Naaigerei

Naaigerei 

Zilver naaigerei, een boeiend verzamelgebied met grote diversiteit

Handwerken deden vroeger alle dames, aan naald en draad werden vele uren besteed. Handwerkende dames symboliseerden dan ook de deugd! Het handwerken door welgestelde vrouwen werd uit liefhebberij gedaan. Zij hadden dan ook tijd, om naast het noodzakelijk handwerk zoals stoppen en verstellen, om het mooiere naaiwerk zoals borduren en tamboereren te beoefenen.

Antiek zilver naaigerei

Er is heel veel bruikbaar en mooi antiek zilver naaigerei gemaakt in de afgelopen eeuwen zoals: zilveren centimerterhouders, zilveren borduurschaartjes, zilveren naaischaren, zilveren breischedes en natuurlijk vingerhoedjes in zilver en goud

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen naaigerei!

per pagina
Toont 1 - 24 van de 89 items
Toont 1 - 24 van de 89 items

Naaigerei, een boeiend onderwerp voor een verzameling

Antiek zilver naaigerei, Zilver.nl

Prent van P. Furnius (1540-1625), een moment uit het leven van Tiberius en Cornelia Gracchus. Ook hier wordt door de handwerkende vrouwen de deugd gesymboliseerd. Cornelia weekt aan een borduurwerk dat in een raam is gespannen. De oudere dame achter Cornelia spint met behulp van een spinrokken, dat ze in de taille tussen haar ceintuur houdt. De vrouw links van Cornelia naait aan een lap stof. Voor de dames op de grond staat een ondiep naaimandje met garen en een schaar.

In ons blog staan verschillende hele mooie en informatieve verhalen over antiek zilver naaigerei:

De naaidoos, over antiek zilver naaigerei en meer

Kluwenhouders: van praktisch tot pronk

Bekijk ook onze collectie:

Parfumflesjes

Zilveren lodereindoosjes