Biedermeier zilver

Biedermeier zilver 

Elegant Biedermeier zilver bestek & schepwerk

De Biedermeier periode loopt van ongeveer 1815 tot ruwweg 1850 maar vele zilversmeden maakten nog zilver met Biedermeier vormen en motieven tot laat in de 19e eeuw. De Biedermeier stijl was een reactie op de roerige politieke en militaire periode van de Franse overheersing. Het zilver uit de Biedermeier periode is geschulpt, fijntjes gegraveerd en vaak opengewerkt. Het vroege Biedermeier zilver is vaak zwaar en stevig uitgevoerd bij het latere Biedermeier zitten ook lichtere uitvoeringen. Bij het late Biedermeier zijn vaak al de invloeden van de Neo stijl en Art Nouveau zichtbaar.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 65 items
    Toont 1 - 24 van de 65 items

    Biedermeier zilver schepwerk is prachtig

    Er is veel bijzonder mooi schepwerk gemaakt in de Biedermeier periode zoals; zilver slatangen, druivenscharen, zilveren gembercouverts, zilveren zuurvorken, zilveren natfruitscheppen en veel meer. Dit zilveren schepwerk is herkenbaar aan de ronde elegante vormen en het mooie, fijne graveer- en uitzaagwerk.

    Zilversmeden die kwalitatief mooie zilver schepwerk maakten in die periode waren onder andere; J.A. Lintveld, Fa. Uriot, Van Kempen, Eversbag & van Outvorst, Lang & Koops en de Firma Helweg. Aan het eind van de 19e eeuw werd er ook zilver gemaakt in Biedermeier stijl wat erg licht was en daardoor snel beschadigde. In de 2e helft van de 20e eeuw is er veel zilver gemaakt in repro Biedermeier stijl, dit zilverwerk is vaak te herkennen aan de grove graveringen.