Zilver schepwerk door de eeuwen heen
Zilver bestek houdt niet op bij couverts alleen. Het zijn juist de extra accessoires, het zilveren schepwerk, die het tafelen zo mooi en luxe maken. Bij ieder gerecht werd vroeger dan ook een zilveren schep gemaakt. Bij een treeft een zilveren aspergeschep, bij de juskom een zilveren juslepel en voor de aardappelkroketjes natuurlijk een zilveren kroketschep.
Er zijn zilveren visscheppen, natfruitlepels en mergboren uit drie eeuwen te verzamelen en natuurlijk te gebruiken in diverse stijlen en vormen. Stuk voor stuk meesterstukjes waar de zilversmid zijn vakmanschap in kon laten zien. Er zijn zoveel leuke, mooie zilveren scheppen en schepjes gemaakt die dit onderwerp zo ontzettend interessant maken zoals de spiegeleischep, de notenpeller of het tomatenmesje.
Zilver schepwerk een sieraad op tafel
Aan het eind van de 18e eeuw nam de diversiteit aan schepwerk langzaam toe. Men werd zich bewust van hygiëne, de verscheidenheid aan voedsel werd groter en de financiële positie verbeterde. Aan het eind van de 19e en in het eerste kwart van de 20ste bereikte de hoeveelheid schepwerk zijn hoogtepunt. Voor werkelijk elk gerecht werd een schep bedacht en die schep kwam er dan in bestekmodellen maar ook ontworpen door bekende ontwerpers. Kijk rond en geniet van het prachtige zilveren schepwerk.