Cameo Italiano

Cameo Italiano 

Camee en koraal zilveren sieraden van Cameo Italiano

Cameo Italiano, omarmt het verleden en het heden. Er is een charmante legende over een man afkomstig uit de Golf van Napels die ter nagedachtenis aan zijn geliefde vrouw, haar beeltenis begon te graveren op een zeeschelp. De 'camee' was geboren en houdt nog steeds haar charme.
Ze hebben de eeuwen doorkruist en tradities en culturen uit verre tijdperken doorlopen en Diluca Cameo Italiano brengt ze naar de moderne tijd: cameesieraden. Cameo's worden sinds de oudheid door mannen en vrouwen gedragen als statussymbool en versiering. De gegraveerde voorstellingen variëren van oude mythologische taferelen tot dierfiguren, hartjes, bloemen en de bekende portretten van dames en heren.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 91 items
  Toont 1 - 24 van de 91 items

  Camee, een eeuwenoude traditie!

  Diluca Cameo Italiano is erfgenaam van deze eeuwenoude traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Technische vaardigheden, verbeelding en inspiratie zijn de basis van deze unieke, tijdloze en elegante zilveren juwelen. De traditie is weer helemaal terug in deze eigentijdse stijl waarin een klassieker wordt omgevormd tot een nieuwe Must-Have!

  Camee sieraden in een trendy jasje

  Al drie generaties lang zijn de levens van de familie Di Luca verweven met de kunst van de camee en de vierde generatie is onderweg. De passie van Michele Di Luca leverde hem niet alleen een gouden medaille op voor zijn bijdrage aan de economische ontwikkeling van de regio Campanië maar inspireerde ook zijn kinderen Gino, Anna, Pina en Marinella om in 1980 bij het bedrijf te komen werken. In 2012 lanceerde Gino Di Luca een merk dat de camee lanceerde in een hedendaags jasje : Cameo Italiano.

  De drie generaties Di Luca Zilver.nl juweliers

  Drie generaties Di Luca, links Gino, met zijn vader en zoon.

  Cameo Italiano is een verhaal vol van passie en van respect voor tradities. Gino Di Luca maakt nu zijn dromen waar door de unieke schelpcamee in een moderne zetting naar de internationale juwelenliefhebber te brengen.

  Camee sieraden in zilver en verguld van Diluca Zilver.nl

  Een camee is een klein, uniek kunstwerkje

  Elke camee is een kleine, unieke onherhaalbaar meesterwerk, ambachtelijk gesneden. Cameo Italiano maakt deel uit van de traditie die technieken bewaart en soms in ere hersteld die al twee eeuwen worden doorgegeven in Torre del Greco. De plek op de wereldbol waar schelpcameeën worden gesneden. Een juweel dat de waarden en authenticiteit van Made in Italy symboliseert.

  De ambachtslieden, de graveurs, snijders van de cameeën zijn getalenteerde ambachtslieden en de ware rijkdom van Cameo Italiano. Dankzij hun artistieke drive blijven ze mensen fascineren met hun kunstwerken en vertellen ze het verhaal van de camee en voegen er nieuwe interpretaties aan toe.

  Na vele jaren ervaring en passie krijgen de graveurs de titel Master Engravers. De toeschouwer wordt verleid door de liefde die de kunstenaar in zijn gedetailleerde creatie ten uiting brengt. 

  Het snijden van de schelp tot camee Zilver.nl

  Bekijk ook de collectie van Zilver.nl:

  Antieke camee sieraden