Van Kempen verzilverd bestek

Van Kempen verzilverd bestek 

Keltum verzilverd bestek, een sieraad op tafel

Keltum is de verzilverd afdeling van de Koninklijke van Kempen & Begeer. In 1936 werden de eerste verzilverde artikelen onder de merknaam Keltum geproduceerd en vanaf die tijd concentreerde het merk zich meer en meer op de eetcultuur. De ambachtelijke methode voor het verkrijgen van superieure kwaliteit is in de loop der tijd bewaard gebleven en verder geperfectioneerd. Dat ziet u vandaag de dag nog steeds terug in Keltum bestek. De Keltum cassettes zijn zeer geliefd als huwelijkscadeau. Het paradepaardje van de collectie is nog steeds model Keltum Haags Lofje, een klassieker die modern oogt. Maar vergeet ook zeker niet te kijken naar het Koninklijke model Keltum Prinses met zijn rustige ronde vormen en ovale bakken.

Keltum verzilverde bestekken allemaal zwaar verzilverd

Alle verzilverde couverts en diendelen van Keltum zijn zwaar verzilverd volgens de hoge kwaliteitsnorm basis 100. Dit houdt in dat voor de verzilvering van 12 lepels en 12 vorken 100 gram zilver wordt gebruikt.

per pagina
Toont 49 - 64 van de 64 items
    Toont 49 - 64 van de 64 items

    Al ruim 30 jaar Keltum dealer

    Zilver.nl is al ruim 30 jaar dealer van de verzilverde bestekken van Keltum. Onze ervaringen met Keltum bestek zijn dan ook heel erg goed, onze klanten genieten na jaren nog van hun bestek. De verzilverde bestekken van Keltum zijn verfijnd en tot in de kleinste details elegant en chique. Keltum bestek is een sieraad op tafel. De bestekken van Keltum kunt u verzamelen of u kunt het aanschaffen als complete cassette.

    De bestekmodellen die Keltum nu nog maakt zijn Haags Lofje, Prinses en Hollands Glad. De andere modellen zoals Puntfilet, Opera en Puur zijn uitloopmodellen waarvan wij u de fabrieksrestanten aanbieden, Op = Op.

    De historie van Keltum

    Als Gerritsen & van Kempen halverwege de jaren '30 signaleert dat de crisistijd ertoe heeft geleid dat veel mensen met een krappe beurs de overstap hebben gemaakt naar verzilverde producten, beseft het Zeister bedrijf dat een koerswijziging noodzakelijk is. In het najaar van 1935 wordt in de zilverfabriek een aparte productie afdeling gestart die zich richt op het vervaardigen van pleet. Dit pleet heeft een ondergrond van witmetaal alpacca en een zware, sterke bovenlaag van zilver. Om de verzilverde producten cachet te geven, neemt Gustav Beran het ontwerp op zich, wordt het vervaardigd door edelsmeden en alleen verkocht door edelsmeden en alleen verkocht door de erkende, vakbekwame juweliers.

    Gustav Beran was een belangrijke ontwerper en stylist voor Keltum

    In 1936 werden de eerste verzilverde artikelen geproduceerd door Gerritsen & Van Kempen onder de naam Keltum. De vraag naar de kwaliteitsbestekken was direct hoog maar Keltum had in die tijd moeite met het vinden van vakmensen. In de jaren naar de tweede wereldoorlog toe gaat het slecht met de Nederlandse economie en dus ook met de bestekindustrie. Vanaf 1945 ontwikkelt de economie zich gunstig en tot zeker 1959 liepen de zaken erg goed. De productie werd uitgebreid, de koopkracht verbeterde en er heerste een stemming van groot optimisme.

    In deze periode zijn er vele mooie verzilverde bestekmodellen en bestekken gemaakt. Met de komst van goedkoop geproduceerd verzilverd bestek van slechte kwaliteit veelal uit verre landen heeft Keltum het de afgelopen jaren moeilijk. Gelukkig maken de Koninklijke Van Kempen & Begeer en Keltum tot op de dag van vandaag hoogwaardig verzilverd en zilver bestek met raffinement door vakmanschap, modern design en eigentijdse productietechnieken te combineren. Keltum verzilverd bestek is vaak wat duurder dan de gemiddelde verzilverde bestekken maar kiest u alstublieft voor kwaliteit want Keltum bestekken gaan generaties lang mee.

    Keltum verzilverd bestek bij Zilver.nl

    Het Keltum beeldmerk de posthoorn

    Als Gerritsen & Van Kempen in 1936 start met de verkoop van verzilverde artikelen worden deze verkocht onder de naam Keltum pleet. Het ontwerp van de verzilverde Keltum pleet producten is in handen van Gustav Beran. Deze Weense ontwerper neemt niet alleen klassieke modellen als basis maar ontwerpt ook nieuwe modellen voor het merk. Keltum krijgt zijn eigen logo, het embleem van de 'posthoorn', een teken dat aangeeft dat de juweliers in het land hun producten al kort na hun telefonische bestelling per post bezorgd krijgen.

    Keltum logo voor hoogwaardig verzilverd bestek bij Zilver.nlOude beeldmerk van Keltum afgeslagen in verzilverd bestek

    Het onderhouden van uw Keltum verzilverd bestek

    Een product van Keltum is een waardevol bezit. Bij goede zorg en goed gebruik zal het vele jaren uw tafel sieren. Om de kwaliteit van uw Keltum couverts te behouden is het belangrijk deze zorgvuldig te behandelen en te onderhouden. De verzilverde bestekdelen zijn geschikt voor de vaatwasser, mits u zich aan de gebruiksvoorschriften houdt. Daarnaast adviseert Keltum het gebruik van Hagerty onderhoudsproducten om uw verzilverde bestek blijvend mooi te houden. Een authentiek verzilverd bestek van Keltum herkent u aan de markering ‘100’ geplaatst in een rechthoek. Bewaar uw verzilverde bestek niet voor hoogtijdagen maar geniet er iedere dag van.

    Haags lofje Keltum verzilverd bestek Zilver.nlHollands glad Keltum bestek bij Zilver.nlPrinses verzilverd Keltum bestek bij Zilver.nl

    Wat is verzilverd?

    Alle verzilverde bestekken en diendelen van Keltum zijn verzilverd volgens de hoge kwaliteitsnorm basis 100. Dit heeft ook wel de aanduiding ‘zwaar verzilverd’, hetgeen inhoudt dat voor de verzilvering van 12 lepels en vorken 100 gram zilver wordt gebruikt. Bij de verzilvering van bestek worden de bestekdelen in een bad gedompeld waarbij langs elektrolytische weg zilver op het bestek wordt aangebracht. Dit houdt in dat geladen zilverdeeltjes neer slaan op het stalen oppervlak van het bestek en zich hechten. Hoe langer het bestek in dit bad gedompeld blijft, hoe meer zilverdeeltjes op het stalen oppervlak zich hechten.

    Keltum garandeert de hoeveelheid zilver die op het edelstaal neerslaat en heeft een constante verzilveringskwaliteit. Een belangrijk en bekend kenmerk van verzilverde en zilveren artikelen is dat op den duur een bruinige gloed op het zilver ontstaat, net als bij 'echt' zilver. Dit is een natuurlijk proces dat ontstaat als zilver in contact komt met zuurstof, maar kan extra gestimuleerd worden wanneer gebruiksvoorwerpen veelvuldig worden aangeraakt. Deze verkleuring is oppervlakkig en kan eenvoudig worden verwijderd met een speciaal onderhoudsmiddel (Hagerty onderhoudsproducten). Bij veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld het bestek, zal het bestek juist niet oxideren, omdat het wordt afgewassen en het zilver en de zuurstof niet de tijd krijgen om met elkaar tot verbinding te komen. Dus gebruikt u het bestek veel dan hoeft u het weinig te poetsen!

    Bekijk ook;

    Het verzilverde bestek in model Keltum Haags lofje

    Het modern aandoende, stijlvolle verzilverde bestek Keltum Hollands glad