Haags lofje

Haags lofje 

Haags lofje zilver bestek oud en nieuw

Tafelzilver model Haags lofje bewijs dat een sterk ontwerp altijd blijft. Haags Lofje is een rijk en origineel ontwerp dat nog eeuwen elke mode zal doorstaan. Het is een prima te verzamelen model met een keus in rechte en ronde schouders en een groot of een klein lofje. Er is een groot assortiment aan schepwerk te vinden in dit model van zilveren olijflepel tot een zilveren kroketschep en van zilveren kruimelspaan tot zilveren spiegeleischep.

U bent natuurlijk ook van harte welkom om het Haags lofje zilveren bestek bij ons in de winkel te komen bekijken.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe Haags Lofje artikelen!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 133 items
  Toont 1 - 24 van de 133 items

  Haags lofje bestek van Van Kempen

  Vanaf ongeveer 1870 is Van Kempen begonnen met het maken van tafelzilver in model Haags lofje. In de 19e eeuw was het lofje klein en de vorken hadden rechte schouders. In de loop van de 20ste eeuw werd het lofje steeds groter en kwamen er ook vorken met ronde schouders. Er waren vele zilversmeden die bestek maakten in Model Haags lofje; Gerritsen te Zeist, De Gebroeders Huisman te Schoonhoven, Begeer te Utrecht, H. Hooijkaas te Schoonhoven, De Zilverfabriek te Voorschoten en Gerritsen & Van Kempen zijn enkele grote namen.

  Haags lofje VK1

  Model Haags lofje kreeg bij Gerritsen & Van Kempen het model nummer 1, niet vreemd als je bedenkt dat dit model al een eeuw het meeste verkochte bestekmodel is bij de Koninklijke! Het Haags lofje zilver bestek waarvan de vorken ronde schouders hadden werd verkocht als model VK9. Gerritsen & Van Kempen maakten rond 1935 ook een veel op Haags lofje lijkend model, model 900, bij dit model is het lofje meer een nokje.

  20er & 30er Jaren waren de mooiste tafelzilver periode

  In deze periode werden er cassettes gemaakt met 200 en 300 stuks zilver bestek en schepwerk. Voor werkelijk elk gerecht werd er een schep bedacht, zo zijn er; sardinevorkjes, spiegeleischeppen, eierlepeltjes, aspergetangen en 1 persoons tangetjes, visbestekken in 2 en 3 maten, gebaksvorken in drie maten en veel meer. Het grote assortiment aan schepwerk maakt het verzamelen van tafelzilver in model Haags lofje extra leuk.

  Haags lofje zilver bestek wordt nog gemaakt door de Koninklijke van Kempen & Begeer

  Haags lofje tafelzilver is nog steeds het paradepaardje van de Koninklijke van Kempen & Begeer. 

  Bekijk onze collectie nieuw Haags lofje zilver bestek