Gouden parel sieraden 

Er zijn 80 producten

Gouden parelsieraden met parels en nog eens parels bij zilver.nl

Parels blijven fascineren! Parels stralen elegantie uit en symboliseren een luxueuze levensstijl. Ook in parelsieraden zien we steeds nieuwe trends. Parels horen hierdoor tot de Must-haves in je sieraden collectie!

Er zijn vele verschillende soorten parels in alle soorten, maten en kleuren afkomstig uit diverse delen van de wereld. Een natuurlijke parel is het resultaat van het afweermechanisme van een oester: een parasiet of een stukje schelp komt in de oester en wordt omhuld met laagjes parelmoer. Deze natuurlijke parels komen haast niet meer voor en zijn bijna onbetaalbaar. Een zoutwater cultivé parel is een parel die wordt gekweekt in zoutwater in een oester. Het kweken van deze parels duurt jaren. Een zoetwater cultivé parel is een parel die in zoetwater wordt gekweekt in een mossel. De mossel kan vele parels tegelijk maken waardoor deze parels minder kostbaar zijn en in vele vormen en kleuren te verkrijgen zijn.

Een parel geeft altijd iets van zijn glans over aan zijn draagster

Een sieraad met een parel is zoveel meer dan alleen maar een sieraad. Bekijk de parel eens goed, zo'n bijzonder natuurproduct, zo perfect gemaakt door een mossel of oester. Als u uw parelcollier of parel oorbellen om of in doet, ziet u direct het effect van het luster van de parel. De glans van de parel straalt uit naar zijn draagster, een fijn bij effect!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 80 items
Toont 1 - 24 van de 80 items

Onderhouden van parelsieraden

  • Bewaar parels nooit gezamenlijk met andere sieraden, deze kunnen de parels beschadigen
  • bewaar parels niet tussen watten, deze onttrekken het vocht uit de parel waardoor ze uit kunnen drogen en er craquelé ontstaat
  • neem de parels af en toe na het dragen af met een vochtige zeemleren doek om huidsmeer en parfumresten te verwijderen
  • laat de parels eens in de zoveel jaar, ligt eraan hoe vaak u ze draagt, controleren en eventueel opnieuw rijgen en knopen
  • spuit nooit parfum, haarlak of andere chemische middelen over uw parels
  • draag uw parels zoveel mogelijk dan worden ze steeds mooier en geniet ervan!

De glans, het luster van een parel

De glans, ook wel luster genoemd, wordt bepaald door de dikte van de parelmoerlaag. Hoe dikker de parelmoerlaag des te meer aragonietplaatjes. Hoe regelmatiger deze zijn en hoe fijner de kristalvorming, des te beter de glans. Om het luster te beoordelen met men de scherpte van de reflectie bekijken op de meest gekromde plaats van de parel. De grootte van de weerkaatste lichtkring bepaalt uiteindelijk de kracht van de reflectie.

Bekijk ook:

onze collectie gouden sieraden

onze collectie parelcolliers

onze grote collectie parel oorbellen