Van Kempen & Begeer

Van Kempen & Begeer 

Er zijn 54 producten

Van Kempen & Begeer, Nederlands grootste zilver bestek leverancier

Van Kempen en Begeer, hofleverancier, maakt al generaties lang de mooiste bestekken van echt zilver. Klasse, traditie en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij deze zilverfabriek met een historie die terug gaat naar 1789. De Koninklijke van Kempen & Begeer maakt drie bestekmodellen in 1e gehalte zilver: Haags lofje, Hollands glad en Prinses. De zilveren bestekken zijn als losse bestekdelen aan te schaffen maar zijn er ook in diverse grotere samenstellingen.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 54 items
Toont 1 - 24 van de 54 items

De geschiedenis van de Koninklijke van Kempen & Begeer

In 1789 wordt Johannes Mattheus van Kempen zilversmid en wordt toegelaten tot het goud- en smedengilde van Utrecht. Zijn meesterteken was J.V.K met een afbeelding van een kemphaantje. Niets wees er toen op dat dit het begin was van wat later Nederlands grootste zilverleverancier zou worden waar we nu, ruim 225 jaar later, nog prachtig tafelzilver van op tafel hebben.

Een erfenis stelt Johannes Mattheus van Kempen in staat om in 1793 een winkelpand te betrekken in de binnenstad van Utrecht. Hij verkoopt er zijn zilverwerk welke hij maakt in de kleine werkplaats achter zijn winkel. In het begin van de 19e eeuw komen zijn beide zonen, Pieter Johannes en Johannes Mattheus bij hun vader werken. Hier leren ze beide het vak.

Pieter blijft bij zijn vader werken maar Johannes Mattheus vestigt zich na zijn huwelijk, met A.L. Piret in 1814, als goud- en zilversmid op de lijnmarkt in het centrum van Utrecht.