Puntfilet

Puntfilet 

Zilver bestek in model puntfilet, tijdloos mooi

Het model Puntfilet is ontworpen door tekenaar Hendrik Jacobus Valk, hij was hoofd van de ontwerpafdeling van Van Kempen. Het is één van de nog steeds veel gevraagde klassiekers. Puntfilet vindt harmonie met elk servies en glaswerk en past zowel bij modern als klassiek. Puntfilet zilver is door verschillende Nederlandse zilverfabrieken gemaakt zoals: Van Kempen, Gerritsen & Van Kempen, De Zilverfabriek, Begeer en de Koninklijke van Kempen & Begeer.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste Puntfilet artikelen!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 114 items
Toont 1 - 24 van de 114 items

Puntfilet zilver model 2033

Er is ook een puntfilet uitvoering gemaakt door Gerritsen & Van Kempen, model 2033, waarvan de groef helemaal rondom doorloopt, die vindt u ook in deze groep.Tafelzilver model puntfilet is nog prima te verzamelen. Wat het verzamelen van puntfilet bestek extra leuk maakt is de enorme verscheidenheid aan schepwerk die er in het model gemaakt is, van de kleinste likeurlepel tot oestervorken, kreefthaken, spiegeleischep tot ijssikkel.

Hendrik Jacobus Valk ontwerper van model puntfilet

In 1886 komt tekenaar/ontwerper Hendrik Jacobus Valk in dienst bij de zilverfabriek van Van Kempen, hij wordt er chef van de tekenkamer. Hij is nog opgeleid door Jean Louis Bernhardi en ontwerpt aan het eind van de 19e eeuw met de modelleurs en tekenaars vooral klassieke modellen. Maar directeur jan van Kempen volgt de ontwikkeling op het gebeid van vormgeving op de voet en gaat daar eveneens in mee. In eigentijdse vormen laat hij in Voorschoten dan theeserviezen, manden en kandelaars ontwerpen. 

Puntfilet zilver bestek bij Zilver.nl Juwelier

Rond 1916 werd Puntfilet ontworpen

Rond 1916 ontwerpt H.J. Valk model 89 puntgroef, puntfilet. Het model is inmiddels een zeer geliefde klassieker voor jong en oud. Als H.J. Valk in 1924 Anton van kempen volgt na diens overgang naar de zilverfabriek van Gerritsen moet hij zijn ontwerpen achterlaten. Voor de nieuwe combinatie Gerritsen & Van Kempen ontwikkelt hij varianten op zijn eerdere werk, zo ontstaat model 2033 een puntfilet model met één andere nuance, het het verlaagde filet loopt door tot onder de punt.

Puntfilet zilver schepwerk bij Zilver.nlZilver puntfilet bestek bij Zilver.nlPuntfilet zilver schepwerk bij Zilver.nl