Carrs

Carrs 

Carrs Silver, prachtig Engels zilver

Carrs is wereldwijd bekend als DE zilverfabriek met de mooiste kwaliteit zilveren voorwerpen. De basis collectie bestaat uit een grote collectie 1e gehalte zilveren fotolijsten, zilveren kindercadeaus, tafelzilver en zilveren geschenken.
Carrs is een zilverfabriek die nog steeds eigendom is van de Familie Carrs, een familie die staat voor traditie en bescherming van het erfgoed.

per pagina
Toont 25 - 48 van de 123 items
  Toont 25 - 48 van de 123 items

  Zilver.nl geselecteerd Carrs zilver dealer

  Jaren geleden zijn wij dealer geworden van het prachtige zilver van de Carrs Zilverfabriek te Sheffield. Alleen zilverspecialisten met voldoende kennis en expertise worden gekozen als dealer. Carrs werd in 1976 opgericht in de Engelse zilverstad bij uitstek; Sheffield. In de afgelopen dertig jaar is het uitgegroeid tot een prestigieus zilvermerk dat overal in de wereld wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit.

  Het bijzondere aan het merk is dat de hele productie in eigen huis plaatsvindt. Alles wordt door eigen zilversmeden ontworpen en gemaakt in eigen zilverfabrieken. Van het zilver smelten en rollen aan de ene zijde van de fabriek tot het smeden, polijsten en afwerken aan de andere zijde.

  Beeldschoon Engels zilver van Carrs bij Zilver.nl

  Informatie over de Engelse zilverkeuren op Carrs zilverwerk

  Het zilverwerk van Carrs is gemerkt met 5 Engelse zilverkkeuren. RC = het meesterteken van de Carrs zilverfabriek, 925 = is het merk voor 1e gehalte zilver, het keur van de stad Sheffield, de lopende leeuw naar links = het traditionele keur voor zilver en een letter van het alfabet = het jaar waarin het zilver is gemaakt. Het zilver van Carrs is allemaal met de hand gepolijst wat het zilver zijn karakteristieke glans geeft.

  Al het zilverwerk van Carrs gemaakt van 1e gehalte sterling zilver

  In Engeland is er door de eeuwen heen altijd door zilversmeden gewerkt met 1e gehalte- 925/00 zilver, anders dan in Nederland waar 99% van het zilver is gemaakt in 2e gehalte zilver. De zilversmeden van Carrs zetten deze Engelse traditie voort en werken nog steeds met sterling 1e gehalte zilver.

  Bekijk ook onze collectie:

  Zilveren kandelaars

  Zilveren fotolijsten

  Zilveren briefopeners