Old Memories en Zilver.nl samen één.

Het blijft een bijzonder fenomeen, zo’n webshop. Want wij zien u niet en u ziet ons niet, is het wel betrouwbaar? Om u een indruk te geven van de mensen achter www.zilver.nl, stellen wij ons graag aan u voor.

Hoe Old Memories begon.

Hoe Old Memories begon. Old Memories begon in 1991 als een passie voor het verzamelen van zilver en juwelen. Ursula Boonstra-de Jonge en Michel de Jonge, beiden gepassioneerde verzamelaars, besloten van hun hobby hun beroep te maken, en zo ontstond Old Memories. Sinds die tijd zijn we dagelijks bezig met het beoordelen, bestuderen, fotograferen en toevoegen van nieuwe artikelen aan de webshop, zowel oud en antiek als nieuwe collecties.

In het begin verkochten we antiek zilver en antieke sieraden op antiekbeurzen door het hele land. Hier kwamen we in contact met andere kenners en verzamelaars, waar we veel van hebben geleerd en mee hebben samengewerkt. We stonden ook jarenlang op de antiekmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag, waar we conservatoren van musea en de schrijver van het boek 'Nederlands klein zilver en schepwerk', de heer B.W.G. Wttewaal, hebben ontmoet. Deze jaren waren niet alleen leerzaam, maar hebben ons ook in contact gebracht met vele bijzondere, belangrijke en geliefde klanten die na ruim dertig jaar nog steeds als vrienden voelen en graag naar onze winkel komen.

Alweer 20 jaar is Old Memories online actief als www.zilver.nl. We hebben een uitgebreide collectie zilveren en gouden sieraden, antiek zilver en tafelzilver, tafelbestek en een breed assortiment zilveren geschenken. Het team achter Zilver.nl is gepassioneerd en deskundig en staat altijd klaar om klanten te adviseren en te helpen bij het vinden van het perfecte zilveren of gouden item.

Zilver.nl heeft dankzij hun passie voor zilver en juwelen, hun kennis en hun persoonlijke klantenservice een betrouwbare reputatie opgebouwd in de afgelopen drie decennia. U kunt erop vertrouwen dat wij een uitstekende service bieden. Hoewel we elkaar misschien niet persoonlijk ontmoeten, streven we ernaar om uw vertrouwen te winnen door transparantie, kwaliteit en betrouwbaarheid centraal te stellen in alles wat we doen.

Zoveel kennis opgedaan.

In de loop van de ruim dertig jaar hebben we ontzettend veel expertise over zilver, tafelzilver en antieke sieraden opgedaan. Er is geen opleiding voor, je moet het leren van kijken, beoordelen, studeren, speuren en voelen, het is een levenslange zelfstudie. Het meest leer je van je fouten waardoor je nog scherper wordt en iedere keer bijleert. Ook hebben we vele colleges gevolgd over stijlen, edelstenen, kunstgeschiedenis, symboliek en zilversmeden.

Inmiddels zijn we erachter dat een mensenleven niet lang genoeg is om alles over zilver en juwelen te weten en vinden we het belangrijk om onze kennis te delen met anderen. Vandaar ook dat we bij onze webshop een grote, groeiende Kennisbank over zilver en juwelen hebben waar heel veel uitleg en informatie te vinden is over sieraden, antieke juwelen, edelstenen, zilver, antiek zilver, stijlen en vormen, beroemde personen en keizer, koningen en tsaren.

Zilverwinkel Zilver.nlGeboortegeschenken en kraamcadeaus bij Zilver.nlZilverwinkel Zilver.nl

Zilver.nl weblog om kennis en expertise te delen.

Daarom hebben we een Weblog Zilver.nl waarin Ursula maar ook diverse verzamelaars en juwelen historicus Martijn Akkerman graag hun kennis met u delen. In het blog staan artikelen over het beoordelen van zilver, de materialen goud en zilver, overzichten van 40 jaar verzamelen door verzamelaars, juwelen gedragen en geplaatst in de tijdgeest maar ook nieuw zilver van Nederlandse vakmensen en nieuws over trendy juwelenmerken. Bent u verzamelaar, kenner of liefhebber en schrijft u daar over dan plaatsen we uw artikelen graag in ons blog!

Zilverkeuren database om u te helpen uw zilver te beoordelen.

Ursula is zilverkeuren expert al noemt ze het zelf liever zilverkeuren liefhebber of nog beter zilverkeurengek. Eén van de dingen die zilver zo fascinerend maken zijn de zilvermerken zodat je van een stuk kunt op zoeken wanneer het is gemaakt en door wie, vaak is zelfs het exacte jaartal te achterhalen. Zilverkeuren vanaf de gildetijd zijn te vinden in deze database waar dagelijks keuren aan worden toegevoegd. Deze database is niet compleet en zal dat ook nooit zijn! Bezoek onze zilverkeuren database

De Kennisbank van Zilver.nl

De Kennisbank is onze 'encyclopedie' waarin we zoveel mogelijk vaktermen, belangrijke personen/goudsmeden/zilversmeden, materialen etc omschrijven die met zilver, goud en juwelen te maken hebben. 

Onze Kennisbank is bedoeld om u te voorzien van uitgebreide uitleg over vaktermen, belangrijke personen zoals goudsmeden en zilversmeden, en de verschillende materialen die worden gebruikt bij het creëren van prachtige juwelen.

Wat onze Kennisbank echt bijzonder maakt, is dat we er voortdurend aan werken om deze up-to-date te houden. We voegen regelmatig nieuwe informatie toe. We vinden het belangrijk om u te voorzien van betrouwbare informatie, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken bij het kiezen en waarderen van onze producten.

We nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze Kennisbank. Hier kunt u genieten van een schat aan informatie die u zal helpen de wereld van juwelen, zilver en edelstenen beter te begrijpen. Of u nu geïnteresseerd bent in vaktermen, de geschiedenis van belangrijke ambachtslieden wilt ontdekken, of meer wilt weten over de materialen die we gebruiken, onze Kennisbank biedt de diepgaande kennis die u zoekt.

Bezoek onze kennisbank

Bijzondere kansen gekregen.

In de afgelopen 30 jaar hebben we vele bijzondere mensen mogen ontmoeten, een boek is te klein voor alle verhalen en gebeurtenissen! We hebben zilver, tafelzilver en juwelen geleverd aan Koninklijke huize, ambassades, musea, beleggingsmaatschappijen, BNers en vele mede zilver- en juwelenliefhebbers.

Inkopen deel collectie van het Van Kempen & Begeer museum door zilverexperts Ursula Boonstra en Michel de Jonge Zilver.nl

(Op de foto zit ik op de grond omdat ruim 9 maanden zwanger voorover beuken niet meer zonder gevaren was!)

In 2010 hebben we de kans gekregen om een groot deel van de zilvercollectie van het Van Kempen & Begeer museum over te nemen. Het bekijken, beoordelen, het onderhandelen over deze bijzonder collectie en de uiteindelijke aankoop was een gebeurtenis die we nooit zullen vergeten. Het stelde ons in de gelegenheid om de museumcollectie met de vele bijzondere, soms unieke stukken, langere tijd in de hand te kunnen houden, het werk te bekijken en de keuren en modellen te rangschikken.

Op de foto hierboven zit ik, Ursula Boonstra de Jonge, op de grond in één van de kluizen, de museum collectie te taxeren. Negen maanden zwanger van onze zoon maar deze kans wilde ik niet missen. Twee dagen hebben we de collectie bekeken en op waarde geschat, een fantastische kans, leerzaam en heel spannend. Twee dagen nadat de koop was gesloten werd onze zoon, twee weken te laat geboren, hij had keurig gewacht tot zijn moeder tijd had!

Zilverwinkel in Broek in Waterland Zilver.nl

Zilverwinkel in Broek in Waterland.

Ruim 30 jaar geleden openden we de deuren van onze eerste zilverwinkel in Broek in Waterland. Dit knusse winkeltje werd al snel te klein en in 1991 besloten we de gok te wagen en te verhuizen naar het vervallen KI-station iets buiten het dorp. De eerste jaren zat de winkel in het ronde Ki-station maar in 2010 hebben we een geheel nieuwe winkel gebouwd op de plaats van de oude hooiberg met stallen.

Het is een heerlijke winkel geworden, een warme woonkamer waar het zilver en de juwelen met elkaar staan uitgestald en oud en nieuw elkaar versterken. Deze groot winkel geeft ons vele mogelijkheden zoals het organiseren van Paas- en Kerst Open Dagen in combinatie met lezingen van verschillende sprekers zoals Dhr.M. Akkerman, juwelenhistoricus, bekend van blauw bloed en Tussen Kunst & Kitsch, Dhr.H. Zwaan, edelsteen deskundige en verbonden aan Naturalis.

Lezingen over juwelen door Martijn Akkerman juwelen expert bij Zilver.nl

Old Memories werd online Zilver.nl

Als één van de pioniers in de antiekwereld hebben we in het jaar 2000 de gedurfde beslissing genomen om onze collectie via een webshop aan te bieden. Hoewel velen ons hiervan afraadden, waren wij razend enthousiast om onze nieuwste vondsten direct met onze klanten te delen, zonder te hoeven wachten op een beurs. En geloof het of niet, op onze allereerste dag online stroomden de bestellingen al binnen!

En alsof het lot ons gunstig gezind was, kregen we een paar jaar daarna de unieke kans om de domeinnaam Zilver.nl te verwerven. Een naam die niet alleen veel gemakkelijker te onthouden en in te typen is, maar ook perfect past bij onze passie voor alles wat met zilver te maken heeft. Vanaf dat moment was er geen twijfel meer mogelijk: Zilver.nl werd onze nieuwe thuis op het wereldwijde web!

Inmiddels is ons ‘kindje’ groot geworden, met de mooie winkel in Broek in Waterland en deze online webshop www.zilver.nl met meer dan 15.000 artikelen. De eerste liefde, die voor antiek zilver is gebleven en is in de loop der jaren aangevuld met een passie voor nieuw zilver, zilver bestek en sieraden. Geen wonder, want hoe meer je je in zilver en sieraden verdiept, des te meer ontdek je, dat er ook anno nu nog prachtige objecten en sieraden gemaakt worden. 

Diverse grote merken.

Diverse grote sieraden- en zilvermerken hebben de afgelopen jaren contact met ons opgenomen over de verkoop van hun collectie via onze winkel en webshop. Zo zijn we inmiddels met trots alweer jaren dealer van het zilverwerk van Carrs, Hermann Bauer en Francis Howard en zijn we premium dealer van de Koninklijke van Kempen & Begeer. Ook diverse belangrijke sieradenmerken maken deel uit van onze vaste collectie zoals; Lapponia, Georg Jensen, Breuring, Christian Bauer, Maison Tatiana Fabergé en Bastian Inverun.

Trendy sieradenmerken.

Maar ook voor de nieuwste trendy sieraden bent u bij ons aan het juiste adres: Christina, Zinzi, MY iMenso, Silk, Coeur de Lion en nog veel meer merken zijn bij ons altijd op voorraad en uit voorraad leverbaar.

Breed aanbod.

Ons brede aanbod heeft één eigenschap gemeen: de kwaliteit. Van het kleinste lepeltje tot een compleet servies: stuk voor stuk weerspiegelen zij het beste op zilvergebied. En die kwaliteit combineren wij graag met een perfecte service en een prettige prijs - kwaliteitsverhouding. Bij ons geen schreeuwen met de laagste prijs maar wel advies met verstand van zilver en juwelen en een graveur met ruim 30 jaar ervaring.

Juwelier online met winkel in Broek in Waterland Zilver.nl

cms-img

De mensen achter Zilver.nl

Inmiddels telt ons team bij Zilver.nl vier enthousiaste mensen die met volle passie zowel in de winkel als op de webshop werken. Samen zorgen we ervoor dat we jaarlijks meer dan 12.000 online bestellingen inpakken, en we doen ons uiterste best om van elk pakketje een feestelijke verrassing te maken. Bij ons vind je geen hiërarchie; we werken zij aan zij en staan dicht bij elkaar om alles gezamenlijk tot een succes te maken en u de allerbeste service te bieden. We zijn er om u te helpen en te adviseren, en streven naar uw volledige tevredenheid.We stellen ons voor:

Michel de Jonge zilverexpert en top graveur bij Zilver.nl

Michel de Jonge

Ze zeggen weleens dat "oude liefde niet roest", en dat geldt zeker voor mijn liefde voor antiek zilver. Het is altijd spannend om te zien welke prachtige stukken er binnenkomen en welke verborgen schatten we zullen ontdekken. Het bewonderen van vakmanschap en ambachtelijk handwerk verveelt nooit, het smaakt altijd naar meer. Al meer dan dertig jaar ben ik dag in dag uit bezig met het polijsten en oppoetsen van oud en antiek zilver. Daarnaast adviseer ik graag klanten bij hun bestekkeuze en bij het opbouwen van een verzameling.

Zilveren vorken en lepels zijn helemaal mijn ding. Met mijn jarenlange ervaring en expertise kan ik klanten uitstekend begeleiden bij het kiezen van hoogwaardig zilveren bestek in het model dat het beste bij hen past. Elke klant is uniek, en dat maakt mijn vak zo boeiend en uitdagend.

Bij de selectie van nieuw zilver letten we ook op vakmanschap en kwaliteit. Er zijn niet veel zilversmeden meer die het 'antiek van de toekomst' creëren. Deze vakmensen hebben het de afgelopen jaren, met de stijgende zilverprijzen en de economische crisis, zwaar gehad, maar gelukkig hebben ze de storm doorstaan. We steunen deze vakmensen graag, want hun ambacht verdient het om voort te blijven bestaan!

Graveren zit in mijn hart en ziel. Het is mijn andere grote passie! Door de jaren heen zijn er al duizenden gepersonaliseerde stukken door mijn handen gegaan. Ik graveer teksten, monogrammen, afbeeldingen en logo's op zilveren en verzilverde artikelen. Er is ontzettend veel mogelijk. Met mijn jarenlange ervaring kan ik mensen uitstekend adviseren over waar en hoe de gravering het beste tot zijn recht komt. Elk voorwerp is uniek, net als de opgegeven teksten, familiewapens of bedrijfslogo's. Ik blijf maar graveren en elke dag doe ik dat met plezier.

Ursula Boonstra-de Jonge zilverexpert, zilverkeuren expert, deskundige bij Zilver.nl

Ursula Boonstra-de Jonge

Mijn liefhebberij en passie draaien om antiek zilver en zijn betekenisvolle keuren. Het plaatsen van zilverwerk en juwelen in hun historische context is mijn specialiteit! Zelfs als ik 200 jaar zou leven, zou ik nog steeds tijd tekortkomen en niet alles weten. Hoe meer ik ontdek, hoe meer ik besef hoeveel er nog te leren valt. Elke dag ga ik op zoek naar prachtige stukken zilver en juwelen voor onze winkel en webshop. Ik bestudeer items nauwkeurig en voeg keuren toe aan onze uitgebreide zilverkeuren database. Tussendoor maak ik graag tijd vrij om artikelen te schrijven en toe te voegen aan ons weblog en de kennisbank. Hier deel ik leuke weetjes over zilver en sieraden.

Mijn hart gaat vooral uit naar de kleine zilveren verzamelobjecten, zoals naaigerei, zilveren doosjes en streeksieraden. Maar ook het zilver dat gebruikt wordt om tafels te dekken, zoals kandelaars, juskommen en koektrommels, fascineert me enorm. En ik kan echt genieten van de combinatie van zilver met blauw glas, kristal of porselein.

De afgelopen jaren ben ik ook steeds meer gaan houden van de dynamische wereld van de nieuwe sieraden. Het is een compleet andere wereld dan die van het antiek, maar het past zo goed bij elkaar in onze winkel. Trendy sieradenmerken brengen wel twee of soms zelfs drie keer per jaar nieuwe collecties uit, en telkens weten ze me weer te verrassen. En dan heb je nog de klassieke sieradenmerken, zoals Lapponia en Fabergé, die altijd prachtig blijven en zowel jong als oud aanspreken. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ontwerpen en aanvullingen voor onze collectie, zodat we elke klant blij kunnen maken.

Bij Zilver.nl streven we ernaar om geschiedenis en tradities samen te brengen en te verenigen met de toekomst. Daarom verkopen we antiek met een verhaal en kijken we ook naar wat de toekomst ons kan brengen.

Een dag zonder zilver en sieraden bestaat simpelweg niet! Het is een essentieel onderdeel van mijn leven en ik kan me geen moment voorstellen waarop ik er niet mee bezig ben. Het is een passie die me elke dag weer inspireert en vervult.

Yentl de Jonge sieraden expert en graveur bij Zilver.nl

Yentl de Jonge

Ja hoor, ik ben inderdaad "de dochter van". Ik ben opgegroeid tussen het zilver en de juwelen en werk inmiddels alweer een aantal jaren met veel plezier bij Zilver.nl. Mijn taak is voornamelijk gericht op de webshop, waar ik nieuwe sieradenmerken en hun fantastische collecties toevoeg. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, bezoek ik vakbeurzen en ben ik altijd op zoek naar nieuwe merken en unieke ontwerpen. Sieraden zijn mijn grote passie, vooral ringen. Ik draag ze dan ook graag en vaak, elke dag is een kans om mijn favoriete accessoires te showen!

Daarnaast heb ik van mijn vader het vak van graveren geleerd. Het is een zeer precieze kunst die een goed ruimtelijk inzicht en technische kennis vereist. Sommige familiewapens en bedrijfslogo's kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn, maar wanneer ze eenmaal prachtig in het zilver zijn vastgelegd, is het eindresultaat werkelijk adembenemend.

Natuurlijk zijn er ook antieke zilveren artikelen die ik ontzettend mooi vind, vaak juist vanwege het verhaal erachter. Bij Zilver.nl is het elke dag weer spannend wat er binnenkomt! Je weet nooit welke schatten we zullen ontdekken en welke bijzondere verhalen we achter elk stuk zilver zullen vinden.

Een ander onderdeel van mijn werk is het inpakken van bestellingen. Het is geweldig om de hele dag door cadeautjes te maken voor pasgeboren baby's, bruidsparen, opa's en oma's, en bedrijven. Met onze gratis inpakservice kunnen klanten zelf het papier uitkiezen, waarna wij er nog een mooie strik omheen doen. Het blijft geweldig om later de enthousiaste reviews te lezen die klanten schrijven. Het geeft me een warm gevoel om te weten dat we bijdragen aan speciale momenten in het leven van mensen.

Misschien kom ik u binnenkort tegen via de chat, telefoon, e-mail, of misschien zelfs in onze winkel! Ongeacht de manier waarop we elkaar spreken, ik sta altijd klaar om u te helpen. Uw tevredenheid is mijn prioriteit en ik doe mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat u met een glimlach op uw gezicht onze winkel verlaat.

Margriet Sier Veerman adviseuse en boekhoudster bij Zilver.nl

Margriet Sier Veerman

Met een achtergrond als boekhoudster kwam ik alweer lang geleden bij Zilver.nl werken om te helpen bij de administratieve taken. Maar al snel werd mijn takenpakket uitgebreid, en dat is iets waar ik ontzettend van geniet! Hier is geen dag hetzelfde, en dat maakt het juist zo leuk. Oude en nieuwe taken gaan hand in hand in ons bedrijf. Het ene moment ben ik bezig met het oppoetsen van bijzondere gebruiksvoorwerpen en verzamelobjecten uit de 18e eeuw, en het volgende moment werk ik aan onze website in een digitale omgeving, met het uploaden van foto's en het creëren van teksten. We beheren ook zelf onze sociale media-accounts, waar we nieuwe acties aankondigen en foto's delen van de nieuwste items die binnenkomen. We houden nauw contact met onze volgers en klanten.

Daarnaast nemen we telefoontjes aan van klanten die hulp nodig hebben bij het vinden van het perfecte cadeautje. Het is zo bijzonder om bijvoorbeeld een oma te helpen die een blijvende herinnering wil geven aan het nieuwste familielid, een bijzonder kraamcadeau. Dat raakt echt mijn hart, en het maakt mij ook ontzettend blij. Het kan soms lastig zijn om een keuze te maken, omdat er zoveel prachtige opties zijn. Ik pak de cadeautjes met liefde in en zorg ervoor dat het echt een speciaal geschenk wordt.

Samen met het team bezoeken we beurzen om de nieuwe collecties te bekijken en te beoordelen. Ik ben altijd graag van de partij, want ik vind het geweldig om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Het is een kans om nieuwe inspiratie op te doen en onze collectie verder te verrijken.

Thuiswinkel waarborg

Al vanaf onze begin jaren online zijn we lid van de Thuiswinkel organisatie om u als onze klant te laten zien dat wij volledig zijn gescreend door een externe organisatie. Zo kunt u met een extra gerust hart bij ons winkelen.

Bekijk onze webshop Zilver.nl

Lees verder over Zilver.nl: zilver en goud, juwelen en tafelzilver 

in ons blog

Bekijk ook:

Onze zilvermerken database

Lees in onze Kennisbank

Binnen kijken bij Zilver.nl de ZilverwinkelInterieur zilverwinkel en juwelier Zilver.nl

contactgegevens

Old Memories BV

Burg. Peereboomweg 1
1151 EC Broek in Waterland
T 020 403 8563
info@zilver.nl

ING:NL50INGB0006931516
BIC:INGBNL2A
KvK:36037906 te Alkmaar
BTW:NL807523380B01
EORI:NL807523380

Openingstijden van onze sfeervolle winkel in Broek in Waterland waar u de complete collectie kunt bekijken.

Maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 17 uur.

Zaterdags en Zondags gesloten.

Zilver.nl met winkel in Broek in WaterlandTeam Zilver.nl de mensen achter zilver.nl Old Memories

Kerst open huis Zilver.nlKerst open huis van Zilver.nl

Wat kunnen wij voor u betekenen.

We helpen u graag bij uw keuze voor een cadeau voor een geboorte, een huwelijk, afstuderen of bij de aanleg of uitbereiding van een zilver- of juwelenverzameling. Bij Zilver.nl hebben we veel expertise op het gebied van zilver en juwelen in huis. 

Ook helpen en adviseren we u graag bij de aanschaf van zilver bestek wat generaties lang mee gaat of bij de keuze voor verlovingsringen of trouwringen.

Bij reparaties kunt u ook altijd contact met ons opnemen dan kijken we samen of het de moeite waard is en wat de mogelijkheden zijn.

Alle artikelen die u bij ons besteld worden mooi door ons ingepakt en als cadeautje geleverd, u hoeft het alleen nog maar te geven.

Zilver.nl altijd bereikbaar.

Heeft u vragen, twijfel niet en neem contact met ons op, we zijn bereikbaar via de live chat, telefonisch via 020-4033653, via de e-mail: info@zilver.nl of kom gezellig naar onze winkel, de koffie staat altijd klaar vaak met iets lekkers erbij. U kunt bij ons voor de winkeldeur op het erf parkeren, dus geen parkeerstress!

Zilver bestek koopt u veilig bij Zilver.nl

Juwelier Zilver.nl Broek in Waterland

Zilver bestek bij Zilver.nl

Juwelier waar de koffie altijd klaar staat Zilver.nl

lezingen bij Zilver.nl experts in zilver en juwelen

Antiek zilverwerk verzamelobjecten zilverexperts Zilver.nl

Zilverwinkel met Kerst open dagen Zilver.nl