Saffier

De saffier, een al eeuwen één van de geliefdste edelstenen met zijn prachtige diep kleur. Saffier is transparant korund met een hardheid van 9 op de schaal van mohs.

stuk ruw saffier Kennisbank Zilver.nl

Belangrijkste kenmerken van de saffier


- Kostbare edelsteen, meestal blauw
- Zou een spirituele werking hebben
- Wereldwijd erg populair

Geschiedenis van de saffier

Saffier heeft een lange geschiedenis en komt in veel mythologische en religieuze verhalen voor. Deze prachtige edelsteen was al bekend bij de Perzen, de Grieken en de Romeinen. Griekse vrouwen droegen sieraden van saffier in het haar. Vandaag de dag is de saffier dé nationale steen van Griekenland. Ook in de Bijbel komt de edelsteen regelmatig voor. Het is namelijk een van de twaalf stenen in het borstbeeld van Aäron. Stenen van saffier worden vaak cadeau gedaan als geboortesteen van september. In de middeleeuwen stond saffier symbool voor trouw binnen relaties en vriendschappen. Ook zou deze zwarte magie en hekserij tegengaan.

Korte uitleg

In principe kan saffier meerdere kleuren hebben, maar de populairste kleur is blauw. Aan deze edelsteen wordt vaak een spirituele werking toegeschreven. Als je een sieraad van saffier draagt, dan zou dit het gezicht, het verstand en de geest beschermen. Er wordt beweerd dat blauwe saffier een pijnstillende werking heeft en koorts kan verlagen. Naast natuurlijke saffieren zijn er ook kunstmatig geproduceerde saffieren in omloop op de markt.
Bekijk ook onze collectie: