Van Cleef & Arpels

Een Frans juwelenmerk dat heel bekend is door het vervaardigen van opvallende sieraden en horloges van goede kwaliteit. De ontwerpers van Cleef & Arpels gebruiken vaak bloemen, sprookjes en dieren als inspiratiebron voor de prachtige kleurrijke creaties die zij verkopen.

De eerste juwelier aan Place Vendôme in Parijs

In het jaar 1895 vond het huwelijk plaats tussen Estelle Arpels en Alfred van Cleef. Estelle was een dochter van een handelaar in edelstenen en de vader van Alfred had de kennis om deze edelstenen op de juiste manier te slijpen. Estelle en Alfred hadden samen de ambitie om als juwelier te beginnen en exclusieve sieraden te ontwerpen en te verkopen. Toch duurde het nog tot het jaar 1906 voordat ze stap namen om zich als de eerste juwelier te vestigen aan Place Vendôme in Parijs, recht tegenover het bekende Hotel Ritz. 

Symbool voor internationale celebrities

Place Vendôme werd al snel een symbool voor internationale elegantie door de toestroom van bekende en voorname personen vanuit de hele wereld. Een verblijf in Hotel Ritz Paris werd vaak gecombineerd met een bezoekje aan Van Cleef & Arpels boutique voor de aankoop van een opvallend sieraad. Het waren vooral de celebrities die graag met deze opvallende sieraden in het nieuws verschenen. Grace Kelly, Elizabeth Taylor en Eva Perón zijn slechts een kleine greep uit de vele liefhebbers die dit merk heeft. Ook van Koningin Maxima, Princess Faiza en Queen Nazli of Egypt is algemeen bekend dat ze graag sieraden van Van Cleef & Arpels dragen.

Opvallende horloges met een verhaal

Horloges van Van Cleef & Arpels zijn stuk voor stuk opvallend. Vaak zijn ze onderdeel van een thema, maar de uitwerking is altijd met gebruik van veel opvallende elementen. Goud, edelstenen, opvallende kleuren en ontwerpen onderscheiden deze horloges heel duidelijk van de andere horlogemerken. Thema’s waarin schoonheid de hoofdrol speelt, zorgen ervoor dat enkel het bekijken van deze horloges een feestje is. Zo ook de horloges die vallen onder het thema: When Lovers Meet. Op deze horloges zien we niet alleen de weergave van de tijd, maar ook hoe twee geliefden proberen om elkaar te naderen op de Parisian Bridge. 

First, het eerste parfum van Van Cleef & Arpels

Het zijn niet alleen juwelen die de schoonheid van een vrouw benadrukken, een aangenaam en aantrekkelijk parfum doet dat ook. Het parfum Firstgecreëerd in 1976 wordt omschreven als een aangename klassieke geur die nooit verveeld. Zowel het parfum als de eau de toilette opent met een enorm boeket bloemen en blijft vervolgens lang aanwezig. 

Bekijk ook onze collectie:

Gouden sieraden

Antieke sieraden