Baguette slijpsel

Een baguette geslepen diamant of edelsteen is langwerpig van vorm met strak geslepen lijnen. Door zijn slanke vorm doet de baguette het goed als middensteen maar een hele rij baguettes in de lengte of breedte van een alliancering is ook heel stijlvol.

Verschillende slijpwijze van de diamant met het baguette slijpsel voorop Kennisbank Zilver.nl

Belangrijkste kenmerken van baguette slijpsel

✔ Langwerpig slijpsel voor diamanten
✔ Veel gezien bij art deco-sieraden
✔ Deze slijpsels worden ook wel ‘senalen’ genoemd

Geschiedenis van baguette slijpsel

De naam ‘baguette’ heeft een Franse oorsprong en betekent ‘klein juweel’ of ‘ring’. Het is een slijpvorm die veel werd toegepast bij koningshuizen. Baguette slijpsel is perfect om te verwerken in allerlei soorten sieraden zoals kronen en kruizen. De diamant werd oorspronkelijk met de hand bewerkt met simpel gereedschap. Rond 1912 kwam baguette weer terug in het straatbeeld onder invloed van de art deco-stijl die toen in opkomst was. De geometrische vormen en strakke lijnen van de baguette bleken ook zeer geschikt om te combineren met andere edelstenen.

Witgouden alliancering met baguette geslepen diamanten Kennisbank Zilver.nl

Korte uitleg

Vandaag de dag is baguette slijpsel nog altijd populair vanwege zijn slanke vormen. Het wordt vaak verwerkt in slavenarmbanden en art deco-oorbellen. Baguette slijpsel heeft 14 ‘facetten’. De waarde van deze diamant is afhankelijk van de 4 C’s: Carat (karaat), Color (kleur), Clarity (helderheid) en Cut (slijpsel). Hoe hoger het karaat, hoe hoger de prijs. Het dragen van een sieraad van baguette slijpsel is een elegante toevoeging aan iedere outfit.

Bekijk ook onze collectie:

Diamanten sieraden