Tafelzilver Hollands glad

Tafelzilver Hollands glad 

Hollands glad is tijdloos en toch traditioneel. 

Uit haar totale eenvoud spreekt grote verfijning en innerlijke kracht. Een elegant bestek dat in alle stilte meer zegt dan alle schijn. Een model dat al 3 eeuwen wordt gemaakt. 
Hollands glad is door vele zilversmeden gemaakt in alle delen van Nederland, met onderling kleine modelverschillen. Het 18e eeuwse model is vaak wat slanker en het steeluiteinde loopt iets omhoog, In de 19e eeuw werd het model breder en platter en in het begin van de 20e eeuw maakte de zilversmid de delen wat kleiner. Hollands glad tafelzilver is nog prima te verzamelen.

Schrijf je in en blijf op de hoogte dan de nieuwste Hollands Glad artikelen!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 126 items
Toont 1 - 24 van de 126 items

Bij zilver.nl zijn we altijd bezig met tafelzilver

Bij zilver.nl zijn we al ruim 25 jaar iedere dag bezig met tafelzilver en dan vooral Nederlands tafelzilver. Bij zilver.nl kopen en verkopen we alleen zilveren vorken, lepels, dienlepels en alle mooie extra's als het in uitstekende staat is. Het zilveren bestek wordt dan als nodig opnieuw opgemaakt, gepoetst, gefotografeerd, omschreven en aan de webshop toegevoegd en daarna in onze bakstenen winkel tussen al het andere tafelzilver geëtaleerd. Bent u op zoek naar een aanvulling op uw tafelzilver of zoekt u een complete set kom dan eens rondkijken in onze mooie grote winkel in Broek in Waterland.