Biedermeier zilver

Biedermeier zilver 

Er zijn 69 producten

Elegant Biedermeier zilver bestek & schepwerk

De Biedermeier periode loopt van ongeveer 1815 tot ruwweg 1850 maar vele zilversmeden maakten nog zilver met Biedermeier motieven tot laat in de 19e eeuw.
De Biedermeier stijl was een reactie op de politieke en militaire periode van de Empire. 
De Biedermeier stijl is rond, verfijnd, zacht en lief. Het zilver uit deze periode is geschulpt, fijntjes gegraveerd en opengewerkt. 
Het vroeg Biedermeier zilver is vaak zwaar en stevig uitgevoerd bij het latere Biedermeier zitten ook lichtere uitvoeringen.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 69 items
Toont 1 - 24 van de 69 items

Biedermeier zilver schepwerk is prachtig

Er is veel bijzonder mooi schepwerk gemaakt in de Biedermeier periode zoals; zilver slatangen, druivenscharen, zilveren gembercouverts, zilveren zuurvorken, zilveren natfruitscheppen en veel meer. Dit zilveren schepwerk is herkenbaar aan de ronde elegante vormen en het mooie, fijne graveer- en uitzaagwerk. Zilversmeden die kwalitatief mooie zilver schepwerk maakten in die periode waren onder andere; J.A. Lintveld, Fa. Uriot, Van Kempen, Eversbag & van Outvorst, Lang & Koops en de Firma Helweg. Aan het eind van de 19e eeuw werd er ook zilver gemaakt in Biedermeier stijl wat erg licht was en daardoor snel beschadigde. In de 2e helft van de 20e eeuw is er veel zilver gemaakt in repro Biedermeier stijl, dit zilverwerk is vaak te herkennen aan de grove graveringen.