Antiek zilveren tafelaankleding

Antiek zilveren tafelaankleding 

Niets mooier dan de tafel gedekt met antiek zilver

Bij lekker en sfeervol tafelen hoort zilver! Het antieke zilver om de tafel mee aan te kleden en om te gebruiken is zo mooi, het geeft direct extra cachet aan de maaltijd. Antieke zilveren juskommen, flessenbakken, broodmanden en mandjes zijn bruikbaar en elegant, fraaie stukken handwerk. 

Verlicht de tafel met kaarslicht uit zilveren kandelaars en kleed de tafel aan met mooi tafelstukjes.

per pagina
Toont 1 - 24 van de 81 items
  Toont 1 - 24 van de 81 items

  De gedekte tafel

  Een tafel gedekt met fraai kristal, mooi porselein en elegant zilver bestek en zilverwerk geeft sfeer en maakt dat het eten beter uitkomt en smaakt.

  de tafel gedekt met mooi zilverwerk Zilver.nl

  Tijdens de tweede helft van de 17e, de 18e, de 19e en het eerste kwart van de 20ste eeuw speelde zilver een belangrijke rol aan tafel. Zilver was zeer geschikt voor allerlei tafelgerei en het schitterde prachtige in het kaarslicht. Zilveren soepterrines, juskommen, piece de milieu's en prachtig tafelzilver sierden de tafels. Ook de entréeschotels die voor het serveren van de koude en warmen spijzen werden gebruikt maakten hun opwachting. Omstreeks 1780 kwamen de dienbladen met handvatten in gebruik die door hun grotere afmetingen handiger waren dan de kleine presenteerblaadjes. Halverwege de 18e eeuw werden de enorme zoutvaten vervangen voor kleine persoonlijke zoutvaatjes of strooibusjes.

  Er kwamen grote opengewerkte broodmanden en kleinere bonbonmandjes op tafel. 

  Bekijk ook onze collectie:

  Zilver bestek

  Antieke zilveren dienbladen