Delen

De reviews die op onze site staan worden door kiyoh verzameld en gecontroleerd op echtheid.

Alle verzamelde beoordelingen zijn afkomstig van iemand die bij ons een aankoop heeft gedaan. Als dit niet het geval is, bijvoorbeeld omdat producten of diensten gratis zijn geleverd of er sprake was van een betaalde samenwerking, dan blijkt dit duidelijk uit de review. Wij doen er alles aan om nepreviews te voorkomen door te controleren of deze persoon bij ons bekend is en vragen een aankoopbewijs op als we de reviewer niet kennen. Nepreviews worden door ons verwijderd Meer informatie hierover vind je op de reviewpagina van kiyoh.

Wij verzamelen reviews via het platform van kiyoh. Alle beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Zo weet je zeker dat de reviews die je hier leest afkomstig zijn van echte klanten. Na aankoop nodigen we al onze klanten uit om een beoordeling achter te laten. Als niet zeker is dat een review afkomstig is van een klant die iets heeft gekocht dan vraagt kiyoh om een aankoopbewijs. Zo voorkomen we nepreviews. Als een review wordt geplaatst nadat producten of diensten gratis zijn geleverd of er sprake was van een betaalde samenwerking, dan wordt dit duidelijk vermeld. Meer informatie hierover vind je op de reviewpagina van kiyoh.

Alleen klanten mogen vertellen

Het grondbeginsel van ons platform is dat alleen klanten een review mogen schrijven. In de overeenkomst die onze klanten met ons zijn aangegaan wordt dit duidelijk vermeld. Onze nacontrole wordt naar aanleiding van de nieuwe wet- en regelgeving opgeschroefd. Als we nepreviews aantreffen die op basis van een uitnodiging tot stand zijn gekomen, worden deze verwijderd en melding gemaakt bij de autoriteiten. Dagelijks werken we hard aan de technische verbetering van ons platform

Werking reviewsysteem

Kiyoh-reviews werken op een puntenschaal van 1 tot 10, waarbij een 1 staat voor ‘zeer slecht’ en een 10 voor ‘uitstekend.’ De reviews kunnen ook worden weergegeven als sterren. In dat geval staat een halve ster voor 1 punt en het maximale aantal – 5 sterren – staat dan voor een 10. Elke halve ster staat voor 1 punt. Wanneer er een puntenaantal wordt genoemd met één of meerdere decimalen achter de komma, dan zal deze eerst op de normale wijze worden afgerond (>= 0,5 wordt 1, < 0,5 wordt 0) alvorens deze wordt geconverteerd naar een sterrenweergave.

Bij Zilver.nl hechten we veel waarde aan de mening van onze klanten. 

Daarom hebben we ons aangesloten bij een reviewsysteem dat wordt beheerd door Kiyoh. Kiyoh verzamelt reviews van klanten en publiceert deze op hun website. Wij publiceren deze reviews ook op onze eigen website.

Publicatiebeleid Zilver.nl

Elk uur worden de reviews op onze website ververst met als bron de feed van Kiyoh; hierdoor kan er een vertraging ontstaan tussen publicatie op kiyoh.com en op onze eigen website. Bij drukte kan deze vertraging oplopen tot 24 uur, storingen op kiyoh.com /kiyoh.nl/klantenvertellen.nl daargelaten.

Reviews worden niet door Zilver.nl gefilterd alvorens deze op de gelijknamige website worden geplaatst.

Publicatiebeleid Kiyoh

Reviews met een puntenaantal van 6 of hoger worden direct geplaatst. Reviews met een lager aantal worden na 7 dagen gepubliceerd. Een recensent krijgt altijd de kans om een review aan te passen, maar mag deze, eveneens als Zilver.nl, niet verwijderen.

Omnibus Directive (2019/2161/EU)

Sinds 28 mei 2022 is de Europese Richtlijn modernisering consumentenbescherming ingegaan. Deze richtlijn voorkomt neppe reviews en stelt hierbij eisen aan de reviews die getoond mogen worden. Zo mogen sinds 28 mei 2022 alleen reviews getoond worden van consumenten die daadwerkelijk een bestelling hebben geplaatst in onze webwinkel.

Een klant wordt na het bestellen uitgenodigd om een review te plaatsen op de website van Kiyoh. Een consument mag ook uit eigen beweging een review plaatsen op één van de websites van Kiyoh, maar in het laatstgenoemde geval zal Kiyoh vragen om een factuur om de authenticiteit van de beoordeling vast te kunnen stellen. De review wordt direct verwerkt door het reviewsysteem, maar de verificatie vindt uiterlijk binnen 72 uur plaats.

Moderatiebeleid

Wij publiceren alle reviews, zowel positieve als negatieve reviews, omdat we vinden dat eerlijke feedback ons helpt om onze dienstverlening te verbeteren. Kiyoh controleert de reviews voordat deze worden gepubliceerd om te voorkomen dat er beledigende taal, persoonlijke informatie of spam wordt geplaatst.

Wij streven ernaar om op een transparante manier om te gaan met onze reviews en we vermelden op elke pagina met reviews dat deze afkomstig zijn van Kiyoh. Kiyoh behoudt zich recht voor om reviews te weigeren of te verwijderen als het vermoeden bestaat dat de beoordeling niet authentiek is.

Als u vragen of opmerkingen heeft over ons reviewbeleid, neem dan gerust contact met ons op via info@zilver.nl

https://kiyoh.com/informatie-voor-consumenten