Saturno

Saturno 

Saturno zilveren miniaturen met emaille

Saturno maakt al ruim 30 jaar tafelstukken in zilver met emaille. Na het bestuderen van dieren in de natuur, wordt een mal van wax gemaakt deze mal wordt gegoten in sterling zilver en afgewerkt tot een mooi glanzend item. Dan begint men met het speciale emailleer proces, het aanbrengen van de diverse kleuren emaille op het zilver, kleuren gemengd tot natuurgetrouwe tinten. Het eindresultaat wordt afgedekt met een speciale laklaag die het zilver en emaille beschermen tegen invloeden van buitenaf en het diertje voorzien van een mooi glans. Ieder stukje Saturno zilver is met de hand gemaakt en geschilderd en dus uniek.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe Saturno miniaturen!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 151 items
  Toont 1 - 24 van de 151 items

  De miniaturen van Saturno, echt handwerk

  Saturno is gespecialiseerd in de vervaardiging van zilveren miniaturen met emaille. De vakbekwame vakmensen van Saturno brengen de zilveren miniaturen tot leven en vangen de natuurlijke kleuren van de deuren en voorwerpen. De kwaliteit van het zilver, het miniatuur en het emaille is zeer hoog, ieder stukje is uniek. De gespecialiseerde modelbouwers en ontwerpers zijn in staat om van een opnamen of een foto een uiterst realistische tekening te maken. Hieruit wordt een wasmodel gevormd waarbij elk detail met de hand wordt uitgesneden. Dit is de eerste stap van het ambachtelijke proces dat volledig binnen Saturno plaatsvindt. Het zilverwerk en emaille van Saturno is dan ook echt Made in Italy!

  Van het wasmodel wordt door middel van de verloren wasmethode een zilveren prototype gemaakt. De volgende stap is de daadwerkelijke productie: de miniaturen worden gesmolten, geassembleerd, bewerkt en vervolgens schoongemaakt, gepolijst en gecontroleerd op kwaliteit.

  Saturno miniaturen worden met de hand gemaakt Zilver.nl

  Het emailleren

  Na het maken van het zilveren item is het tijd voor het emailleren, dat wordt ook volledig met de hand gedaan met een schildertechniek: na de eerste kleurlaag worden de oorspronkelijk ontworpen tinten gedefinieerd door het aanbrengen van verschillende kleuren, vijf tot vijftien, om het uiteindelijke effect van het item over te brengen. Het email ondergaat een droging en uiteindelijk wordt het miniatuur verder verfijnd, gereinigd en gepolijst.

  Glas smelten voor het emaille van Saturno Zilver.nl

  Manchetknopen, sleutelhangers en heel veel miniaturen

  De collectie van Saturno bestaat uit heel veel verschillende miniaturen in de vorm van dieren, clowns en fruit maar ook manchetknopen en sleutelhangers veelal bezet met prachtig emaille. 

  Zilveren miniaturen van Saturno bij Zilver.nl juweliers online

  Bekijk ook onze collectie sieraden met emaille van:

  Nicole Barr

  Lees meer over emaille in onze kennisbank