Model 250 Hollands glad

Model 250 Hollands glad 

Model 250 tafelzilver Hollands glad

Model 250 is een Hollands glad model met ovale lepelbakken en aan de achteraanzet een puntig lofje. Dit schitterende bestek weet al vele generaties lang zijn aantrekkingskracht te behouden. Het is een mooi zwaar bestek, is tijdloos en goed te verzamelen. Model 250 wordt nog door de zilversmeden van De koninklijke Van Kempen & Begeer gemaakt. 

Schrijf je in het blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen in model 250!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 76 items
Toont 1 - 24 van de 76 items

Model 250 Hollands glad geliefd bij jong en oud

Zilver bestek in model 250 geliefd bij alle leeftijden door zijn moderne tijdloze uitstraling. Het bestekmodel past bij elk servies en interieur, het is een sieraad op tafel.

De inspiratie voor het model komt van het Nederlandse tafelzilver uit de 18e eeuw. In deze periode waren de lepelbakken ook ovaal en zat er vak een duidelijk zichtbare aanhechting aan de achterzijde. 

Tafelzilver in model 250 komen we vanaf ongeveer 1920 tegen gemaakt door Van Kempen te Voorschoten. Het bestekmodel wordt daarna meegenomen in diverse fusies. Het is veel gemaakt tijdens de Gerritsen & Van Kempen periode, naar onze bescheiden mening, één van de mooiste tafelzilver periodes. De concurrentie strijd tussen De Zilverfabriek Voorschoten en Gerritsen & Van Kempen haalde in beide het beste naar boven. Grote cassettes van soms wel 300 stuks werden gemaakt wat het verzamelen nu nog leuker maakt.

Wat is er allemaal gemaakt in model 250

De keuze in zilver schepwerk en aanvullingen in model 250 is groot, heel groot. Er zijn viscouverts gemaakt in verschillende maten maar ook hors d'oeuvre couvertjes. Gebaksvorken en gebaksvorkjes maar ook petit-four vorkjes, een olijflepel, een spiegeleischep, eierlepel, bouillonlepels, natfruitscheppen, suikerstrooiers, klontjestangen en visscheppen alles in model 250 en nog veel meer.

De mallen in model 250 zijn vrijwel identiek zodat de jaarletter en de periode niet zo belangrijk zijn, het bestek past altijd mooi bij elkaar.