margaretha van Sweringen, bij Meester Den Briter in de leer ging om zilversmid te worden.

Johannes Mattheüs van Kempen werd in 1789 als meester opgenomen in het gilde waarmee hij zijn eigen meesterteken mocht voeren. De start van een eeuwenlange traditie in vakmanschap was een feit toen ook zijn zonen Pieter Johannes en Johannes Mattheüs voor het zilvervak kozen.  Bij de opening van een nieuwe fabriek in juni 1858 ontving het bedrijf van Koning Willem III het predikaat "Koninklijk”, nadat in 1841 reeds toestemming was verkregen het Koninklijk Wapen te voeren. Door van tijd tot tijd de hand te leggen op ambachtelijke specialisten die een nieuwe vaardigheid of werkwijze in Voorschoten konden introduceren, breidde Van Kempen zijn organisatie steeds verder uit.

Zo ontstond het Engelse systeem om lepels en vorken te maken en de galvano-plastic afdeling, waarin men sculpturen van zilver kon maken. Zelfs beeldhouwwerken van 5 meter hoog werden vervaardigd. Een voorbeeld hiervan zijn de beelden van Plein 1813 in Den Haag. Het bedrijf was inmiddels toe aan export en hiertoe werden internationale kantoren geopend. Daarnaast behoorde Nederlands-Indië tot een van de grootste afzetgebieden. Na de dood van J.M. van Kempen III in 1877 werd zijn jongste zoon J.M. van Kempen IV de leider van het bedrijf. De zaak was inmiddels uitgegroeid tot een industrieel bedrijf.

Meer lezen over Model 250 glad dat kan in ons blog: Zilver bestek in Haags lofje of Hollands glad

Bekijk ook onze collectie:

Occasion Model 250 zilver bestek