Zilveren theelepels gebaksvorken

Zilveren theelepels gebaksvorken 

Zilveren theelepels & zilveren gebaksvorken

Het roeren en prikken wordt veel leuker met deze zilveren theelepels en zilveren gebaksvorken! Mooie zilveren lepeltjes en vorkjes uit twee eeuwen van Empire, Biedermeier, Art Nouveau, Art Deco naar strak modern. In de loop der eeuwen zijn er vele maten zilveren lepeltjes gemaakt, kleine chique lepeltjes voor in deftige porseleinen kopjes maar ook grotere lepels voor in een grotere kop voor thee met melk. Je kan er niet genoeg van hebben!

Zilveren lepeltjes en vorkjes een geliefd cadeau

Theelepels en gebaksvorken zijn geliefde cadeaus bij bruidsparen, jubilarissen en andere feestelijke aangelegenheden. Je kan ze dan ook altijd gebruiken en de mooie dag herinneren.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 61 items
Toont 1 - 24 van de 61 items

Zilveren gebaksvorken in verschillende maten en lengtes

Zilveren gebaksvorken waren vroeger vaak klein, te klein naar de afmeting van onze hedendaagse stukken taart! Vanaf het eind van de 19e eeuw werden de taartvorken groter, deze grote maat gebaksvorken zijn zeer geliefd, je kunt er dan ook een heerlijk puntje taart of vlaai mee eten!

Zilveren theelepels en koffielepels

Zilveren theelepels zijn gemaakt vanaf ongeveer het eind van de 17e eeuw. Uit de 18e eeuw komen we nog zilveren theelepels tegen meestal enkele stuks. 19e en 20ste Eeuwse lepeltjes zijn nog wel in sets van 6 of 12 te vinden. Er is voor ieder wat wils van hele strakke vormen tot gezellige bloemetjes of fraaie Biedermeier exemplaren.

Zilveren theelepels bij Zilver.nl

Eén van de vele pagina's met zilveren theelepels in een oud verkoopboek van J.A.A. Gerritsen te Zeist rond 1910.

Bekijk ook onze collectie:

Zilveren mokkalepeltjes