Prinses 1069 Van Kempen

Prinses 1069 Van Kempen 

Prinses model 1069, trekt de aandacht met haar charmante verschijning op tafel

Een zilver bestekmodel met fraaie rondingen en een zelfverzekerde uitstraling. Prinses maakt uw diner een vorstelijke aangelegenheid. Model Prinses heeft een enkele verlaagde filetrand aan de voorzijde en een enkele filetrand uitlopend in een gotische lof aan de achterzijde. Prinses is een tijdloos bestek model, een klassieke schoonheid, die al ruim 90 jaar de bekroning is op met liefde gedekte tafels.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste Prinses artikelen!

Toont 1 - 24 van de 24 items
    Toont 1 - 24 van de 24 items

    De rijke geschiedenis van model Prinses

    Model 1069 is ontworpen door Carel Begeer voor De Zilverfabriek te Voorschoten in de 30er jaren van de 20ste eeuw. Pas rond 1965 krijgt het bestekmodel de naam Prinses. Het model is al, al die jaren zeer geliefd onder jong en oud. 

    Bekijk ook onze collectie occasion tafelzilver prinses 1069

    De historie van de zilverfabriek van Van Kempen & Begeer

    De Koninklijke Van Kempen & Begeer is een vanouds Nederlands bekendste zilverfabriek. De grondlegger van de onderneming concentreerde zich op klein zilver, zoals boeksloten, gespen en knoptasjes. Door de eeuwen heen zijn regelmatig nieuwe artikelgroepen aan het assortiment toegevoegd. Dit heeft geresulteerd in de huidige collectie.

    De Koninklijke van Kempen & Begeer

    Koninklijke Van Kempen & Begeer kenmerkt zich enerzijds door het van oudsher aanwezige ambachtelijke vakmanschap, anderzijds door moderne, eigentijdse producten en productietechnieken. De basis voor Koninklijke Van Kempen & Begeer werd gelegd in 1777, toen Johannes Mattheüs van Kempen, geboren in 1764 te Utrecht als enige zoon van Pieter van Kempen en Margaretha van Sweringen, bij Meester Den Briter in de leer ging om zilversmid te worden. Johannes Mattheüs van Kempen werd in 1789 als meester opgenomen in het gilde waarmee hij zijn eigen meesterteken mocht voeren. De start van een eeuwenlange traditie in vakmanschap was een feit toen ook zijn zonen Pieter Johannes en Johannes Mattheüs voor het zilvervak kozen.  Bij de opening van een nieuwe fabriek in juni 1858 ontving het bedrijf van Koning Willem III het predikaat "Koninklijk”, nadat in 1841 reeds toestemming was verkregen het Koninklijk Wapen te voeren.

    De groei van Van Kempen & Begeer

    Door van tijd tot tijd de hand te leggen op ambachtelijke specialisten die een nieuwe vaardigheid of werkwijze in Voorschoten konden introduceren, breidde Van Kempen zijn organisatie steeds verder uit. Zo ontstond het Engelse systeem om lepels en vorken te maken en de galvano-plastic afdeling, waarin men sculpturen van zilver kon maken. Zelfs beeldhouwwerken van 5 meter hoog werden vervaardigd. Een voorbeeld hiervan zijn de beelden van Plein 1813 in Den Haag.  Het bedrijf was inmiddels toe aan export en hiertoe werden internationale kantoren geopend. Daarnaast behoorde Nederlands-Indië tot een van de grootste afzetgebieden. Na de dood van J.M. van Kempen III in 1877 werd zijn jongste zoon J.M. van Kempen IV de leider van het bedrijf. De zaak was inmiddels uitgegroeid tot een industrieel bedrijf. In 1936 werden de eerste verzilverde artikelen geproduceerd onder de naam Keltum.

    Koninklijke Van Kempen & Begeer en Keltum bieden u tot op de dag van vandaag kwaliteit en raffinement door vakmanschap, modern design en eigentijdse productietechnieken te combineren.