Gouden robijn sieraden

Gouden robijn sieraden 

Robijn, een rode korund

Robijn is net als saffier een variëteit van het mineraal korund. De steen bestaat uit gekristalliseerd aluminiumoxide. Korund is heel hard en heeft een prachtige hoge glans. Gouden en witgouden sieraden worden prachtig opgeluisterd door robijnen, ze geven de ringen, hangers, colliers en oorhangers een magische uitstraling! Robijnen worden veelal gevonden in Birma, Ceylon en Thailand. 

Robijn, de edelsteen van de liefde

Marco Borsato zingt het regelmatig "vandaag staat rood weer voor de liefde', robijn is dan ook de edelsteen van de liefde en passie. Robijnen worden al eeuwen vereerd. Oosterse vorsten schrijven magische krachten toe aan robijn, zo denken ze dat robijn aanzien en gezag geeft. Daarnaast geeft een robijn levensvreugde en behoed zijn drager voor ongeluk. 

Toont 1 - 19 van de 19 items
  Toont 1 - 19 van de 19 items

  Robijn, een aankoop voor het leven

  Overweegt u het om een gouden sieraad te kopen bezet met een robijn bedenk dat het hier gaat om een eeuwenoude edelsteen. Een steen met een lange geschiedenis. Robijn wordt al sinds mensenheugenis geassocieerd met passie en liefde. Robijn wordt ook wel de koning onder de edelstenen genoemd. In de robijn worden de energie van licht en de kracht van vuur gecombineerd tot een rode kleur die gaat van dieprood tot helder lichter rood, met roze of purperen tinten.

  De verschillende kwaliteiten robijn

  Robijn wordt meestal in kleine kristallen gevonden, grote robijnen zijn zeldzaam. Robijnen die helder zijn, mooi op kleur zonder insluitsels zijn de meest kostbare stenen. Grote insluitsels verminderen de waarde van de robijn aanzienlijk. Een robijn zonder insluitsels bestaat niet pas dan op dat het geen synthetische steen is. 

  de meeste goudsmeden verwerken kleine heldere robijnen in hun sieraden maar er zijn ook goudsmeden die liever de wat grovere robijnen gebruiken waarbij juist de natuurlijke insluitsel bijdragen aan de schoonheid van het juweel.

  Robijnen in sieraden bij Zilver.nl juwelier

  De naam robijn is afgeleid van het Latijnse 'ruber'

  De naam robijn is afgeleid van het Latijnse 'ruber' rood, wat staat voor het prachtigste rood. De meest geliefde kleur is het duivenbloedrood. Hoe helderder en levendiger hoe waardevoller de robijn.

  Robijn is de maandsteen van Juli

  Robijn is de steen van de maand juli. Het is ook een steen die veel cadeau wordt gedaan bij een 15 jarig of een 40 jarig huwelijksfeest. 

  Hoe onderhoud je een robijn?

  Een robijn is heel hard en zal niet snel beschadigen. Laat wel af en toe uw zettingen nakijken om te voorkomen dat u, uw robijn verliest. U kunt de robijn schoonmaken in lauwwarm water met een milde zeep en een zachte tandenborstel. Droog het sieraad hierna met een zachte katoenen doek.