Designer B. Weckstrom BW

Designer B. Weckstrom BW 

Designer B. Weckstrom, Mister Lapponia

Wie denkt aan het Finse sieradenmerk Lapponia, denkt bijna meteen aan Björn Weckström. Deze ontwerper is namelijk een van de meest toonaangevende sieradenmakers van het merk. Hij heeft ervoor gezorgd dat Lapponia een wereldberoemd merk werd.

Weckström heeft een grote liefde voor design en houdt zich niet alleen bezig met het ontwerpen van sieraden. Zo is hij ook een beeldhouwer en houdt hij zich bezig met glasblazen. Hierdoor heeft hij kennis over ontzettend veel verschillende materialen, waardoor hij altijd weer met vernieuwende designs komt voor Lapponia.

per pagina
Toont 49 - 56 van de 56 items
    Toont 49 - 56 van de 56 items

    Björn Weckström, ontwerper met visie

    Zo was hij één van de eerste sieradenmakers die zilver combineerde met acetaat. Daarnaast vindt hij het mooi om de vormen van zijn sieraden nog meer te accentueren door gebruik te maken van mat goud en mat zilver. Het is niet het stralende edelmetaal dat de designs van Björn Weckström speciaal maakt, maar de unieke vorm van ieder sieraad. Dankzij zijn oog voor detail en zijn liefde voor het vak, mag Björn Weckström met een gerust hart een echte sieradenkunstenaar genoemd worden.

    Het begin van Lapponia

    In 1960 werd het sieradenmerk Lapponia opgericht door Pekka Antilla. Hij zorgde er meteen voor dat Björn Weckström bij het merk betrokken werd als de hoofdontwerper. Het was dus de taak voor Weckström om iconische sieraden te maken die het merk op de kaart zouden zetten. Dat was geen enkel probleem voor de ontwerper, want hij specialiseert zich in het maken van sieraden die op kleine kunstwerken lijken. Uniek en onderscheidend: dat moesten de designs van zijn hand zijn.

    Björn Weckström haalt zijn inspiratie uit de natuur Lapponia bij Zilver.nl

    Björn Weckström vindt namelijk dat er geen verschil zit tussen de kunstwereld en de sieradenwereld. In feite zijn sieraden gewoon kleine kunstwerken die je iedere dag bij je draagt. Daarom moeten deze prachtige accessoires met dezelfde zorg worden gemaakt als een gedetailleerd standbeeld. Met een oog voor detail en een voorliefde voor design, zorgde Björn Weckström ervoor dat Lapponia al snel een gerenommeerd sieradenmerk werd. Zo deed hij in 1965 mee aan de International Jewelry Contest, waarbij hij de eerste prijs won met een van zijn kettingen. Dit zorgde ervoor dat Lapponia meteen een internationaal gerenommeerd merk werd. De abstracte stijl van de ontwerper is sinds die tijd de leidraad geweest voor alle andere ontwerpen die het merk maakte.

    Sieraden met een verhaal

    Als ontwerper vindt Björn Weckström het ontzettend belangrijk om sieraden te maken met een verhaal. Hij denkt niet alleen na over welke materialen en vormen mooi zijn, maar wil een bepaalde gedachte vangen met zijn sieraden. Toen hij voor het eerst bij Lapponia aan de slag ging als ontwerper, liet hij zich bijvoorbeeld inspireren door de winterlandschappen en bevroren meren die je overal in Finland vindt. Deze beelden waren de perfecte inspiratie om abstracte zilveren sieraden te maken die een verfijnde vorm hadden.

    Ook voor de gouden sieraden had Björn Weckström een duidelijke inspiratiebron: goudklompjes uit Fins Lapland. De asymmetrische vorm en de matte kleur van deze goudklompjes is een van de redenen waarom de sieraden van Lapponia hun iconische vorm hebben gekregen. De natuur is dus belangrijk voor Weckström. Ieder landschap is weer anders en biedt weer nieuwe inspiratie voor een sieraad. De natuur is onvoorspelbaar, uniek en bovendien nooit hetzelfde. Dat past precies bij de visie van Lapponia en de moderne uitstraling waar Björn Weckström zo van houdt.

    Bjorn Wecktrom top designer Lapponia Zilver.nl

    Björn Weckström

    Björn Weckström sieraden voor iedere vrouw

    Het maakt niet uit wat voor sieraden je zoekt, want Björn Weckström heeft een veelzijdige collectie juwelen gemaakt voor Lapponia. Zo zijn er de ringen van de ontwerper. Deze zijn gemaakt van verschillende soorten materialen, zoals zilver, brons en goud. Welk materiaal je ook uitkiest: iedere ring heeft de typische glooiende vorm waar Björn Weckström zo beroemd om is geworden. Deze vorm maakt ieder designs elegant en modern tegelijkertijd.

    De ontwerper heeft ook een uitgebreide collectie kettingen gemaakt: van colliers tot hangers. Zilver is hier de leidraad, maar je vindt ook enkele prachtige exemplaren terug die zijn voorzien van edelstenen of die juist een moderne twist hebben gekregen dankzij acryl. De meeste hangers van het merk hebben een abstracte vorm, maar er zijn ook enkele modellen verkrijgbaar die een duidelijk symbool moeten voorstellen. Zo heb je de keuze uit een anker, maar horen ook hartjes en driehoeken in het assortiment van Lapponia thuis.

    Ben je juist op zoek naar een paar nieuwe oorbellen? Ook dan heeft Björn Weckström meer dan genoeg prachtige sieraden voor je gemaakt. Simpele stekers van zilver of goud zijn ideaal voor iedere dag, terwijl grote hangers de juiste keuze zijn wanneer je een statement wilt maken. De armbanden en horloges van de ontwerper maken de collectie compleet. Deze bevatten de perfecte mix tussen organische vormen en strakke lijnen. Dat maakt dat de sieraden van Björn Weckström ideaal zijn voor vrouwen die van klassiek en elegant houden, maar ook voor vrouwen die op zoek zijn naar trendy juwelen.

    Marmer, glas, brons en plastic

    Bij Lapponia werkt Björn Weckström voornamelijk met zilver en goud. Dat is natuurlijk niet gek, want dit zijn de edelmetalen waar vrijwel iedere vrouw blij van wordt. Als beeldhouwer vindt Björn Weckström niets zo interessant als het werken met bijzondere materialen. Tegenwoordig maakt hij gebruik van een aantal materialen die allemaal weer iets unieks te beiden hebben: marmer, glas, brons en plastic. In zijn ogen vertelt ieder materiaal een eigen verhaal en is het aan hem om dat verhaal zichtbaar te maken. Daarbij vindt de ontwerper niets zo leuk als het creëren van beelden met botsende materialen.

    Waar sommige mensen zouden zeggen dat marmer en plastic totaal niet samengaan, ziet Björn Weckström juist een uitdaging om toch een prachtig beeld van deze materialen te maken. Hierbij laat hij zich niet alleen inspireren door de producten waarmee hij werkt, maar ook door de mythologie. Hierbij vergelijkt hij de moderne tijd met de grootste verhalen van de oude Grieken, waardoor hij de mooiste beelden kan maken die iets zeggen over de maatschappij van nu. Dus niet alleen de sieraden van Björn Weckström zijn inspirerend en gemaakt dankzij grootse ideeën, maar ook de beelden van deze ontwerper hebben een krachtige uitstraling.

    Wereldwijd succes

    Dankzij zijn vooruitstrevende visie en vakmanschap heeft Björn Weckström echt een naam voor zichzelf gemaakt in de modewereld. Zijn sieraden worden vergeleken met kunstwerken en dat is niet voor niets. De hoeveelheid aandacht die de ontwerper aan ieder juweel besteedt is uniek. Met zijn werk heeft hij maar liefst negen verschillende prijzen gewonnen, waarbij hij altijd wordt geprezen om de unieke manier waarop hij materialen behandelt.

    Beroemde vrouwen met Lapponia sieraden

    Het is dan ook niet gek dat veel beroemdheden door de jaren heen zijn gespot met een van de sieraden van Björn Weckström. Zo is er Yoko Ono: de beroemde vrouw van muzikant John Lennon. Zij was in de jaren zeventig met haar man op televisie en droeg daarbij een beroemde ring van de ontwerper: "Petrified Lake acrylic ring". Ook in de filmwereld worden de designs van de kunstenaar gebruikt. Een van de beroemdste voorbeelden is de filmreeks Star Wars. In de eerste Star Wars film droeg Princess Leia de "Planetoid Valleys necklace" die ook door Björn Weckström gemaakt was. Doordat de Star Wars film een internationaal succes was, stonden de sieraden van Lapponia ook meteen in de schijnwerpers. Dankzij dit soort ongekende successen heeft Björn Weckström ervoor gezorgd dat modeliefhebbers vandaag de dag nog steeds bekend zijn met de tijdloze stijl van Lapponia.

    Bjorn Weckstrom ontwerper Lapponia Zilver.nlMan in the cosmos ring van weckstrom Zilver.nlStar Wars film droeg Princess Leia de

    Björn Weckström bij Zilver.nl

    Wil jij je sieradencollectie uitbreiden met één van de tijdloze designs van de hand van Björn Weckström? Dan is de webshop van Zilver.nl de juiste plek voor jou. In ons assortiment vind je namelijk een uitgebreide collectie sieraden van deze Finse ontwerper. Het maakt niet uit wat je zoekt: kettingen, armbanden, ringen en oorbellen hebben allemaal een plekje in ons assortiment. Hierbij heb je de keuze uit designs van hoogwaardig zilver, maar ook goud en brons horen bij de collectie van Lapponia.

    Lapponia direct leverbaar

    Alle sieraden van Björn Weckström zijn gewoon op voorraad en kunnen we direct versturen. Zo heb je jouw nieuwe sieraad in een mum van tijd in huis. Twijfel je tussen verschillende sieraden of is het toch niet helemaal naar wens? Dat is bij ons geen probleem, want bij Zilver.nl kan je gewoon gratis retourneren. Uiteraard staan wij ook voor je klaar wanneer je jouw aankoop mooi ingepakt wilt hebben. De gratis inpakservice is ideaal voor speciale cadeautjes voor je geliefden. Wil jij voortaan dus stijlvol voor de dag komen met een van de designs van Björn Weckström? Neem dan een kijkje in onze webshop en vind jouw perfecte sieraad!