Zilveren bowllepels en punchlepels, luxe serveerlepels
Punchlepels en kruidenwijnlepels worden al gemaakt vanaf de tweede helft van de 18e eeuw. De lepels werden gebruikt om punch, kandeel of kruidenwijn maar ook andere koude en warme dranken uit een 'punch bowl' te scheppen en in een glas of kommetje te gieten. Er zijn punchlepels met stelen van walvisbalein, ebbenhout en pallisanderhout.
Zilveren bowllepels
Bowllepels voor de koude vruchtensalade op sap met of zonder alcohol werden opgeschept met geheel zilveren lepels. In de 19e eeuw werden deze lepels gemaakt zonder of met 1 of zelfs 2 schenktuiten, de stelen gegraveerd in Biedermeier stijl. In de 2e helft van de 19e eeuw begon men met het maken van zilveren bowllepels in bekende bestekmodellen zoals parelrand, Haags lofje en dubbelrondfilet.
Bekijk ook onze collectie: Zilveren aspergescheppen, Zilveren gembercouverts, Zilveren mergboren, Zilveren natfruitscheppen