Giovanni Raspini

Giovanni Raspini 

Giovanni Raspini sieraden en bedels


Giovanni Raspini is een architect die in het Italiaanse Toscane is geboren en op creatieve en ambachtelijke wijze sieraden maakt. Het merk bestaat al decennia lang en de creaties zijn luxe en uniek te noemen. Giovanni Raspini is meer dan alleen een architect die ook huizen en meubels heeft ontworpen. Het is op het gebied van het ontwerpen en vervaardigen van sieraden een echte kunstenaar. Het bedrijf is overigens gevestigd in Valdichiana en dat ligt tussen de plaatsen Florence, Arezzo en Sienna. Eén van de onderscheidende kenmerken is dat de sieraden met de hand gemaakt worden. Dat betekent dat er sprake is van een exclusief karakter voor elk juweel. Giovanni Raspini maakt al vanaf 1972 ieder jaar twee keer een collectie met prachtige bedels en sieraden. De creaties hebben al diverse keren in de spotlights gestaan van onder meer de Elle en de Vogue.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 576 items
  Toont 1 - 24 van de 576 items

  Passie voor zilver

  De Italiaanse sieradenkunstenaar heeft een passie voor zilver. Dat komt omdat het edelmetaal zoveel creatieve mogelijkheden met zich meebrengt dat er een oneindig tal creaties mee te maken valt. Elke keer weer als Giovanni Raspini aan de slag gaat met het maken van zilveren sieraden is er weer die onvoorspelbaarheid. Elke keer krijgt de nieuwe collectie aan andere inslag met originele vormen. 

  Stijl en kwaliteit van Giovanni Raspini

  Het merk staat voor stijl en voor kwaliteit en ziet het ontwerpen van sieraden als het vooruitkijken naar de toekomst. Giovanni Raspini is in een ver verleden alleen begonnen, maar het merk is in de loop der jaren enorm gegroeid. Alleen de allerbesten op het gebied van creëren en produceren, werken bij dit sieradenmerk. Zelf werkt Giovanni Raspini nog altijd in een zestiende-eeuws landhuis op de heuvels van Toscane. De inspirerende omgeving vormt regelmatig een basis voor de creaties. 

  Giovanni Raspini designer van sieraden bedels en zilverwerk bij Zilver.nl

  Proces van handgemaakte zilveren sieraden

  Het ambachtelijke karakter komt goed naar voren in de designs van de zilveren sieraden en bedels. Daarbij is de zilversmid superbehendig in het bewerken van zilver. Het ontwerp voor sieraden en bedels vormt altijd de basis om verder te bouwen op een eenvoudig driedimensionaal model. Hiervoor gebruikt de zilversmid was om daarna de echte creatie van zilver te gieten. Het edelmetaal heeft natuurlijk een bepaalde kracht en dankzij het vuur in combinatie met de passie ontstaan de prachtigste creaties. 

  Polijsten en verpakken 
  Nadat het ontwerp tot leven is gekomen, vindt de finishing touch plaats. Dat betekent dat de zilveren sieraden en bedels gepolijst worden. Ook is dat het moment voor bijvoorbeeld het plaatsen van een juweel in het sieraad. Daarna komt er nog een kwaliteitscontrole om daarna pas van perfectie te spreken. De ontwerp- en productiefase is dan afgerond en het zilveren voorwerp krijgt tot slot nog een fraaie verpakking. Het motto van Giovanni Raspini is om mooie dingen te maken en de hele wereld daarmee kennis te laten maken. Zo hebben de zilveren sieraden en bedels een sprekende ziel voor iedereen die ernaar wil luisteren.

  Sieraden en bedels van zilver uit Italie van Giovanni Raspini bij Zilver.nl

  Schoonheid en elegantie in alle ontwerpen

  Giovanni Raspini maakt niet alleen maar schitterende sieradencollecties van zilver. Het merk richt zich ook op allerlei andere voorwerpen. Bijvoorbeeld op het ontwerpen van meubels net als op woonaccessoires en gebruiksvoorwerpen als een champagne-emmer. Al deze voorwerpen hebben wel een ding gemeen. Dat is dat de schoonheid en elegantie in elk voorwerp hoe groot of klein is terug te zien. Dus ook in de sieraden en bedels van zilver.

  Unieke collecties met zilveren sieraden en bedels

  Meerdere keren per jaar komt er een nieuwe collectie met sieraden van de hand van Giovanni Raspini. De collecties onderscheiden zich niet alleen door de indrukwekkende designs, maar ook door de thema’. Zo is er een prachtige collectie Animalier net als The Seaworld. Zo zijn er eveneens collecties met Rock als thema net als Floral, Charms en Perlage. Ook Chains is een thema dat is terug te zien in de sieradencollectie van Giovanni Raspini. De focus ligt vooral op zilver, maar er is binnen de ontwerpen ook sprake van een zogenoemde Golden collectie. Deze collectie voorziet in sieraden met een warm gouden licht om dagelijks te dragen en schoonheid te ervaren. De voornoemde collecties zijn vooral op sieraden voor dames gericht, maar er is ook een mannencollectie beschikbaar in de vorm van Man Line sieraden.

  Sieradencollectie Giovanni Raspini

  Zilver.nl heeft uiteraard sieraden van Giovanni Raspini in de collectie opgenomen. Zo heb je de mogelijkheid om een prachtig armband of collier aan te schaffen. Of de keuze te laten vallen op mooie oorbellen of ringen. Het is dan ook mogelijk om verschillende soorten sieraden van dit merk tegelijk te dragen. Daarmee zorg je voor een elegante look en draag je iedere dag schoonheid uit. Overigens zijn er ook manchetknopen in onze collectie te vinden net als bijvoorbeeld letters, hangers en sterrenbeelden.

  Bedelcollectie

  Giovanni Raspini staat ook bekend om de grote en gevarieerde collectie met zilveren bedels. Een armband met bedels is heel speciaal. Zo wordt een bedelarmband vaak cadeau gegeven voor een bijzondere gelegenheid. Iedere keer als er zich een speciale gebeurtenis voordoet, is de bedelarmband met een nieuwe bedel uit te breiden. Uiteraard hoeft er niet specifiek een speciale gebeurtenis te zijn. Het is ook gewoon mogelijk om bijvoorbeeld om de zoveel tijd een bedeltje te kopen om je bedelarmband aan te vullen.

  Advies nodig bij het maken van een keuze?

  De grote collectie met Giovanni Raspini zilveren sieraden en zilveren bedels maakt het soms lastig om een keuze te maken. Wij geven je dan ook graag advies als je niet goed weet wat de beste keuze is. Maak bijvoorbeeld gebruik van de mogelijkheid om met een medewerker van Zilver.nl live te chatten. Laat voor de zekerheid even je e-mailadres achter. Als wij niet in staat zijn om direct te reageren vanwege drukte dan krijg je bericht per mail. Of bel naar Zilver.nl voor meer informatie. Wij zijn te bereiken op 020-4033653.

  Ook als je andere vragen hebt, nodigen wij je uit om contact op te nemen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe acties of aanbiedingen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van de nieuwsbrief.

  Bekijk ook onze collectie: Raspini zilverwerk