Keltum

Keltum 

Er zijn 102 producten

Keltum verzilverd bestek, een sieraad op tafel

Keltum is de verzilverd afdeling van de Koninklijke van Kempen & Begeer. In 1936 werden de eerste verzilverde artikelen onder de merknaam Keltum geproduceerd en vanaf die tijd concentreerde het merk zich meer en meer op de eetcultuur. De ambachtelijke methode voor het verkrijgen van superieure kwaliteit is in de loop der tijd bewaard gebleven en verder geperfectioneerd. Dat ziet u vandaag de dag nog steeds terug in Keltum bestek. De Keltum cassettes zijn zeer geliefd als huwelijkscadeau. Het paradepaardje van de collectie is nog steeds model Keltum Haags Lofje, een klassieker die modern oogt. Maar vergeet ook zeker niet te kijken naar het Koninklijke model Keltum Prinses met zijn rustige ronde vormen en ovale bakken.

Keltum verzilverde bestekken zijn allemaal zwaar verzilverd

Alle verzilverde couverts en diendelen van Keltum zijn zwaar verzilverd volgens de hoge kwaliteitsnorm basis 100. Dit houdt in dat voor de verzilvering van 12 lepels en 12 vorken 100 gram zilver wordt gebruikt.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 102 items
Toont 1 - 24 van de 102 items

Al ruim 30 jaar Keltum dealer

Zilver.nl is alweer ruim 30 jaar dealer van de verzilverde bestekken van Keltum. De verzilverde bestekken van Keltum zijn verfijnd en tot in de kleinste details elegant en chique. Keltum bestek is een sieraad op tafel. De bestekken van Keltum kunt u verzamelen of u kunt het aanschaffen als complete cassette. De bestekmodellen die Keltum nu nog maakt zijn Haags Lofje, Prinses en Hollands Glad. De andere modellen zoals Puntfilet, Opera en Puur zijn uitloopmodellen waarvan wij u de fabrieksrestanten aanbieden, Op = Op.

De historie van Keltum

In 1936 werden de eerste verzilverde artikelen geproduceerd door Gerritsen & Van Kempen onder de naam Keltum. De vraag naar de kwaliteitsbestekken was direct hoog maar Keltum had in die tijd moeite met het vinden van vakmensen. In de jaren naar de tweede wereldoorlog toe gaat het slecht met de Nederlandse economie en dus ook met de bestekindustrie. Vanaf 1945 ontwikkelt de economie zich gunstig en tot zeker 1959 lopen de zaken erg goed. De productie werd uitgebreid, de koopkracht verbeterde en er heerste een stemming van groot optimisme. In deze periode zijn er vele mooie verzilverde bestekmodellen en bestekken gemaakt. Met de komst van goedkoop geproduceerd verzilverd bestek van slechte kwaliteit heeft Keltum het de afgelopen jaren moeilijk. Gelukkig maakt de Koninklijke Van Kempen & Begeer en Keltum tot op de dag van vandaag kwaliteit hoogwaardig bestek met raffinement door vakmanschap, modern design en eigentijdse productietechnieken te combineren. Keltum verzilverd bestek is vaak wat duurder dan de gemiddelde verzilverde bestekken maar kiest u alstublieft voor kwaliteit want Keltum bestekken gaan generaties lang mee.

Het onderhouden van uw Keltum verzilverd bestek

Een product van Keltum is een waardevol bezit. Bij goede zorg en goed gebruik zal het vele jaren uw tafel sieren. Om de kwaliteit van uw Keltum couverts te behouden is het belangrijk deze zorgvuldig te behandelen en te onderhouden. De verzilverde bestekdelen zijn geschikt voor de vaatwasser, mits u zich aan de gebruiksvoorschriften houdt. Daarnaast adviseert Keltum het gebruik van Hagerty onderhoudsproducten om uw verzilverde bestek blijvend mooi te houden. Een authentiek verzilverd bestek van Keltum herkent u aan de markering ‘100’ geplaatst in een rechthoek.

Wat is verzilverd?

Alle verzilverde bestekken en diendelen van Keltum zijn verzilverd volgens de hoge kwaliteitsnorm basis 100. Dit heeft ook wel de aanduiding ‘zwaar verzilverd’, hetgeen inhoudt dat voor de verzilvering van 12 lepels en vorken 100 gram zilver wordt gebruikt. Bij de verzilvering van bestek worden de bestekdelen in een bad gedompeld waarbij langs elektrolytische weg zilver op het bestek wordt aangebracht. Dit houdt in dat geladen zilverdeeltjes neer slaan op het stalen oppervlak van het bestek en zich hechten. Hoe langer het bestek in dit bad gedompeld blijft, hoe meer zilverdeeltjes op het stalen oppervlak zich hechten. Keltum garandeert de hoeveelheid zilver die op het edelstaal neerslaat en heeft een constante verzilveringkwaliteit. Een belangrijk en bekend kenmerk van verzilverde en zilveren artikelen is dat op den duur een bruinige gloed op het zilver ontstaat, net als bij 'echt' zilver. Dit is een natuurlijk proces dat ontstaat als zilver in contact komt met zuurstof, maar kan extra gestimuleerd worden wanneer gebruiksvoorwerpen veelvuldig worden aangeraakt. Deze verkleuring is oppervlakkig en kan eenvoudig worden verwijderd met een speciaal onderhoudsmiddel (Hagerty onderhoudsproducten). Bij veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld het bestek, zal het bestek juist niet oxideren, omdat het wordt afgewassen en het zilver en de zuurstof niet de tijd krijgen om met elkaar tot verbinding te komen. Dus gebruikt u het bestek veel dan hoeft u het weinig te poetsen!

Bekijk ook;

Het verzilverde bestek in model Keltum Opera

Het modern aandoende, stijlvolle verzilverde bestek Keltum Hollands glad