Zilveren geboorte- huwelijks geschenken

Zilveren geboorte- huwelijks geschenken 

De traditie om bij speciale gebeurtenissen een bijzonder zilveren cadeau te schenken is al heel oud en van alle rangen en standen. 

Bij een bijzondere gebeurtenis hoort een blijvend cadeau. Zilver wordt al eeuwen geven en gebruikt bij alle feestelijke en plechtige gebeurtenissen. Van de zilveren geboortebeker en de zilveren rammelaar af raken kinderen gewend aan het edele zilver. 
Ook bij een huwelijk wordt er al eeuwen veel zilver aan het bruidspaar geschonken zoals huwelijkslepels en knottekistjes vaak gegraveerd met namen of initialen, allemaal voorwerpen die een mensen zijn leven lang vergezellen en door worden gegeven aan de volgende generatie.

Toont 1 - 12 van de 12 items
Toont 1 - 12 van de 12 items

De zilveren luiertang

Over het gebruik van dit interessante gebruiksvoorwerp is men het nog niet eens. Sommigen menen dat het een luiertang is, die de baker gebruikte om luiers aan te pakken. Anderen denken dat het een navelstrengtangetje is, een instrument dat men gebruikte tijdens de geboorte om de navelstreng vast te houden bij het afbinden. Wanneer de vrouw des huizes in verwachting was, werd dit object als teken van haar gezegende toestand, op de schoorsteen gezet. Omdat vroeger de geboorte- en kindersterfte veel hoger was dan nu was men veel meer bezig met geluks- en gezondheid brengende rituelen.