Koningin Maxima

Máxima Zorreguieta werd in 1971 geboren in Argentinië en trouwde in 2002 met de toenmalige prins Willem-Alexander. Na zijn beëdiging in 2013 werd ze officieel koningin der Nederlanden, waarbij ze meteen geliefd was bij het volk. Deze koningin zet zich niet alleen in voor goede doelen zoals het microkrediet, maar staat ook bekend om haar geweldige gevoel voor stijl.

Prinses Maxima

Van carrièrevrouw naar koningin

Koningin Máxima groeide op in een rijk gezin, maar komt niet uit een koninklijke familie. Ze studeerde economie en was een ijverige student. Na haar opleiding in Buenos Aires verhuisde ze naar New York, waar ze bij verschillende banken werkte. Nadat ze in 1999 prins Willem-Alexander leerde kennen, verhuisde ze naar Brussel om op het kantoor van Deutsche Bank te werken. Niet lang daarna verloofde het stel zich en verruilde ze haar oude carrière voor een nieuw bestaan als prinses en koningin die zich inzet voor talloze goede doelen.

Gevoel voor stijl

Inmiddels is koningin Máxima een echt stijlicoon te noemen. Ze verschijnt op iedere gelegenheid in een stijlvolle outfit die vaak door de beste designers is gemaakt. Zo droeg ze een koningsblauwe inhuldigingsjurk die ontworpen werd door Jan Taminiau. Daarnaast is ook Claes Iversen een van de belangrijkste designers die voor Máxima werkt. Zo heeft hij een prachtige zachtroze mantel voor haar ontworpen, perfect voor een werkbezoek. Ontwerper Mattijs van Bergen onderzoekt de avontuurlijke kant van Máxima, door jurken te ontwerpen met een artistiek tintje.

Koningin Maxima met diadeem Zilver.nl

De juwelen van koningin Máxima

Juwelen maken iedere look van koningin Máxima compleet. Voor formele gelegenheden draagt ze vaak een diadeem, meestal uit de kluis van de Oranjes. Zo droeg ze een diadeem met de Stuart-diamant naar een diner met de koningin van het Verenigd Koninkrijk. Naast klassieke designs grijpt de koningin ook naar moderne juwelen, zoals halskettingen van Van Cleef en Arpels en ringensets van het Italiaanse merk Pomellato.

Lees meer over de Stuart diamant in het Blog van Zilver.nl: De Stuart diamant, draagt koningin Maxima hem of niet?

Koningin Maxima met de Mellerio parure met robijnen Kennisbank Zilver.nl

Koningin Maxima met de robijnen Mellerio parure

De juwelen van het Huis van Oranje-Naussau

De juwelen van het Huis van Oranje-Nassau zijn al jaren ondergebracht in de Stichting Historische Verzamelingen, een stichting waarvan de koning de bestuurder is. In deze stichting zitten al die prachtige juwelen met hun verhalen en geschiedenis. Koningin Maxima kan per gelegenheid een keuze maken uit deze juwelen, ze mag ze ook aanpassen maar de aanpassingen moeten wel teruggedraaid kunnen worden. Als er iemand is die deze juwelen tot zijn volle recht kan laten komen dan is het koningin Maxima wel. Ook de andere dames van het Huis van Oranje zijn vrij om sieraden uit de stichting te dragen.

Bekijk ook onze collectie:

Antieke sieraden

Gouden sieraden