Old Memories en Zilver.nl samen één.

Het blijft een bijzonder fenomeen, zo’n webshop. Want wij zien u niet en u ziet ons niet, is het wel betrouwbaar? Om u een indruk te geven van de mensen achter www.zilver.nl, stellen wij ons graag aan u voor.

Hoe Old Memories begon.

Het begon allemaal in 1991, toen wij, Ursula Boonstra-de Jonge en Michel de Jonge als hele jonge, maar toen al gepassioneerde juwelen- en zilververzamelaars, besloten om van onze hobby ons beroep te maken. Old Memories werd geboren. Vanaf dat moment tot nu zijn we iedere dag, ja echt iedere dag bezig met zilver en juwelen. Iedere dag komen er nieuwe artikelen binnen zowel oud en antiek als nieuwe collecties die we beoordelen, bestuderen, fotograferen en toevoegen aan de webshop. 

We zijn begonnen met de verkoop van antiek zilver en antieke sieraden op antiekbeurzen door het hele land. Overal ontmoeten we andere kenners en verzamelaars waar we veel van en mee hebben geleerd. Ook stonden we jarenlang op de antiekmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag waar we in contact kwamen met conservatoren van musea en met de Hr.B.W.G. Wttewaal de schrijver van het Nederlands klein zilver en schepwerk boek. In deze jaren hebben we heel veel bijzondere, belangrijke en lieve klanten ontmoet die na ruim dertig jaar aanvoelen als vrienden en die nog altijd graag naar onze winkel komen. 

Zoveel kennis opgedaan.

In de loop van de ruim dertig jaar hebben we ontzettend veel expertise over zilver, tafelzilver en antieke sieraden opgedaan. Er is geen opleiding voor, je moet het leren van kijken, beoordelen, studeren, speuren en voelen, het is een levenslange zelfstudie. Het meest leer je van je fouten waardoor je nog scherper wordt en iedere keer bijleert. Ook hebben we vele colleges gevolgd over stijlen, edelstenen, kunstgeschiedenis, symboliek en zilversmeden. Inmiddels zijn we erachter dat een mensenleven niet lang genoeg is om alles over zilver en juwelen te weten en vinden we het belangrijk om onze kennis te delen met anderen. Vandaar ook dat we bij onze webshop een grote, groeiende Kennisbank over zilver en juwelen hebben waar heel veel uitleg en informatie te vinden is over sieraden, antieke juwelen, edelstenen, zilver, antiek zilver, stijlen en vormen, beroemde personen en keizer, koningen en tsaren.

Zilverwinkel Zilver.nlGeboortegeschenken en kraamcadeaus bij Zilver.nlZilverwinkel Zilver.nl

Zilver.nl weblog om kennis en expertise te delen.

Daarom hebben we een Weblog Zilver.nl waarin Ursula maar ook diverse verzamelaars en juwelen historicus Martijn Akkerman graag hun kennis met u delen. In het blog staan artikelen over het beoordelen van zilver, de materialen goud en zilver, overzichten van 40 jaar verzamelen door verzamelaars, juwelen gedragen en geplaatst in de tijdgeest maar ook nieuw zilver van Nederlandse vakmensen en nieuws over trendy juwelenmerken. Bent u verzamelaar, kenner of liefhebber en schrijft u daar over dan plaatsen we uw artikelen graag in ons blog!

Zilverkeuren database om u te helpen uw zilver te beoordelen.

Ursula is zilverkeuren expert al noemt ze het zelf liever zilverkeuren liefhebber of nog beter zilverkeurengek. Eén van de dingen die zilver zo fascinerend maken zijn de zilvermerken zodat je van een stuk kunt op zoeken wanneer het is gemaakt en door wie, vaak is zelfs het exacte jaartal te achterhalen. Zilverkeuren vanaf de gildetijd zijn te vinden in deze database waar dagelijks keuren aan worden toegevoegd. Deze database is niet compleet en zal dat ook nooit zijn! Bezoek onze zilverkeuren database

De Kennisbank van Zilver.nl

De Kennisbank is onze 'encyclopedie' waarin we zoveel mogelijk vaktermen, belangrijke personen/goudsmeden/zilversmeden, materialen etc omschrijven die met zilver, goud en juwelen te maken hebben. Ook de kennisbank wordt steeds aangevuld en bijgewerkt. Bezoek onze kennisbank

Bijzondere kansen gekregen.

In de afgelopen 30 jaar hebben we vele bijzondere mensen mogen ontmoeten, een boek is te klein voor alle verhalen en gebeurtenissen! We hebben zilver, tafelzilver en juwelen geleverd aan Koninklijke huize, ambassades, musea, beleggingsmaatschappijen, BNers en vele mede zilver- en juwelenliefhebbers.

Inkopen deel collectie van het Van Kempen & Begeer museum door zilverexperts Ursula Boonstra en Michel de Jonge Zilver.nl

(Op de foto zit ik op de grond omdat ruim 9 maanden zwanger voorover beuken niet meer zonder gevaren was!)

In 2010 hebben we de kans gekregen om een groot deel van de zilvercollectie van het Van Kempen & Begeer museum over te nemen. Het bekijken, beoordelen, het onderhandelen over deze bijzonder collectie en de uiteindelijke aankoop was een gebeurtenis die we nooit zullen vergeten. Het stelde ons in de gelegenheid om de museumcollectie met de vele bijzondere, soms unieke stukken, langere tijd in de hand te kunnen houden, het werk te bekijken en de keuren en modellen te rangschikken.

Op de foto hierboven zit ik, Ursula Boonstra de Jonge, op de grond in één van de kluizen, de museum collectie te taxeren. Negen maanden zwanger van onze zoon maar deze kans wilde ik niet missen. Twee dagen hebben we de collectie bekeken en op waarde geschat, een fantastische kans, leerzaam en heel spannend. Twee dagen nadat de koop was gesloten werd onze zoon, twee weken te laat geboren, hij had keurig gewacht tot zijn moeder tijd had!

Zilverwinkel in Broek in Waterland Zilver.nl

Zilverwinkel in Broek in Waterland.

Ruim 30 jaar geleden openden we de deuren van onze eerste zilverwinkel in Broek in Waterland. Dit knusse winkeltje werd al snel te klein en in 1991 besloten we de gok te wagen en te verhuizen naar het vervallen KI-station iets buiten het dorp. De eerste jaren zat de winkel in het ronde Ki-station maar in 2010 hebben we een geheel nieuwe winkel gebouwd op de plaats van de oude hooiberg met stallen.

Het is een heerlijke winkel geworden, een warme woonkamer waar het zilver en de juwelen met elkaar staan uitgestald en oud en nieuw elkaar versterken. Deze groot winkel geeft ons vele mogelijkheden zoals het organiseren van Paas- en Kerst Open Dagen in combinatie met lezingen van verschillende sprekers zoals Dhr.M. Akkerman, juwelenhistoricus, bekend van blauw bloed en Tussen Kunst & Kitsch, Dhr.H. Zwaan, edelsteen deskundige en verbonden aan Naturalis.

Lezingen over juwelen door Martijn Akkerman juwelen expert bij Zilver.nl

Old Memories werd online Zilver.nl

Als één van de eerste antiquairs besloten wij onze collectie via een webshop aan te bieden. Velen raden het ons af maar wij vonden het prachtig om onze nieuwe vondsten direct met onze klanten te delen en niet meer op een beurs te hoeven wachten. Op onze eerste dag online kwamen er direct bestellingen binnen!

Een aantal jaren geleden kregen we de kans om de domeinnaam Zilver.nl aan te schaffen: veel makkelijker te onthouden en in te typen dan Old Memories.

Inmiddels is ons ‘kindje’ groot geworden, met de mooie winkel in Broek in Waterland en deze online webshop www.zilver.nl met meer dan 15.000 artikelen. De eerste liefde, die voor antiek zilver is gebleven en is in de loop der jaren aangevuld met een passie voor nieuw zilver, zilver bestek en sieraden. Geen wonder, want hoe meer je je in zilver en sieraden verdiept, des te meer ontdek je, dat er ook anno nu nog prachtige objecten en sieraden gemaakt worden. 

Diverse grote merken.

Diverse grote sieraden- en zilvermerken hebben de afgelopen jaren contact met ons opgenomen over de verkoop van hun collectie via onze winkel en webshop. Zo zijn we inmiddels met trots alweer jaren dealer van het zilverwerk van Carrs, Hermann Bauer en Francis Howard en zijn we premium dealer van de Koninklijke van Kempen & Begeer. Ook diverse belangrijke sieradenmerken maken deel uit van onze vaste collectie zoals; Lapponia, Christian Bauer, Maison Tatiana Fabergé en Bastian Inverun.

Trendy sieradenmerken.

Maar ook voor de nieuwste trendy sieraden bent u bij ons aan het juiste adres: Zinzi, MY iMenso, Silk, Coeur de Lion en nog veel meer merken zijn bij ons altijd op voorraad en direct te leveren.

Breed aanbod.

Ons brede aanbod heeft één eigenschap gemeen: de kwaliteit. Van het kleinste lepeltje tot een compleet servies: stuk voor stuk weerspiegelen zij het beste op zilvergebied. En die kwaliteit combineren wij graag met een perfecte service en een prettige prijs - kwaliteitsverhouding. Bij ons geen schreeuwen met de laagste prijs maar wel advies met verstand van zilver en juwelen en een graveur met ruim 30 jaar ervaring.

Juwelier online met winkel in Broek in Waterland Zilver.nl

cms-img

De mensen achter Zilver.nl

Inmiddels werken er vijf enthousiaste mensen in de winkel en aan de webshop. Met passie pakken we ruim 15.000 online bestellingen per jaar in en proberen van ieder pakketje een feestje te maken. We hebben geen rangen en standen, we werken gezamenlijk en dicht bij elkaar om alles samen zo goed mogelijk te doen en om u de beste service te geven.

We stellen ons voor:

Michel de Jonge zilverexpert en top graveur bij Zilver.nl

Michel de Jonge

Ze zeggen wel 'oude liefde roest niet", dat geldt zeker voor mijn liefde voor antiek zilver. Het blijft altijd spannend welke mooie stukken er binnen komen en welke ontdekkingen er tussen zitten. Het kijken naar mooi handwerk gaat nooit vervelen en smaakt altijd naar meer. Inmiddels ben ik alweer meer dan dertig jaar dag in dag uit bezig met het polijsten en poetsen van oud en antiek zilver. Ook adviseer ik klanten graag bij hun bestekkeuze of bij de opbouw van een verzameling.

Zilveren vorken en lepels zijn helemaal mijn ding. Met mijn jarenlange ervaring en expertise kan ik klanten goed begeleiden in hun keuze voor top kwaliteit zilver bestek in het model wat het beste bij ze past. Iedere klant is anders, dat maakt mijn vak zo boeiend.

Ook bij de selectie van nieuw zilver kijken we naar vakmanschap en kwaliteit. Er zijn niet veel zilversmeden meer die het 'antiek van de toekomst' maken. Deze vakmensen hebben het de laatste jaren, met de hoge zilverprijzen en de crisis moeilijk gehad maar hebben de storm gelukkig doorstaan. Wij steunen deze vakmensen graag! 

Graveur in hart en nieren

Mijn andere grote passie is graveren! Al vele duizenden gepersonaliseerde stukken zijn er door mijn handen gegaan. Het graveren van teksten, monogrammen, afbeeldingen en logo's op zilveren en verzilverde artikelen, er is heel veel mogelijk. Door mijn jarenlange ervaring kan ik mensen heel goed adviseren waar en hoe de gravering het beste tot zijn recht komt. Ieder voorwerp is anders net als de opgegeven teksten, familiewapens of bedrijfslogo's, ik graveer wat af en elke dag weer met plezier.

Ursula Boonstra-de Jonge zilverexpert, zilverkeuren expert, deskundige bij Zilver.nl

Ursula Boonstra-de Jonge

Mijn liefhebberij en passie zijn antiek zilver en zijn keuren, het plaatsen van het zilverwerk en de juwelen in de tijdsgeest! Al leef je 200 jaar dan nog kom je tijd tekort en weet je nog niet alles en hoe meer je weet hoe meer je twijfelt! Iedere dag ben ik op zoek naar mooie stukken zilver en juwelen voor de winkel en webshop, bestudeer items en voeg keuren toe aan de zilverkeuren database. Ik probeer tussendoor tijd te maken om kleine en grote artikelen te schrijven en toe te voegen aan ons weblog en de kennisbank met weetjes over zilver en sieraden. 

Ik hou vooral van de kleine zilveren verzamelobjecten zoals naaigerei, zilveren doosjes en streeksieraden. Maar ook zilver om de tafel mee te dekken zoals kandelaars, juskommen en koektrommels of de combinatie zilver met blauw glas, kristal of porselein vind ik fantastisch.

De afgelopen jaren ben ik ook gaan houden van de dynamische wereld van de nieuwe sieraden. Een hele andere wereld dan die van het antiek en toch past het in onze winkel zo goed bij elkaar. Trendy sieradenmerken die twee soms drie keer per jaar met een nieuwe collectie komen en me iedere keer toch weer weten te verrassen. Klassieke sieradenmerken die altijd mooi blijven zoals Lapponia en Fabergé die bij jong en oud in de smaak vallen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwerpen en toevoegingen voor de collectie om iedere klant blij te kunnen maken.

Bij Zilver.nl proberen we om geschiedenis en tradities samen te brengen en met de toekomst te verenigen. Daarom verkopen we antiek met een verhaal en het toekomstige antiek.

Een dag zonder zilver en sieraden, dat bestaat niet!

Yentl de Jonge sieraden expert en graveur bij Zilver.nl

Yentl de Jonge

Inderdaad, de dochter van. Opgegroeid tussen het zilver en de juwelen, werk ik inmiddels alweer een aantal jaar bij Zilver.nl. Ik werk met veel plezier aan de webshop en voeg de nieuwe sieradenmerken en hun collecties toe. Ik bezoek vakbeurzen om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en ben altijd op zoek naar nieuwe merken en ontwerpen. Ik ben gek op sieraden vooral op ringen en draag ze dan ook graag en veel.

Ook heb ik van mijn vader het graveren geleerd, een zeer nauwkeurig werk waarbij je een goed ruimtelijk inzicht nodig hebt en technische kennis. Sommige familiewapens en bedrijfslogo's zijn erg ingewikkeld maar als ze dan eenmaal mooi in het zilver vastgelegd zijn is het eindresultaat prachtig.

Natuurlijk zijn er ook antieke zilveren artikelen die ik mooi vind, vaak ook door het verhaal achter het stuk. Bij Zilver.nl is het iedere dag weer spannend wat er binnen komt!

Dagelijks pak ik ook bestellingen in, het is leuk om de hele dag cadeautjes te maken voor pasgeboren baby's, bruidsparen, opa's en oma's en bedrijven. Met onze gratis inpakservice kunnen klanten zelf het papier uitkiezen waarna wij er nog een mooi strik omheen maken. Het blijft leuk om later de blije reviews te lezen die klanten schrijven.

Misschien spreek ik u een keer via de chat, telefoon of e-mail of bezoekt u onze winkel, ik help u graag.

Margriet Sier Veerman adviseuse en boekhoudster bij Zilver.nl

Margriet Sier Veerman

Met een achtergrond als boekhoudster kwam ik alweer lang geleden bij Zilver.nl werken om de administratieve last te verminderen. Maar al gauw kwamen daar andere werkzaamheden bij. En dat zijn er nogal wat! Dat is ook het leuke ervan, oud en nieuw gaan hier hand in hand. Het ene moment ben je bezig met bijzondere gebruiksvoorwerpen en verzamelobjecten poetsen uit de 18e eeuw, om vervolgens verder te gaan met de website, in een digitale omgeving, met foto's en tekens. Ook Social Media houden we zelf bij, we plaatsen er nieuwe acties en foto's van nieuw binnengekomen items en houden contact met onze volgers.

Tussendoor beantwoorden we telefoontjes van klanten om te helpen met het uitzoeken van een cadeautje: bijvoorbeeld een oma die een blijvende herinnering, een bijzonder kraamcadeau, wil geven aan het nieuwste lid van de familie. Dat is zo bijzonder, daar worden we zelf ook blij van.Het is ook best moeilijk om een keuze te maken, er is zo veel moois. Ik pak cadeautjes ook echt met liefde in en maak er een echt cadeautje van.

Met het team gaan we naar beurzen om de nieuwe collecties te bekijken en te beoordelen, ik ben altijd graag van de partij. 

Thuiswinkel waarborg

Al vanaf onze begin jaren online zijn we lid van de Thuiswinkel organisatie om u als onze klant te laten zien dat wij volledig zijn gescreend door een externe organisatie. Zo kunt u met een extra gerust hart bij ons winkelen.

Bekijk onze webshop Zilver.nl

Lees verder over Zilver.nl: zilver en goud, juwelen en tafelzilver 

in ons blog

Bekijk ook:

Onze zilvermerken database

Lees in onze Kennisbank

Binnen kijken bij Zilver.nl de ZilverwinkelInterieur zilverwinkel en juwelier Zilver.nl

contactgegevens

Old Memories BV

Burg. Peereboomweg 1
1151 EC Broek in Waterland
T 020 403 8563
info@zilver.nl

ING:NL50INGB0006931516
BIC:INGBNL2A
KvK:36037906 te Alkmaar
BTW:NL807523380B01
EORI:NL807523380

Openingstijden van onze sfeervolle winkel in Broek in Waterland waar u de complete collectie kunt bekijken.

Maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 17 uur.

Zaterdags en Zondags gesloten.

Zilver.nl met winkel in Broek in WaterlandTeam Zilver.nl de mensen achter zilver.nl Old Memories

Kerst open huis Zilver.nlKerst open huis van Zilver.nl

Wat kunnen wij voor u betekenen.

We helpen u graag bij uw keuze voor een cadeau voor een geboorte, een huwelijk, afstuderen of bij de aanleg of uitbereiding van een zilver- of juwelenverzameling. Bij Zilver.nl hebben we veel expertise op het gebied van zilver en juwelen in huis. 

Ook helpen en adviseren we u graag bij de aanschaf van zilver bestek wat generaties lang mee gaat of bij de keuze voor verlovingsringen of trouwringen.

Bij reparaties kunt u ook altijd contact met ons opnemen dan kijken we samen of het de moeite waard is en wat de mogelijkheden zijn.

Alle artikelen die u bij ons besteld worden mooi door ons ingepakt en als cadeautje geleverd, u hoeft het alleen nog maar te geven.

Zilver.nl altijd bereikbaar.

Heeft u vragen, twijfel niet en neem contact met ons op, we zijn bereikbaar via de live chat, telefonisch via 020-4033653, via de e-mail: info@zilver.nl of kom gezellig naar onze winkel, de koffie staat altijd klaar vaak met iets lekkers erbij. U kunt bij ons voor de winkeldeur op het erf parkeren, dus geen parkeerstress!

Zilver bestek koopt u veilig bij Zilver.nl

Juwelier Zilver.nl Broek in Waterland

Zilver bestek bij Zilver.nl

Juwelier waar de koffie altijd klaar staat Zilver.nl

lezingen bij Zilver.nl experts in zilver en juwelen

Antiek zilverwerk verzamelobjecten zilverexperts Zilver.nl

Zilverwinkel met Kerst open dagen Zilver.nl