Georg Jensen Daisy 

Daisy collectie van Georg Jensen

De Deense ontwerpster Stine Goya lanceerde haar gelijknamige label in 2006 in een tijd dat de Deense modescene synoniem stond voor minimalistisch design en een rustig palet. Voor Goya was Kopenhagen altijd al een vreugdevolle inspiratiebron geweest. Elke collectie was een rijke verkenning van kleur en print, waarmee ze met succes een unieke positie heeft veroverd op zowel het lokale als internationale toneel.

Toont 1 - 24 van de 24 items
  Toont 1 - 24 van de 24 items

  Georg Jensen Daisy

  Tegenwoordig is elke Stine Goya-collectie geïnspireerd op de design- en kunstwereld en gebouwd op een sterke basis van een levendig kleurenschema, flatterende snitten, eenvoudige maar hoogwaardige stoffen en op maat gemaakte handgetekende prints door het interne team van het merk. In 2022 bundelden Georg Jensen en Stine Goya hun krachten om het iconische Daisy-ontwerp te herinterpreteren in een kleurrijke collectie opvallende zilveren sieraden.

  Zilveren Daisy sieraden Georg jensen Stinne Goya

  Interview met Stine Goya

  Wat is jouw relatie met de Daisy-collectie van Georg Jensen?

  De Georg Jensen Daisy brengt me echt terug naar mijn jeugd in Denemarken. Het is zo’n iconisch embleem van ons land. Ik herinner me dat ik als kind zo duidelijk door de juwelendoos van mijn grootmoeder snuffelde en verkleedpartijen speelde met haar Daisy-stukken.

  Waarom geloof je dat Daisy specifiek het potentieel heeft om opnieuw te worden bedacht en opnieuw geïnterpreteerd?

  In navolging van de symboliek van de madeliefje bloem zelf, geloof ik dat de Georg Jensens madeliefje hetzelfde vermogen heeft om te regenereren en het leven opnieuw op te nemen. Er is een gevoel voor humor over de Georg Jensen Daisy. Het neemt zichzelf niet al te serieus en staat zichzelf toe om zichzelf op spannende nieuwe manieren te verkennen en op te frissen.

  Hoe is de samenwerking met Georg Jensen tot stand gekomen?

  Met het Georg Jensen-team wilden we dit klassieke en iconische ontwerp opnieuw vormgeven en onderzoeken hoe we het Stine Goya-universum van kleur en print in de collectie kunnen brengen. We hebben besloten om zowel nieuwe alledaagse stukken als statement stukken met een wow-factor te maken, gebaseerd op de erfenis van Georg Jensen Daisy.

  Hoe heb je de taak aangepakt om met Georg Jensen samen te werken om een ​​designicoon als Daisy opnieuw te interpreteren?

  We wilden oppassen dat we de ware essentie en klassieke schoonheid van de Daisy niet opzij zetten, terwijl we tegelijkertijd een klassiek en iconisch Georg Jensen-ontwerp doordrenken met de vrolijke hedendaagse Stine Goya-esthetiek.

  Waarom is kleur zo belangrijk voor je?

  De kiem van elk concept kan overal vandaan komen, maar uiteindelijk is kleur voor mij het grote middelpunt. Mijn leven en werk zijn altijd gedreven door kleur, het maakt deel uit van wie ik ben. Ik geloof dat kleur de kracht heeft om je humeur te transformeren en je naar andere werelden en herinneringen in je ziel te vervoeren.

  Hoe hebben jullie samengewerkt met Georg Jensen bij het selecteren van het uiteindelijke kleurenpalet?

  Ik denk dat je veel met kleur kunt doen zonder te gek te worden. Voor de Georg Jensen Daisy waren we echt geïnspireerd door de zachte keramische bloemenbroches en halskettingen uit de 19e eeuw. Bovendien biedt het email, een ambachtelijk en delicaat materiaal dat Georg Jensen gebruikt om de Daisy-collectie te schilderen, de mogelijkheid om met kleuren te spelen. Zachte pasteltinten zijn zo verfrissend voor mij - van munt en lavendel tot lichte citroensorbet. Door in deze richting te bewegen, kon Daisy's oorspronkelijke vorm ademen, terwijl ze een vleugje Stine Goya-flair droeg.

  Kun je ons een paar tips geven over hoe je de stukken uit de collectie zou stylen?

  Ik geloof echt in het dragen van wat je maar wilt, hoe je maar wilt. Het mooie van deze stukken is dat ze het middelpunt kunnen zijn van elke eenvoudige look en al het woord kunnen doen of ingebed kunnen worden in iets veel meer dat er is. De ware magie van sieraden is dat het de kracht heeft om een ​​outfit echt te maken en deze van nul tot held te brengen in één eenvoudig stuk.

  Daisy sieraden margrietjes van Georg jensen bij Zilver.nl

  Een Q&A met Ragnar Hjartason, Georg Jensen's creative director over de Daisy Collectie

  Hoe werd de Daisy-collectie in de eerste plaats geboren?

  De Daisy-collectie werd voor het eerst ontworpen in de jaren 1940 en was geïnspireerd op een madeliefje-vormige broche die Hare Majesteit Margrethe II, de koningin van Denemarken, bij haar geboorte in 1940 ontving. Het is sindsdien een algemeen gewaardeerd ontwerp geworden in heel Denemarken, niet alleen vanwege zijn zachte en delicate look, maar ook voor zijn culturele betekenis.

  Wat is er met de vormentaal van Stine Goya die haar zo geschikt maakt voor de nieuwe Daisy-collectie?

  Stine Goya is vooral bekend om haar deskundige gebruik van kleur en prints in haar collecties. Daarom was ze de perfecte ontwerper die we konden benaderen om Daisy een frisse nieuwe look en kleurenpalet te geven.

  De kleurrijke stukken zijn een primeur voor Georg Jensen - hoe denk je dat ze passen in de bestaande portfolio van tijdloze ontwerpen?

  Het kleurenpalet van de nieuwe Daisy-collectie is zeer elegant en subtiel. Samen met Stine Goya hebben we specifiek gekozen voor deze prachtige tinten blauw, groen en roze vanwege hun tijdloze aantrekkingskracht. Kleuren die je voor het leven kunt dragen en waar je van kunt genieten, en die niet uit de mode raken.

  Wie denk jij dat de nieuwe Daisy-collectie zal aanspreken?

  Ik denk aan iedereen, jong en oud. De nieuwe collectie herinterpreteert het iconische Daisy-ontwerp op een zeer respectvolle manier, waarbij de essentie van de originele Daisy behouden blijft. Dus voor een ontwerp dat door zo velen wordt gewaardeerd, weet ik zeker dat de nieuwe collectie net zo gewaardeerd zal worden.

  Zilveren margrietjes sieraden van Georg Jensen Zilver.nl

  Lees meer over de juwelen van Koningin Margrethe II in het blog: Uitgesproken vorstin, uitgesproken juwelen door Martijn Akkerman, juwelenhistoricus.

  Bekijk ook de collectie sieraden met emaille van:

  Nicole Barr

  GL Timeless Classics