Zilveren cassettes

Product filter

Onze winkel

Onze winkel

Bezoek onze winkel in broek in Waterland

Kennisbank

Zilveren cassettes

Zilveren cassettes 

Een zilveren bestekset, een sieraad op tafel

Een zilveren bestekset is een aanschaf waar generaties lang met veel plezier chique mee tafelen. Een zilveren bestek is een sieraad op uw tafel.
De periode met de grootste en uitgebreidste cassettes was zo rond de jaren 30, het assortiment aan schepwerk was in die tijd enorm, voor ieder gerecht maakte de zilversmid een aparte opscheplepel. 

Zilveren besteksets met opscheplepels

Zilveren cassettes bestonden toen vaak uit 2 a 300 stuks, buiten de dinercouverts, dessertcouverts, viscouverts en het standaard schepwerk bevatte de cassete vaak ook een spiegeleischep, olijflepel, kroketschep (voor de aardappelkroketjes), kreefthaken, oestervorken, notenpellers en meer.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 35 items
    Toont 1 - 24 van de 35 items

    De kunst van het tafelen

    Maaltijden vormen één van de hoogtepunten tijdens de feestelijke gebeurtenissen in het leven zoals bruiloften, verjaardagen en kerstmis. We komen samen aan tafel en heffen het glas. Op zo'n dis mag zilver natuurlijk niet ontbreken. Zilver en tafelzilver is al ruim 20 jaar onze grote passie. Het adviseren bij de aankoop van een zilveren bestekset blijft een bijzondere gebeurtenis. Iedereen is anders en kiest zijn cassette op gevoel en naar behoefte, zo is iedere samenstelling uniek. De keus die we heden ten dage hebben is enorm door de prachtige erfenis die de afgelopen eeuwen ons hebben nagelaten. Tafelzilver uit drie eeuwen is nog beschikbaar en betaalbaar zodat wij de tafel kunnen dekken met damasten kleden, fraai porselein en tafelzilver.