Tsars Collection

Tsars Collection 

Maison Tatiana Fabergé, sieraden met een verhaal 

Het waren de tijden waarin hard werkende ambachtsmensen verbazingwekkende producten ontworpen die de wereld van de juwelen veranderde. Het waren de dagen van grote luxe waarin een juweel veel meer was dan alleen maar edelmetaal en stenen, het ging om een totaal concept van talent, technologie en creativiteit. Dat waren de tijden waarin de legendarische Peter Carl Fabergé zijn prachtige objecten aan de wereld toonde. Zijn kleindochter Tatiana Fedorovna Fabergé zet de familietraditie voort en maakt sieraden naar de ontwerpen van Peter Carl.
per pagina
Toont 1 - 24 van de 165 items
  Toont 1 - 24 van de 165 items

  Tsars Collection

  Zoekt u sieraden met een bijzonder verhaal? De sieraden uit de Tsars Collection onderscheiden zich van alle andere zilveren sieraden in onze webshop en draagt u met trots. Ze onderscheiden zich door een uniek ontwerp én een prachtige vormgeving. Bij Zilver.nl kiest u uit een schitterende collectie zilveren en gouden sieraden van dit merk. Graag vertellen we u meer over de achtergrond en geschiedenis en laten we u kennismaken met onze veelzijdige collectie die vooral opvalt vanwege de Maison Tatiana Fabergé eieren in de vorm van hangers en oorbellen. Dit sieradenmerk heeft dan ook een bijzonder verhaal. Lees verder onder aan deze pagina.

  De geschiedenis van Maison Tatiana Fabergé

  De geschiedenis van deze unieke sieraden gaat terug naar de legendarische Peter Carl Fabergé. Hij was een Russische goudsmid die zich onder meer bezig hield met het ontwerpen van sieraden en kunstvoorwerpen. Hij is bekend geworden door de Fabergé eieren die hij destijds ontwierp voor de Russische koninklijke familie. Hij werd op 30 mei 1846 geboren in Sint-Petersburg en was de zoon van de Franse juwelier Gustav Fabergé en zijn Deense echtgenote Charlotte Junstedt, en stamde af van de Franse Hugenoten. In Rusland was hij zeer geliefd, maar al snel behaalde hij ook internationaal succes. Zo stond hij in 1900 op de Wereldtentoonstelling in Parijs. Talent, technologie en creativiteit waren kenmerkend voor die tijd en dit is terug te zien in wat hij zoal maakte en verkocht. De prachtige objecten met koninklijke uitstraling die hij de wereld toonde, hebben veel impact gehad en talloze kopers aangetrokken. 

  Fabergé atelier

  Fabergé eieren: fascinerend, mysteries en uitzonderlijk

  Tussen 1885 en 1916 werden er door hem 50 gouden eieren ontworpen voor de Russische tsaren. Het eerste juwelen ei was een paasgeschenk en viel zo goed in de smaak dat er jaarlijks twee gouden eieren werden gemaakt voor de echtgenotes en moeders binnen de Russische koninklijke familie. Een drietal keizerlijke eieren zijn nu bijvoorbeeld in het bezit van de Britse koningin Elizabeth II. Wat opvalt bij de eieren zijn de luxe uitstraling en extreme schoonheid. Hij heeft de wereld dan ook prachtige schatten nagelaten en dit is ook terug te zien in de collectie sieraden en juwelen in onze webshop. De eieren zijn allen op unieke wijze verwerkt in zowel sieraden als kunstvoorwerpen. 

  Tatiana, grondlegster van een nieuwe collectie sieraden

  Tatiana is de kleindochter van eerdergenoemde Russische goudsmid. Ze werd geboren in 1930, in het Zwitserse Genève en is de dochter van Fedor Carl en Tatiana Borisovna Sheremeteva-Fabergé. In 1950 studeerde ze juwelenontwerp in Parijs en lanceerde uiteindelijk haar eigen sieraden- en productielijn, na haar vader jarenlang te hebben geassisteerd bij het ontwerpen van sieraden. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de familiegeschiedenis van haar opa. Haar publicaties en boeken worden wereldwijd gezien als dé bron van informatie voor liefhebbers en ontwerpers van sieraden en juwelen. De persoonlijke erfenis van haar opa én passie voor juwelen resulteerde uiteindelijk in de Saint Petersburg Tsar's Collectie 

  Gouden en zilveren sieraden uit de Tsars Collectie van Faberge bij juwelier Zilver.nl

  Kenmerken en eigenschappen van Fabergé juwelen

  De Saint Peterburg Tsar's Collectie is tijdloos en wordt gedragen met trots. Door het dragen van deze sieraden waant u zich als vrouw in het tijdperk van de Russische tsaren. De juwelen hebben dan ook een koninklijke uitstraling en worden wereldwijd gedragen door stijlvolle vrouwen. Respect voor tradities is belangrijk en dit ziet u dan ook terug in de sieradencollectie. Daarnaast laat Tatiana Fabergé zich inspireren door het ondernemerschap in haar familie. Ze zet het sieradenontwerp en de productie daarvan op unieke wijze voort en laat de wereld graag kennismaken met een veelzijdige collectie sieraden die een ongekend verhaal vertellen van trots en koninklijke allure. Alle Maison Tatiana Fabergé sieraden ontvangt u in een geschenkdoos van dit merk samen met een echtheidscertificaatje.

  Fabergé eitjes gedragen als hoedenspeld door Koningin Maxima

  Koningin Maxima en prinses Beatrix dragen de Maison Tatiana Fabergé eitjes als hoedenspeld op een pen om de hoed op zijn plaats te houden. De bijzondere hoedenspelden staan heel fraai op de Koninklijke hoofddeksels. Zo'n mooie maar vooral ook stevige hoedenspeld is in ons winderige landje geen overbodige luxe!

  Voor meer info leest u verder in het blog van Modekoningin Maxima: Maxima's hoedenspeld van Tatiana Fabergé

  Maison Tatiana Fabergé collectie bij Zilver.nlMaison Tatiana Fabergé collectie bij Zilver.nlMaison Tatiana Febergé collectie bij Zilver.nl

  Hermitage kristal collectie bij Zilver.nl

  In onze webshop maakt u onder meer kennis met een bijzondere Fabergé kristal collectie. Het kristal is beeldschoon, vakkundig geslepen en verkrijgbaar in zowel gekleurde als blanke items. Het is met de hand geslepen door absolute vakmensen en u kiest onder meer uit glazen, coupes, vazen, tafelstukjes en egg-boxes. Daarmee biedt onze webshop voor een ieder voldoende keuzemogelijkheden. Daarnaast ontvangt u bij aankoop een certificaat van Maison Tatiana Fabergé. Ook zit het kristal verpakt in een mooie geschenkdoos van Fabergé. Neem daarom snel een kijkje bij de veelzijdige kristalcollectie van dit merk en doe een aankoop waar u zichzelf of een ander een groot plezier mee doet.

  Tsars Collectie gouden en zilveren juwelen van Faberge bij Zilver.nl

  Tsars Collectie juwelen van Zilver.nl

  Juwelen van dit merk koopt u natuurlijk in onze webshop. Halskettingen, hangers, armbanden en oorbellen, u treft het allemaal aan op onze site. De Russische invloeden zijn zichtbaar in ieder ontwerp en ziet u terug in de gouden, zilveren of kristallen eieren. Ze staan ongetwijfeld mooi bij een avondjurk, maar doen het ook goed bij een etentje in een restaurant of een feestelijke bruiloft. Kom daarom bij de eerstvolgende gelegenheid koninklijk voor de dag en draag de sieraden met trots. 

  Verras iemand met Tatiana Fabergé juwelen uit onze webshop

  Voor zowel gouden als zilveren sieraden bent u bij ons aan het juiste adres. U geeft een sieraad van dit merk bijvoorbeeld ook cadeau aan iemand die u lief en dierbaar is. Denk bijvoorbeeld aan uw dochter die binnenkort trouwt of u geeft een sieraad cadeau voor Moederdag. Wat de gelegenheid ook is, bij Zilver.nl heeft u altijd keuze genoeg uit Fabergé eivorm die op unieke wijze is verwerkt in de sieraden- of kunstcollectie van Maison Tatiana Fabergé. 

  T9 Collectie Maison Tatiana Fabergé bij Zilver.nlNine collectie Maison Tatiana Fabergé bij Zilver.nlMaison Tatiana Fabergé collectie bij Zilver.nl

  Waarom u sieraden koopt bij Zilver.nl

  De aankoop van juwelen of sieraden in onze webshop levert u te allen tijde voordelen op. Wij zijn al meer dan 30 jaar hét adres voor de aankoop van zilveren sieraden van diverse topmerken. Wat begon in 1991 als uit de hand gelopen passie is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf waar we dagelijks met veel plezier uw bestellingen inpakken. Graveurs zijn zes dagen per week aanwezig in de winkel en u kan altijd rekenen op ons advies. Wat u op werkdagen voor 15:00 uur bestelt, wordt dezelfde dag nog naar u toegestuurd. U heeft uw aankoop dus snel in huis. Kortom: plaats direct uw bestelling bij Zilver.nl en maak kennis met ons palet aan interessante voordelen.

  Bekijk ook onze collectie:

  Sieraden met emaille en edelstenen van Nicole Barr