Diamanten sieraden 

Er zijn 164 producten

Gouden sieraden bezet met diamanten bij zilver.nl

Een gouden sieraad is “a joy forever”. Er is geen beter geschenk voor een speciaal moment of voor een bijzondere periode dan een gouden sieraad bezet met diamant. Een sieraad om te koesteren, je leven lang.
Diamanten worden in de natuur niet kant en klaar gevonden maar in mijnen gewonnen waarna het kloven en bewerken begint. De ene diamant is de andere niet, iedere steen is uniek. De diamantslijper zoekt in de steen naar de beste verhoudingen, de mooiste kleur met de minste insluitsels. Een diamant wordt beoordeeld volgens de 4C's:
  • Cut, het slijpsel
  • Colour, de kleur van de steen
  • Clarity, de zuiverheid van de steen
  • Carat, karaat is het gewicht
deze bepalen ook de prijs van de steen. Een diamant kan in verschillende slijpvormen worden geslepen, de bekendste is de slijpvorm briljant maar er is meer keus zoals; Prinses slijpsel, baguette, markies, hart of roos geslepen.

“Diamonds are a girl’s best friend”

per pagina
Toont 1 - 24 van de 164 items
Toont 1 - 24 van de 164 items

Diamant

Diamant is de meest kostbare en begeerde steen onder de edelstenen. Diamant werd 2800 jaar geleden voor het eerst gevonden in India. Diamanten voren omringd door mythen en sagen;

  • er werd gedacht dat diamanten de splinters van sterren waren, gekristalliseerde bliksem of tranen van goden.
  • de Grieken dachten dat de pijlen van Cupido een diamanten punt hadden. Het vuur en fonkeling van diamant was volgens hen de weerspiegeling van de eeuwig brandende vlam der liefde. Diamanten zijn sinds het Griekse rijk het symbool van de liefde.
  • In vele landen geloofde men dat al het gevaar zou wijken voor iemand die een diamant droeg.

Helaas allemaal niet waar maar wel hele mooie verhalen waar we graag in willen geloven!

Wat is diamant

Het woord diamant komt van het Griekse woord Adama wat onoverwinnelijk betekent. Diamant is de maandsteen van april. Diamant is het hardste mineraal ter wereld, 10 op de schaal van Mohs. De diamant is eenvoudig van samenstelling. Diamant bestaat namelijk uit zuiver koolstof. Hoe diamant ontstaat is nog steeds mysterieus, zelfs voor de deskundigen. Miljarden jaren geleden kristalliseerde de koolstof ten gevolge van zeer hoge druk en hoge temperaturen. Dit alles gebeurde 150 tot 200 km onder het aardoppervlak, in de kokende magma ketel van vulkanen. De diamant vond zijn weg naar boven door vulkanische uitbarstingen.

Waar wordt diamant gevonden

De eerste diamant werd 2800 jaar geleden gevonden in India. Veel later, aan het eind van de negentiende eeuw werden er diamanten gevonden in Zuid Afrika. Zuid Afrika is nog steeds één van de belangrijkste producenten van diamant. Andere landen waar diamant wordt gedolven zijn Australië, Zaire, Botswana, Rusland en Namibië. Van de gevonden stenen is maat 20% edelsteen kwaliteit. 

Bekijk ook onze; 

Antieke diamanten sieraden