Antieke ringen

Antieke ringen 

Er zijn 17 producten

De ring is het meest gedragen sieraad ter wereld. Al eeuwen worden er prachtige ring gemaakt bezet met edelstenen, emaille, haarwerkjes en filligrain. 
In deze groep antieke ringen maar ook occasions van 10 tot 50 jaar geleden, mooie ringen voor een betaalbare prijs.
Gouden ringen bezet met één steen de zogenaamde solitairs, ringen rondom bezet met steentjes de alliance ringen, ringen half rond bezet met steentjes de half alliance en ringen met een bloemvormig ornament de rozetring.

Een deel van de ringen kunnen aan de binnenzijde worden gegraveerd. Gegraveerde ringen kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

Toont 1 - 17 van de 17 items
Toont 1 - 17 van de 17 items

De diepere betekenis van de ring

Gouden en zilveren ringen hebben als extra altijd gehad dat ze naast sieraad ook vaak als symbool werden en worden gezien. Een ring is van alle juweelvormen misschien wel de meest persoonlijke. Niet voor niets is het juist de ring die sinds mensenheugenis het verbond tussen twee mensen bezegelt. En niet voor niets wordt de ringvinger zo genoemd. Men dacht dat er van deze vinger een ader regelrecht naar het hart liep. Overigens kunnen ringen aan alle vingers worden gedragen, echte wetten hiervoor bestaan niet. De ring kan daarnaast ook andere betekenissen hebben, de Paus draagt zijn als teken van zijn episcopaat en koningen en keizers werden dikwijls tijdens hun kroning ook van een ring voorzien. Ook bij ringen geldt dat ze in oneindige variëteit voorkomen, van simpel tot opvallend , van goedkopere en kostbare materialen.

Het opmeten van uw ringmaat 

De eenvoudigste manier om uw ringmaat te bepalen is om een goed passende ring op te meten. Leg de ring plat op een meetlat, Meet in het midden van de ring de binnendiameter. Het aantal millimeters is de maat dus 1,8 cm is 18 millimeter is ringmaat 18. U kunt de gewenste ringmaat opgeven in uw winkelwagen.