Per Borup

Product filter

Onze winkel

Onze winkel

Bezoek onze winkel in broek in Waterland

Kennisbank

Per Borup

Per Borup 

Per Borup Design, Deense sieraden met klasse

Elegantie, schoonheid, creativiteit en kwaliteit zijn de centrale elementen voor de exclusieve sieraden van Per Borup. De inspiratie ligt in de fascinatie voor de natuur, in het pulserende leven dat ons omringt en in het werken met alleen de beste en meest verfijnde materialen. Elk Per Borup sieraad wordt met de hand gemaakt in de werkplaats in Kopenhagen. De passie voor vakmanschap komt tot uiting in de prachtige oorbellen, ringen en hangers.

Gouden ringen, hangers en oorbellen met verwisselbare edelstenen

Bij de Changeing sieraden van Per Borup kunt u zelf de edelstenen uitkiezen en deze wisselen zoveel u wilt. Er zijn vele opties om te combineren met de prachtige sieraden met hun herkenbare Scandinavische vorm. De sieradensets van Per Borup bestaan uit bijpassende ringen, hangers, oorbellen, bangles en armbanden.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 33 items
  Toont 1 - 24 van de 33 items

  Per Borup Design

  Per Borup is het verhaal van een slimme jongeman die zijn passie voor het maken van sieraden per ongeluk ontdekte. In 1951 leerde zijn moeder een goudsmid kennen waardoor de jonge Per kennismaakte met het vak. Per ontdekte dat het feeling had voor het ontwerpen van sieraden en werd verliefd op het ambacht. Hij ontving al snel opdrachten van toonaangevende juweliers uit Kopenhagen en zelfs van de Deense Koninklijke familie. Koning Frederik IX bestelde drie identieke ringen bij Per Borup voor zijn Koningin Ingrid, Prinses Margrethe en Prinses Anne-Marie ter ere van de bruiloft van prinses Anne-Marie en koning Constatijn van Griekenland in 1964.

  Zijn passie voor het sieradenvak heeft per Borup doorgeven aan zijn zoon Kell Borup die in 1979 meester goudsmid is geworden en nu eigenaar is van Per Borup. 

  De Changeing Collectie

  Kell creëerde de grootste bestseller van het bedrijf, het Changeing concept van ringen, armbanden, oorbellen en hangers met verwisselbare stenen. De twist in dit licht romantische ontwerp is dat de stenen niet permanent in de ring worden gezet maar dat de draagster de steen kan wisselen. De steen wordt in de ring op zijn plaats gehouden door de vinger waardoor de steen nooit verloren kan worden. Er is keus uit vele verschillende edelstenen en parels. Ook oorbellen, armbanden en hangers zijn inmiddels toegevoegd aan de Changeing Collectie. Elke verwisselbare ring, hanger, oorbel of armband wordt geleverd met drie edelstenen naar keuze van de klant.

  Per Borup met de hand gemaakt in Denemarken

  De beeldschone sieraden van Per Borup worden met de hand gemaakt in Denemarken.