Zilveren keefthaken en zilveren oestervorken
Kreeften en oesters behoren tot de top ingrediënten van menig kok. Een kreeft is een tien potig schaaldier waarvan vooral de kreeft uit de Zeeuwse wateren de kenners laat watertanden. De oester is een tweekleppig schelpdier dat al door de Kelten en Romeinen werd beschouwd als een lekkernij. Tot aan de 19e eeuw leek de voorraad oesters van natuurlijke zandbanken onuitputtelijk maar momenteel worden ze in oesterpercelen aan dakpannen gekweekt. De Zeeuwse oester staat wereldwijd bekend als de smakelijkste.
Zilver schepwerk voor oesters en kreeft
Voor deze twee culinaire hoogstandjes is dan ook speciaal zilver eetgerei gemaakt, de kreeftenhaak om de vlees uit de poten te kunnen halen en de oestervork om de oester mee op te scheppen en deze vervolgens zachtjes door de keel te laten glijden. Er zijn ook zilveren scheppen gemaakt om kreeft op te scheppen, opscheplepels met een gegraveerde en uitgezaagde kreeft in de bak. Ook zijn er kleine schepjes gemaakt met een dichte bak waarop een garnaal is gegraveerd, een garnalenschepje.