Zilveren natfruitscheppen

Zilveren natfruitscheppen 

Zilveren natfruitlepel, vruchtenlepel of vruchtenschep

allemaal namen voor één van de mooiste zilveren opscheplepels. Fraaie opengewerkte zilveren natfruitscheppen in diverse modellen, maten en soorten. Deze lepels werden gebruikt voor het opscheppen van nat fruit zoals bessen, frambozen en aardbeien. Deze vruchten werden gewassen opgediend in een fruitschaaltje op een onderschotel. 

Antieke zilveren natfruitscheppen, kleine kunstwerkjes

In deze zilveren scheppen kon de zilversmid laten zien hoe mooi hij kon ontwerpen, uitzagen en graveren. Natfruitscheppen zijn er in vele vormen, maten en modellen en vormen daardoor een heel mooi verzamelgebied. 

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste natfruitscheppen!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 42 items
Toont 1 - 24 van de 42 items

Zilveren natfruitlepels uit drie eeuwen

Natfruitlepels werden gebruikt voor het opdienen van vers fruit zoals bessen, frambozen en aardbeien. Ze kwamen in de tweede helft van de 18e eeuw in gebruik. Natfruitlepels zijn lepels met een opengewerkte bak met grote openingen om het vocht snel weg te laten lopen. Dit is ook het verschil met een suikerstrooilepel die maar kleine openingen heeft in de uitgezaagde bak zodat de suiker fijn gestrooid kan worden. Zilveren natfruitlepels en scheppen zijn er in heel veel modellen en patronen vaak heel mooi gemaakt omdat het een pronkstuk op tafel was.

Natfruitlepels van Christa Ehrlich

Christa Ehrlich heeft voor De Zilverfabriek te Voorschoten in de 30er jaren van de 20ste eeuw uitzaagwerk ontworpen voor divers opengewerkt schepwerk waaronder natfruitscheppen. Zo ook een aardappellepel met een opengewerkte bak die werd gebruikt als aardbeienlepel.

Zilveren natfruitscheppen bij Zilver.nl