Garantie

Op alle onze artikelen is de wettelijke garantie van toepassing. Dit houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. We streven ernaar om producten te leveren die vrij zijn van gebreken en die voldoen aan de verwachte levensduur bij normaal gebruik. Mocht er iets mankeren aan het door ons geleverde product, dan horen we dat graag zo snel mogelijk, zodat we het probleem kunnen oplossen of het product kunnen vervangen.

Wij hanteren de garantiebepalingen van onze leveranciers. Onze garantiebepalingen zijn alleen van toepassing bij normaal gebruik. Onnatuurlijke schade, slijtage of schade door onjuist gebruik vallen niet onder de garantie. Let op: schade veroorzaakt door het dragen van sieraden en horloges, evenals schade aan zilverwerk of zilveren bestek door gebruik, vallen niet onder de garantie.

De garanties die wij of de leverancier bieden, doen geen afbreuk aan de wettelijke garanties.

Op maat gemaakte sieraden die in opdracht zijn vervaardigd, kunnen helaas niet worden teruggenomen of geruild. De wettelijke garantie biedt echter wel enige ruimte, afhankelijk van de redelijkheid en indien reparatie of een andere oplossing niet mogelijk is.

Garanties en reparaties worden in de meeste gevallen uitgevoerd door de leverancier. Houd er rekening mee dat reparaties doorgaans een termijn van minimaal 2 tot 4 weken in beslag nemen.

Voor zilveren sieraden met een goud- of roségouden vergulding bieden wij drie maanden garantie vanaf de originele aanschafdatum. De vergulde laag is slechts een dunne laag van 1 micron 14-karaats goud en zal na verloop van tijd slijtage vertonen door gebruik. Onder deze laag bevindt zich echter echt zilver, waardoor u altijd een mooi zilveren sieraad behoudt.

Voor vragen of overleg kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 020-4033653. Samen vinden we een passende oplossing.

Let op: Reparaties of het vervangen van artikelen die zijn gevallen of gebruikt zijn voor andere doeleinden dan waarvoor het artikel geschikt is, vallen niet onder de garantie. Sieraden waarmee u bent blijven hangen, die u heeft laten vallen of waartegen u gestoten heeft, evenals speeldoosjes die te veel of te hard zijn opgedraaid, kunnen helaas niet worden vervangen en vallen niet onder de garantie. Ook artikelen die al door een ander zijn gerepareerd of aangepast, vallen niet langer onder de garantie.

Op muziekdoosjes en andere items met draaiende onderdelen bieden wij 6 maanden garantie, mits ze op normale wijze zijn gebruikt.


Garantie bepaling My iMenso;


Voor MY iMenso gelden de wettelijke garantiebepalingen. De garantie op de plating is 3 maanden en is afhankelijk van de staat waarin het medaillon zich bevindt.


Garantiebepaling Zinzi;


Voor Zinzi sieraden gelden aparte regels met betrekking tot garantie. Op de zilveren sieraden zit 6 maanden garantie vanaf de originele aanschafdatum.
Op de zilveren sieraden met een goud- of roségouden vergulding zit drie maanden garantie vanaf de originele aanschafdatum. De vergulde laag is slechts een dunne laag van 1 micron 14 karaats goud, deze zal met de tijd door gebruik gaan slijten. Onder deze laag zit echt zilver, dus u behoudt altijd een mooi zilveren sieraad.

Zo blijven je Zinzi sieraden lang mooi
Om lang te genieten van je Zinzi sieraad, is het belangrijk zorgvuldig met je sieraad om te gaan. Zinzi sieraden worden gemaakt van mooie materialen, maar het is en blijft een sieraad. Dus wees er voorzichtig mee. De garantie op vergulde sieraden is 3 maanden.

Juiste onderhoud en gebruiksregels Zinzi sieraden:

 • Bescherm je sieraad tegen krassen en butsen.
 • Laat je sieraad geen contact maken met harde oppervlakten en doe je sieraad niet aan boven een harde vloer.
 • Doe je sieraad af, voordat je gaat sporten, je huishoudelijk werk gaat doen of ander ruw werk, en wanneer je gaat slapen of douchen, zwemmen.
 • Vermijd contact van je sieraad met chemische middelen zoals parfum, schoonmaakmiddelen en middelen gevonden in zwembaden.
 • Vermijd contact van je parels met cosmetica. Hun mooie glans en kleur worden beschadigd door contact met make-up, haarlak en parfum.
 • Maak je sieraden niet schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek.
 • Gebruik alleen lauw warm water, zonder chemische toevoegingen.
 • Het verkleuren van parels en zilver is mogelijk door normaal gebruik.

Wij zijn niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het dragen van de sieraden of door verkeerd / oneigenlijk gebruik.

Waarschuwing


Een Zinzi sieraad is niet geschikt voor kinderen jonger dan 36 maanden vanwege de kleine onderdelen die een verstikkingsgevaar opleveren. Een Zinzi sieraad is geen speelgoed, houdt het uit de buurt van baby's en kinderen!

Zo blijft je Zinzi horloge lang mooi


Om lang te genieten van je Zinzi horloge, is het belangrijk zorgvuldig met je horloge om te gaan.

Juiste gebruiksregels Zinzi horloges:

 • Het Zinzi horloge is waterresistant 5 atm, dus geschikt om nat te worden zoals bij handen wassen en douchen. Maar is niet geschikt om mee te zwemmen of te duiken.
 • Maak het horloge nooit zelf open, want dan is het horloge niet meer waterdicht.
 • Duw de kroon altijd terug, als u de tijd etc heeft veranderd. Anders is het horloge niet meer waterdicht en kan het uurwerk beschadigd worden.
 • Laat reparaties alleen uitvoeren door erkende Zinzi dealers.
 • Bescherm je horloge tegen krassen en butsen.
 • Laat je horloge geen contact maken met harde oppervlakten en doe je horloge niet aan boven een harde vloer.
 • Doe je horloge af, voordat je gaat sporten, je huishoudelijk werk gaat doen of ander ruw werk, en wanneer je gaat slapen of douchen.

Zilver.nl is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het dragen van het horloge of door verkeerd / oneigenlijk gebruik.

Garantie Zinzi horloge:


Op elk Zinzi horloge zit een internationale garantie van 1 jaar vanaf de dag van aankoop tegen fabricagefouten. Deze garantie is geldig als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • De factuur met de aankoopdatum moet aanwezig zijn.
 • Garantie geldt niet voor normale slijtage en/of beschadigingen als gevolg van reparaties door onbevoegde personen.
 • Geen garantie op de horloge-onderdelen: kroon, stift, glas, kast, horlogeband en batterij.
 • Beschadigingen ontstaan door invloed van buitenaf, door onjuist gebruik of verkeerde behandeling vallen buiten de garantie.


Garantie Side sieraden;

Voor Side gelden de wettelijke garantiebepalingen. Er zit geen garantie op de plating.

Bekijk onze collectie:

Sieraden

Zilver

Kraamcadeaus