Raspini

Raspini 

Raspini, prachtig zilverwerk uit Italie

"Wij zijn creatieve ambachtslieden, onze producten worden, met grote zorg, met de hand gemaakt."
Een groot verlangen naar schoonheid maakt de creaties van Giovanni Raspini uniek. Dit prachtige zilverwerk komt vanuit het hart van Toscane ons land verwarmen. De collectie van Raspini is herkenbaar aan zijn eigen stijl, creaties ontworpen door een kunstenaar en gerealiseerd door de toewijding van Italiaanse zilversmeden. Goede dingen hebben een ziel en spreken tegen een ieder die zijn oor te luisteren legt.
Treed binnen in de wereld van Giovanni Raspini bekijk zijn zilveren fotolijsten, kindergeschenken, briefopeners, kerstornamenten en tafelaankleding.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 58 items
    Toont 1 - 24 van de 58 items

    Raspini en de verlorenwasmethode

    Het zilverwerk van Raspin is anders dan al het andere zilverwerk. Giovanni Raspini maakt zijn zilverwerk veelal via de verlorenwas methode, een oude methode van zilver gieten in een mal met een hoge nauwkeurigheid die complexe vormgeving mogelijk maakt. Het zilverwerk dat via deze methode wordt gemaakt heeft een geheel eigen uitstraling en sfeer. Het zilverwerk heeft een antique look met kleine oneffenheden van de mal.

    Het onderhouden van uw Raspini zilverwerk

    Het zilverwerk van Raspini is niet voorzien van een laklaag of een extra nabehandeling, het is 'echt' zilver zoals het vroeger ook werd gemaakt. Het zilverwerk wordt dan ook langzaam donkerder en moet af en toe opgewreven worden met een zachte doek. Wilt u de kleur lichter houden dan kunt u het zilver 2 x per jaar poetsen met zilverpoets zoals flintoline of silvo. De druk bewerkte gedeelten kunt u altijd extra schoonmaken met een zachte tandenborstel met poetsmiddel en daarna het zilver opwrijven.