Filters

Beschikbaar
Staat
Merk
Kleur
Materiaal
Bezet met

Onze winkel

Onze winkel

Bezoek onze winkel in broek in Waterland

Informatie

Kennisbank

Nicole Barr broches

Nicole Barr broches 

Er zijn 12 producten

De zilveren broches van Nicole Barr zijn ware kunstwerkjes,

geïnspireerd op de Art Nouveau en Art Deco periode. De zilversmeden en emailleurs van Nicole Barr zetten de traditie van Fabergé en Tiffany voort.

De grote passie van Nicole Barr ligt bij het maken van sieraden met emaille. De firma is opgericht in 1982 en is inmiddels uitgegroeid tot een juwelenhuis met een naam op het gebied van kwaliteitsjuwelen. 
De sieraden van Nicole Barr worden gemaakt in samenwerking met goudsmeden in Thailand en zilversmeden van Tatiana Fabergé.
Toont 1 - 12 van de 12 items
Toont 1 - 12 van de 12 items

De geschiedenis van het emailleren gaat ruim 3000 jaar terug 

Met een geschiedenis die ruim 3000 jaar terug gaat is emaille heden ten dagen nog steeds waardevol en geeft het kleur en leven aan sieraden en gebruiksvoorwerpen. De meest gebruikte materialen voor emailleerwerk zijn zilver en goud, materialen die zo min mogelijk reageren op het emaille.

De diverse emailleer technieken van Nicole Barr

Email Champlevé: letterlijk een omheind veld, waartussen het emaille tussen geplaats kan worden, de cloisonné techniek. Plique å jour: vensteremaille waarbij het emaille wordt geplaatst in een open frame zodat er licht inval is van beide zijde, zoals in glas in lood. Basse Taille: Bij deze techniek wordt het te emailleren oppervlak eerst voorzien van een patroon waar het doorzichtige emaillewerk overheen komt.