Prinses

Prinses 

Tafelzilver in model Prinses

Koninklijk model met eerlijke vormen die de romantiek accentueren. Niet voor niets één van de meest geliefde modellen, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Want schoonheid en klasse kent geen grenzen! 

De verschillende zilveren bestekmodellen prinses

Tot ongeveer 1960 hadden bestekmodellen geen naam maar een nummer. Pas rond 1965 krijgt model 1069 de naam model prinses. Er zijn naar onze bescheiden idee drie modellen die we hieronder kunnen indelen:

  1. Model 1069 ontworpen door Carel Begeer voor De Zilverfabriek te Voorschoten is een dubbelzijdig model met een mooie aanzet aan de achterzijde van de bak. Model 1069 wordt nog steeds door de Koninklijke van Kempen & Begeer gemaakt en is dus zowel oud als nieuw te verkrijgen. Bekijk ook de collectie nieuw tafelzilver in model 1069
  2. Model 251 gemaakt door Gerritsen & Van Kempen te Zeist is een prinses model waarvan de dikke verhoogde zijranden hoger zijn dan de middenbaan, dit model is na de fusie tussen Zeist en Voorschoten in 1960 uit de productie genomen.
  3. Model Prinses 1069 enkelzijdig, wel met aan de voorzijde het model 1069 maar met een gladde achterzijde. Het bestekmodel is gemaakt door Van Kempen, Gerritsen & Van Kempen en De Zilverfabriek te Voorschoten.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste Prinses artikelen!

per pagina
Toont 25 - 48 van de 70 items
    Toont 25 - 48 van de 70 items