Zakhorloges

Zakhorloges 

Zakhorloges van Royal London

Nu het kostuum weer terug is in het modebeeld komt ook het zakhorloge gelukkig weer terug. Zakhorloges worden veel gezien op de catwalks over de hele wereld. Prachtig zo'n chique, stijlvol horloge dat je als man een uitstraling van klasse geeft. Royal London is een klassiek Engels horlogemerk dat bekend staat om zijn oog voor detail.

Laat het zakhorloge direct graveren

Een zakhorloge is een geliefd geschenk bij afgestudeerden, jubilarissen, jarigen en van een vader voor zijn zoon. Maak het cadeau nog persoonlijker door het te laten voorzien van een gegraveerde naam, monogram of persoonlijke tekst.

Toont 1 - 5 van de 5 items
  Toont 1 - 5 van de 5 items

  Zakhorloges van toen EN van nu

  Er was een tijd dat een horloge het alleen deed als het elke dag met de hand werd opgewonden. Zo'n horloge zat in een vestzakje of in een broekzak en werd als men de tijd wilde weten met een ritueel gebaar met de horlogeketting tevoorschijn gehaald. Mijn vader was zo'n man in een driedelig kostuum die een zakhorloge droeg. als kind vond ik het prachtig als hij dat mooie horloge aan me liet zien. Ik koester het zakhorloge en hoop het later door te geven aan mijn zoon die nu al gek op uurwerken is. Hij is dan ook degene die ons op de vakbeurs attendeerde op de zakhorloges van Royal London!

  Zakhorloges waren tot het begin van de 20e eeuw het meest gedragen horloge

  Zakhorloges waren het meest gebruikte type horloge vanaf de 16e eeuw tot polshorloges populair werden voor heren na de Eerste Wereldoorlog. Het horloge kwam om de herenpols terecht omdat het voor piloten en soldaten te lang duurde om het zakhorloge tevoorschijn te halen.

  Bekijk ook;

  Onze collectie Boccia herenhorloges

  De collectie zilveren herensieraden