Antieke, vintage ringen

Antieke, vintage ringen 

Antieke en vintage gouden ringen

De ring is het meest gedragen sieraad ter wereld. Al eeuwen worden er prachtige ring gemaakt bezet met edelstenen, emaille, haarwerkjes en filligrain. 
In deze groep antieke ringen maar ook occasions van 10 tot 50 jaar geleden, mooie ringen voor een betaalbare prijs.
Gouden ringen bezet met één steen de zogenaamde solitairs, ringen rondom bezet met steentjes de alliance ringen, ringen half rond bezet met steentjes de half alliance en ringen met een bloemvormig ornament de rozetring.

Een deel van de ringen kunnen aan de binnenzijde worden gegraveerd. Gegraveerde ringen kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste gouden ringen!

Toont 1 - 24 van de 24 items
  Toont 1 - 24 van de 24 items

  De diepere betekenis van de ring

  Gouden en zilveren ringen hebben altijd een X factor gehad omdat ze naast sieraad ook vaak als symbool werden en worden gezien. Een ring is van alle juweelvormen misschien wel de meest persoonlijke. Niet voor niets is het juist de ring die sinds mensenheugenis het verbond tussen twee mensen bezegelt. En niet voor niets wordt de ringvinger zo genoemd. Men dacht dat er van deze vinger een ader regelrecht naar het hart liep. Overigens kunnen ringen aan alle vingers worden gedragen, echte wetten hiervoor bestaan niet. De ring kan daarnaast ook andere betekenissen hebben, de Paus draagt zijn ring als teken van zijn episcopaat en koningen en keizers werden dikwijls tijdens hun kroning ook van een ring voorzien. Ook bij ringen geldt dat ze in oneindige variëteit voorkomen, van simpel tot opvallend, van goedkopere en kostbare materialen.

  De ring bestaat uit een kop en een scheen

  Een ring bestaat uit het ornament, de kop en de scheen of zoals ze het vroeger noemden de ringschouders. Tegenwoordig zijn de ringschouders vaak glad maar vroeger werden de schenen vaak mooi bewerkt of gegraveerd zoals op de onderstaande prent uit de collectie van Het Rijksmuseum.

  Prent met ringen en ringschouders Zilver.nl collectie Het Rijksmuseum

  Het opmeten van uw ringmaat 

  De eenvoudigste manier om uw ringmaat te bepalen is om een goed passende ring op te meten. Leg de ring plat op een meetlat, Meet in het midden van de ring de binnendiameter. Het aantal millimeters is de maat dus 1,8 cm is 18 millimeter is ringmaat 18. U kunt de gewenste ringmaat opgeven in uw winkelwagen.

  Meer informatie over het opmeten van uw ringmaat kunt u lezen via de link: ringmaat opmeten

  Bekijk ook onze collectie:

  Gouden ringen

  Zilveren ringen