GL Timeless

GL Timeless 

Timeless Classics by GL

Toen GL Nederland in 1984 de sieradenfabriek van de Koninklijke van Kempen & Begeer overnam, verwierf zij hiermee het trotse erfgoed van de Nederlandse Zilverindustrie; 30.000 handgemaakte originele sieraden mallen.
per pagina
Toont 1 - 24 van de 174 items
  Toont 1 - 24 van de 174 items

  Mallen van Victoriaanse, Art Nouveau en Art Deco sieraden

  Sindsdien houden zij de traditie in ere en hebben ze zich gespecialiseerd in zilveren stijl sieraden uit de laat Victoriaanse tijd, Art Nouveau en Art Deco. Mede door middel van nieuwe technieken en zeer bekwame ontwerpers heeft GL deze collectie uit het verleden naar het heden gebracht. De collectie is elegant, verrassend, stijlvol, herkenbaar, van hoge kwaliteit en zeer onderscheidend. Timeless Classics by GL sieraden zijn te koop in de winkels van musea maar ook bij Zilver.nl.

  De geschiedenis van Timeless Classics by GL sieraden

  Toen Pini Peleg de sieraden afdeling van de zilverfabriek De Koninklijke van Kempen en Begeer in 1984 overnam kreeg hij, naast 33 uitstekende vakmensen en alle machines, ook een container vol dozen. De dozen wilde hij in eerste instantie weggooien, gelukkig heeft hij dit niet gedaan. De inhoud van deze dozen bleek te bestaan uit ruim 30.000 originele mallen van laat VictoriaanseArt Nouveau en Art Deco sieraden die Van Kempen in zijn glorietijd had gemaakt. Sindsdien maakt GL replica's van deze antieke modellen die door vele museumwinkels over de hele wereld en bij Zilver.nl worden verkocht.

  Zilveren sieraden van GL Timeless Classics bij Zilver.nl

  De sieradencollectie van Timeless Classics by GL

  De collectie van GL bevat ringen, broches, hangers, colliers, armbanden, oorbellen en hoedenpennen allemaal gemaakt van 1e gehalte zilver. De sieraden worden in Nederland gemaakt want het bedrijf stelt hoge eisen aan de uitvoering en zoekt naar de grenzen van het technisch haalbare. Door het gebruik van de originele mallen gaat er geen enkel detail van de sieraden verloren.

  De zorgvuldigheid van GL is ook te zien aan de achterzijde van ieder sieraad, deze ziet er namelijk net zo strak afgewerkt uit als de voorzijde. Het zilver wordt gecombineerd met contrasterende materialen als onyx en emaille. Het gebruik van emaille is een bijzonder verhaal. In de 19e eeuw en het begin van de twintigste eeuw was het smelten van gekleurd glas op edelmetaal een veel toegepaste versieringstechniek. Wel een techniek waarbij er veel mis kon gaan. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig emailleurs te vinden. Daarom koestert GL zijn twee emailleurs die al 40 jaar in het vak zitten en hun kennis nu overdragen aan twee assistenen. Overstappen op het tegenwoordig veel gebruikte kunsthars is geen optie! Bij sieraden met emaille is geen stuk hetzelfde, de kleur van het emaille is in ieder sieraad anders.

  Originele glasparels in de sieraden

  De sieraden van GL zijn bezet met glasparels omdat de originele mallen zijn gemaakt voor de in die tijd zeer populaire glasparel. De zetting omzetten naar de nu veelal gebruikte zoetwaterparel is niet bij alle modellen mogelijk.

  Zilveren sieraden Art Deco en Art Nouveau stijl van GL Timeless Classics bij Zilver.nl

  Replica sieraden van bekende topontwerpers!

  Bekende sieradenontwerpers en sieradenmerken waar Timeless Classics by GL stijl sieraden van maakt zijn onder andere uit de Art Nouveau tijd: René Lalique, Alphonse Mucha en Georges Fouguet. Uit de Art Deco periode: Boucheron, Cartier en Georg Jensen.

  Zilveren Art Nouveau stijl sieraden van GL

  Bekijk ook;

  de beeldschone sieraden met emaille van Nicole Barr

  de bijzonder ei-hangers met emaille van Fabergé