Coscia parels

Product filter

Onze winkel

Onze winkel

Bezoek onze winkel in broek in Waterland

Kennisbank

Coscia parels

Coscia parels 

De pracht van Coscia parels

Er gaat niets boven de pracht van parels. Ben je op zoek naar een merk dat deze bijzondere natuurproducten op een stijlvolle en moderne manier verwerkt in sieraden? Dan ben je bij Coscia aan het goede adres. Dit merk timmert al sinds 1919 aan de weg en is gespecialiseerd in het maken van juwelen met pareldetails. Bij Coscia mag je rekenen op verfijnde designs met hoogwaardige parels, die tegelijkertijd een klassieke charme en tijdloze uitstraling hebben. 

per pagina
Toont 1 - 24 van de 25 items
  Toont 1 - 24 van de 25 items

  De geschiedenis van Coscia parels

  De Italiaanse Vincenzo Coscia was de grondlegger van dit merk en begon in 1919 zijn reis om een groots sieradenmerk op te zetten. In dat jaar verliet hij zijn geboortedorp en reisde af naar landen als Mozambique, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië. Hierbij was hij altijd op zoek naar mooie edelstenen en opende hij verschillende winkels waar hij zijn vondsten verkocht. Hij overleed in de jaren vijftig, maar zijn vrouw nam het stokje van hem over. Zij specialiseerde zich in het handelen in gekweekte parels, wat de verdere toekomst van Coscia vormgaf. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een specialist op het gebied van parels. Coscia is bovendien een echt familiebedrijf. Op dit moment staat alweer de vierde generatie aan het roer. 

  De kwaliteit van Coscia

  De exclusieve designs van Coscia komen het beste tot hun recht dankzij de hoogwaardige parels die het merk gebruikt. Het selecteren van mooiste materialen is dus een belangrijk aandachtspunt voor Coscia. Dit merk koopt zijn parels op de beste parelkwekerijen en beoordeeld de parels stuk voor stuk voordat deze in hun gouden sieraden verwerkt worden. Doordat het merk al meerdere generaties actief is, weten de ontwerpers precies waar ze op moeten letten wanneer ze parels uitkiezen. Hierdoor kan Coscia keer op keer de beste kwaliteit garanderen. Bij het selecteren van parels let Coscia op vijf verschillende kenmerken: vorm, grootte, kleur, oppervlakte en de glans.

  Gouden parelsieraden van Coscia bij Zilver.nl

  Vorm van de parel

  Bij de vorm van parels wordt er vooral op symmetrie gelet. Des te ronder, des te beter. Dit geeft de parels een klassieke uitstraling, maar de minimalistische vorm maakt ze ook geschikt voor de meer moderne designs van Coscia. Om goed te kunnen beoordelen of een parel perfect rond is, rollen de experts ze op een gladde ondergrond met één vinger.

  De barokke vorm is ook geliefd. Deze parels zijn vaak druppelvormig en minder symmetrisch. Dat geeft ze een sierlijke uitstraling die vooral ideaal is wanneer de parel als hanger, oorbel of bedel gebruikt wordt. Alle sieraden met een barokke parel zijn uniek want ieder barok parel heeft zijn eigen unieke vorm.

  Grootte

  Parels zijn een natuurproduct. Dat betekent dat er weinig te zeggen valt over de grootte die de parel uiteindelijk krijgt. Sommige oesters produceren voornamelijk kleinere parels, die goed zijn voor verfijnde sieraden met subtiele designs. Het voordeel is dat deze parels ook minder prijzig zijn. Daarnaast gaat Coscia ook op zoek naar high-end parels die aan de grote kant zijn. Hiermee maak je gemakkelijk een statement en wordt de parel de ster van ieder sieraad.

  Kleur van de parel

  De kleur van iedere parel kan sterk variëren en is afhankelijk van de oester waaruit de parel komt. Bij Coscia is er ruimte voor parels van alle kleuren en tinten. De kleur wordt geïnspecteerd door de parel op een witte ondergrond te leggen en met sterke lampen te bekijken. De meeste parels zijn helemaal niet wit, maar hebben juist verschillende tinten die moeiteloos in elkaar overlopen. Dat maakt ze zo geschikt als stralend sieraad.

  De 'huid' van de parel

  Coscia vindt het belangrijk om de beste kwaliteit te leveren. Dat betekent dat de oppervlakte van de parels een gladde en egale finish moet hebben. Een ruwe oppervlakte is een teken van imperfectie, wat de parel niet geschikt maakt voor de sieraden van dit merk.

  Glans, het luster

  Parels zijn van nature iriserend. Dat betekent dat ze een typische regenboogglans hebben. Des te beter de glans, des te beter de parel licht reflecteert. Een goede glans is dus belangrijk wanneer je een stralend sieraad wilt maken. Daarom letten de ontwerpers van Coscia goed op de glans van de parels die ze inkopen, zodat jij geniet van stralende designs. De glans van een parel wordt ook wel het luster genoemd, hij mooier het luster hoe.kostbaarder de parel.

  Gouden parelsieraden Capri van Coscia Italie bij Zilver.nl

  Parels uit alle hoeken van de wereld

  Als echte parelexpert weet Coscia altijd parels te bemachtigen uit de mooiste plekken op aarde. Het merk maakte in eerste instantie juwelen met Akoya parels. Deze komen uit Japan en hebben een witte kleur met een hele hoge glans, al kunnen ze ook crèmekleurig of champagnekleurig zijn. Het zijn de meest geliefde parels ter wereld en dus een goede basis voor een luxe sieraad.

  Zuidzee parels zijn ook een specialiteit van Coscia. Deze parels hebben een witte, gouden of zilveren tint en komen uit landen als Australië.

  Tahitiaanse parels staan juist bekend om hun donkere kleur, die rokerig en zwart aandoet. Deze diepe tint maakt de parels geschikt voor moderne sieraden.

  Een laatste specialiteit van Coscia is de zoetwater parel. Deze komen in talloze vormen, van rond tot druppelvormig en barok. Dat maakt het ontzettend diverse parels om luxe juwelen mee te maken.

  De verschillende sieraden van Coscia

  Bij Coscia slaag je voor parelsieraden in alle soorten en maten. De colliers zijn een specialiteit van het merk. Deze kettingen zijn versierd met prachtige ronde parels, soms in verschillende tinten om een gelaagd effect te creëren. Het merk heeft ook prachtige kettingen met barokke parels, die dankzij hun oneven vorm voor een iets speelser effect zorgen. Een langer collier met parels in verschillende kleuren en vormen is de perfecte balans tussen modern en klassiek.

  Verder maakt Corscia elegante gouden oorbellen, ringen en armbanden waarbij parels altijd de ster van de show zijn. Door de parels te combineren met wit- geel of roségoud, ontstaan er sieraden met een ongekende elegante uitstraling. Waar sommige juwelen een minimalistische en verfijnde look hebben, zijn andere modellen juist groots en uitgesproken. Denk hierbij aan grote parels in donkere kleuren of oorbellen met geometrische vormen en een opvallend parelaccent. Dankzij deze veelzijdigheid maakt Coscia parels voor iedereen, of je nu wilt opvallen of op zoek bent naar subtiele accessoires.

  Sieraden voor iedereen

  De gouden sieraden van Coscia zijn altijd onder te verdelen in twee categorieën: basic en couture. Dankzij dit onderscheid is Coscia in staat om sieraden te maken voor iedereen, welk budget je ook hebt. De basic collectie bestaat uit simpele parelsieraden die bezet zijn met kleinere parels. De eenvoud zorgt ervoor dat de parels goed tot hun recht komen en maakt deze juwelen tijdloos.

  De couture collectie draait om exclusieve designs met parels van de beste kwaliteit. Dat maakt deze sieraden prijziger, maar het zijn wel echte eyecatchers die zelfs de meest eenvoudige outfit in een prachtige look transformeren. 

  Coscia parelsieraden bij Zilver.nl

  Ben je op zoek naar gouden parelsieraden van de beste kwaliteit? Dan heeft Coscia wat je zoekt. Dit Italiaanse merk is al meer dan honderd jaar een expert op het gebied van parels en weet met zijn moderne designs nog altijd te verrassen.

  Bij Zilver.nl vind je verschillende sieraden van dit merk, altijd met hoogwaardige parels die je laten stralen. Wij verzenden je sieraden met ontzettend veel zorg en proberen je nieuwe aanwinst zo snel mogelijk te bezorgen. Zo kan je binnen de kortste keren genieten van de bijzondere designs van Coscia. 

  De collectie van Coscia bestaat uit gouden sieraden met parels en briljanten maar Coscia heeft ook nog een 'zusje' genaamd LeLune wat staat voor modieuze parelsieraden met zilver!

  Bekijk ook onze collectie sieraden:

  Gouden parel sieraden, Zilver met parels, ParelcolliersParel oorbellen